Gorecht D2- Amicitia VMC D1: Onderschatting en pech liepen hand in hand

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Soms staat er een wedstrijd op het programma waar je als voetballer van denkt, dit wordt een makkie vandaag. Dan speel je tegen een tegenstander die in het uitduel op een ruime nederlaag is getrakteerd. Dan ontstaat er al snel de verwachting dat het thuisduel een hoge uitslag zal krijgen. Soms gaat het echter totaal anders. Dan wordt het opeens een moeizaam duel waarin pech en onderschatting bijna hand in hand gaan.

 

gorecht1

Zaterdag speelde Gorecht D2 de return tegen Amicitia VMC uit Groningen. De return van een duel dat enkele weken geleden op sportpark Coendersborg de ploeg uit Haren een 11-1 overwinning opleverde. Dat zorgde uiteraard voor een bepaalde verwachting bij de thuisploeg voor het duel van zaterdag waar echter bitter weinig van terecht kwam. Gorecht D2 had weliswaar het meeste balbezit maar tot meer dan een goal kwam de thuisploeg in de eerste helft echter niet.

Kansen op meerdere doelpunten volop maar het omzetten in goals was zaterdag niet aan de aanvallers van Gorecht D2 besteed. Naast de doelman van Amicitia VMC waren ook paal en lat een paar keer spelbreker bij de pogingen van de thuisploeg om de score te verhogen. De rust brak aan met een magere 1-0 stand in het voordeel van de thuisploeg. Gezien de gezichten van de spelers van de D2 waren ze daar zeer ontevreden over.

In de tweede helft zou het nog vervelender worden. Na ongeveer tien minuten spelen kwam Amicitia VMC namelijk op gelijke hoogte. Een gelijkmaker die terecht genoemd mocht worden omdat Amicitia VMC in het begin van de tweede helft uitstekend speelde.

Na de 1-1 veranderde binnen Gorecht D2 iets. Opeens stond Thomas van Weringh op. De vleugelflitser nam zijn teamgenoten bij de hand in de jacht naar alsnog een overwinning. Afwisselend op de linker of rechtervleugel probeerde hij een van zijn teamgenoten in stelling te brengen. Met nog tien minuten te gaan slaagde Thomas van Weringh er in om Riad Sivic in stelling te brengen en even later lag de bal achter de doelman van Amicitia VMC: 2-1.

De opluchting was voelbaar op De Koepel waar velen bang waren dat de thuisploeg dure punten zou laten liggen. Punten die het goed kon gebruiken in de strijd om het kampioenschap. Een strijd die nog niet gestreden blijkt te zijn omdat concurrent Niekerk ook wist te winnen. De Niekerkers deden dat door tegen streekgenoot OKVC met 6-2 te winnen en gaan door een beter doelsaldo aan de leiding. Uiteindelijk werd het in de slotfase nog 3-1 voor de ploeg van Felix Laan. Na afloop overheerste het gevoel dat pech en onderschatting zaterdag tijdens het duel Gorecht D2-Amicitia VMC D1 hand in  hand liepen waardoor het een benauwde overwinning was geworden.