Godlinze zwijnt na absolute wanvertoning tegen Engelbert

Geschreven door Eduard Zuidema op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Godlinze heeft aan het thuisduel tegen hekkensluiter Engelbert drie punten overgehouden. Daarmee mocht de ploeg van trainer Peter Ernst de handjes dichtknijpen. Vooral in de tweede helft was het namelijk helemaal niets wat zijn mannen lieten zien en werd het uiteindelijk een nipte 5-4 zege. Ernst voelde zich na afloop dan ook, en terecht, behoorlijk voor schut gezet. Het was dat Engelbert een veldspeler op doel had staan anders was er zeker puntverlies geleden. Want drie van de vijf goals waren door een echte keeper zeker voorkomen.

GodlinzeBron:Ommelander Courant    door: Eduard Zuidema

Engelbert is een ronduit opmerkelijke club. We sommen enkele feiten voor u op: trainer Hero de Jong kon op maar elf spelers een beroep omdat enkelen geen zin hadden om te spelen, Engelbert traint al maanden niet meer en komt pas een half uur voor aanvang op het sportpark om vervolgens geen warming up te doen. Een speler kwam zelfs rokend het veld op. Dan zou je denken, daar loopt Godlinze wel even overheen met dubbele cijfers en schijnbaar dachten de spelers van Godlinze daar precies eender over.

Ernst moest door schorsingen behoorlijk improviseren in zijn basiself en zag ook vaste doelman Robin Kuipers afzeggen. Kuipers ondervond nog de naweeën van een late vrijdagavond. Zijn vervanger was de 18-jarige Rick Sterenberg. Toch stond er een representatief elftal van Godlinze dat, net als Engelbert, met combinatiespel voetballende oplossingen zocht. Er ontstond zowaar een gelijkwaardig duel tussen nummer 2 Godlinze en de rode lantaarndrager. Ernst was er bij voorbaat ook niet helemaal gerust op: "We hebben als koploper ook al eens verloren van toenmalig nummer laatst GVAV Rapiditas met 8-1." Zijn zorgen bleken geheel terecht.

Het spel speelde zich vooral op het middenveld af waarbij het tot de 20e minuut duurde voordat Godlinze voor het eerst enigszins gevaarlijk werd. Een vrije trap van Bobby de Vries werd door gelegenheidskeeper Max Tooi op onorthodoxe wijze met de voeten gekeerd. Even later moest Tooi echter het antwoord schuldig blijven op een houdbaar afstandsschot van Omer Tekinbas: 1-0.

Engelbert liet het er niet bij zitten en kreeg een goede mogelijkheid via Mamicq Melishoek maar Sterenberg pakte zijn inzet. Na weer geklungel van Tooi (redde weer met de voet waar klemvast zeker had gekund) verdubbelde Ivar Kappen de score. Geen vuiltje aan de lucht voor Godlinze al sprankelde het niet. Nadat Zeki Kurt en wederom Kappen hadden gescoord leek de wedstrijd gespeeld. Dat Kappen de bal met de hand had beroerd voordat hij de 4-0 maakte was scheidsrechter Tjalma ontgaan. Onderweg naar de thee, het was inmiddels rust, kreeg een Engelbert-speler nog een gele kaart na herhaaldelijk commentaar over het niet fluiten van Tjalma voor de handsbal.

Een voorsprong van vier doelpunten en je zou zeggen ‘kat in’t bakkie’ op naar de dubbele cijfers. Niets was echter minder waar. De tweede helft was volledig voor Engelbert en Godlinze kwam slechts sporadisch op de helft van de gasten. Godlinze onderging het allemaal gelaten en er was niemand in het veld die de ploeg bij de hand nam of de boel probeerde wakker te schudden. Ernst ergerde zich groen en geel aan zijn spelers en deed verwoede pogingen de boel op te peppen. Resultaat had het niet.

Het tweede bedrijf was nog maar amper begonnen of Engelbert maakte de 'aansluitingstreffer'. Een mooie lange bal van Kevin van de Berg kwam bij Juni Mehilal die op zijn beurt Alvin Tigchelaar in staat stelde om te scoren. Tigchelaar had eigenlijk niet willen spelen i.v.m. een blessure maar er waren, zoals eerder gezegd slechts elf spelers vanuit  Engelbert naar Godlinze  afgereisd. Hinkelend speelde Tigchelaar dus toch de gehele wedstrijd.

De Glinsters geloofden niet in een come back van Engelbert want het bleef rustig aanmodderen. Ook een verwoestend afstandsschot dat via de binnenkant van de paal achter Sterenberg het veld weer instuiterde, schudde Godlinze niet wakker. De rebound werd voor een open goal gemist. Een vrije bal van Van de Berg iets later betekende alsnog de 4-2 en Engelbert begon te geloven in een stunt.

Toch werd het eerst nog 5-2. Een vrije bal van Omer Tekinbas kwam recht op Tooi af maar de doelman bukte (!!) zich en zag de bal in het doel ploffen. Dit tot hilariteit van de spelers van Engelbert. Hieruit kon iedereen uit afleiden dat Engelbert de wedstrijd niet serieus nam. Men kon inmiddels nagaan hoe, laten we maar zeggen matig, Godlinze was en in het bijzonder wat de tweede helft betrof.

Slechts twee minuten hierna stond de 5-3 al op het bord (Dieke Daan) en een kwartier voor tijd werd het zelfs 5-4 via Remon Beukema. Tussendoor had Andy Pawirosastro namens Godlinze de lat nog geraakt met een boogbal. Met nog een kwartier te gaan rook Engelbert bloed. Met enkele smaakmakers, die absoluut enkele klassen hoger zouden kunnen spelen, in het team ging het op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er bijna via Dieke Daan maar zijn punter kon ternauwernood tot corner worden verwerkt door Sterenberg. Met hangen en wurgen werd het eindsignaal van Tjalma daarom bereikt waarbij Godlinze het geluk had dat de referee het ook niet om aan te zien vond want hij trok geen seconde bij. Ernst wenste na afloop niet gefeliciteerd te worden met de driepunter. "Ik voel me voor schut gezet, het leek helemaal nergens op. Zet maar een heel negatief stuk in de krant."

Met deze instelling heeft Godlinze in de nacompetitie niets te zoeken. Aanstaande zaterdag gaat het op bezoek bij laagvlieger Veendam 1894. Het zal dan echt uit een ander vaatje moeten tappen.

Godlinze - Engelbert 5-4 (4-0). 24. Tekinbas (1-0). 32. Kappen (2-0). 42. Kurt (3-0). 44. Kappen (4-0). 47. Tigchelaar (4-1). 56. Van de Berg (4-2). 61. Tekinbas (5-2). 63. Daan (5-3). 76. Beukema (5-4).

Scheidsrechter Tjalma. Gele kaart Arends (Engelbert).

Godlinze: Sterenberg; Kappen, Tekinbas, Boyer, Tas; Bobby de Vries, Kurt (46. Bogema), Bas Krajenbrink, Danny de Vries (76. Santanera); Reinout Krajenbrink, Pawirosastro.

Engelbert: Tooi; van de Berg, Mekenkamp, Mehilal, Melishoek; Vasilda, Schat, Beukema, Arends; Tigchelaar, Daan.