Godlinze in twintig minuten klaar met De Vogels

Geschreven door Eduard Zuidema op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Godlinze heeft afgelopen zaterdag met liefst 6-0 thuis gewonnen van De Vogels. Het was een eenzijdig duel waarin de 'Glinsters' al na 20 minuten met 4-0 voor stonden. Daarna gebeurde er eigenlijk niet bijster veel meer in Godlinze. De thuisclub blijft hiermee in de race voor de 2e plaats en promotie via de nacompetitie.
GodlinzeBron: Ommelander Courant door: Eduard Zuidema
Vooraf werd een lastige wedstrijd verwacht door hoofdtrainer Peter Ernst. Ernst die de leiding had overgedragen aan keeperstrainer Hillebrand Mos. De hoofdtrainer revalideert van een operatie. "We moeten winnen vandaag in de strijd om de derde periode. Voordeel voor ons kan zijn dat De Vogels thuis op kunstgras speelt en wij hier op echt gras spelen." De Vogels dat volgend seizoen overigens fuseert met het stadse Gronitas en dan samen verder gaat onder de naam SC Stadspark.

Vanaf het beginsignaal speelde Godlinze fel en gretig. Het leek in alles de wedstrijd tijdig te willen beslissen maar speelde niet overhaast. Strakke ballen, goede coaching met dito positiespel. En niet geheel onbelangrijk: kansen creëren en afmaken. Het was clubtopscoorder Danny de Vries die de ban brak. De Vries zette goed druk op Martin Folkersma van De Vogels die zich genoodzaakt zag de Vries onreglementair te stuitten. De discussie die ontstond was of de Vries wel of niet doorgebroken was. Scheidsrechter du Clou (met een verleden als speler bij Godlinze) besliste het laatste en gaf Folkersma geel. De toegekende vrije bal werd kiezelhard ingeschoten door Omer Tekinbas en kon enkel weggebokst worden door doelman Bob Tiggelaar. De Vries stond, zoals een echte spits betaamd, op de goede plek en knalde het leer tegen de touwen.

Enkele minuten later bediende dezelfde de Vries, na een goede versnelling, Ivar Kappen en stond het 2-0. De Glinsters pepten elkaar op om vooral niet te verslappen en door te zetten. Tekinbas was dichtbij met een schitterende volley vanaf zo'n 25 meter maar de inzet spetterde op de lat uiteen. Gelukkig voor De Vogels, jammer voor Godlinze en de liefhebber.

Toch zou de derde goal snel vallen. Een vrije bal Bobby de Vries verdween direct laag in de lange hoek. Toen in de 21e minuut ook de 4-0 viel (Görgülu na een verre ingooi van Kappen) was de wedstrijd natuurlijk beslist. De vraag was enkel nog hoe hoog de score zou uitvallen. Godlinze leek medelijden te hebben met de stadjers en nam gas terug. Kansen werden er nog wel gecreëerd. Zo miste captain Bas Kraijenbrink voor een leeg doel. Het slotakkoord van de eerste helft was voor Reinout Kraijenbrink die de 5-0 aantekende. Tijd voor thee!

In de tweede helft geloofde Godlinze het wel. Het veldspel werd wat minder en de echte motivatie om bijvoorbeeld dubbele cijfers te halen ontbrak. Toch bleef het beter en zocht het veelal goede, voetballende oplossingen. Iets wat met de technisch vaardige spelers van Godlinze goed te doen is.

Kappen raakte nog eens de paal, de ingevallen Renato Santanera zag zijn kopbal gepakt worden door Tiggelaar. En er ontstond nog wat tumult omdat een verdediger van De Vogels een bal met de hand van de doellijn gehaald zou hebben. Du Clou zag het anders. De 6-0 viel uiteindelijk toch via Danny de Vries. Tussendoor had De Vogels nog wel wat speldenprikjes uitgedeeld via onder andere spits Rolf Slik. Keeper Kuipers van Godlinze had nog eenmaal een goede redding in huis na een mooi afstandsschot.

Conclusie: Godlinze had aan 20 minuten gas geven genoeg om De Vogels op de knieën te krijgen. Na de 4-0 was de echte scherpte er vanaf merkten de supporters toch dat het best koud was langs de lijn.

Aankomende zaterdag wacht er een zware opgave voor Godlinze als het op bezoek gaat bij de ongenaakbare koploper vv Groningen. Godlinze voelt in de strijd om de 2e plaats de hete adem van Zuidhorn in de nek dus het moet er alles aan doen een goed resultaat te halen.

Godlinze - De Vogels 6-0 (5-0). 13. Danny de Vries (13) 15. Kappen (2-0). 18. Görgülu (3-0) 21. Bobby de Vries (4-0) 42. Reinout Kraijenbrink (5-0). 81. Danny de Vries (6-0).

Scheidsrechter du Clou.

Gele kaart: Folkersma (De Vogels)

Godlinze: Kuipers; Mohammed (58. Santanera), Omer Tekinbas, Bobby de Vries, Tas; Görgülu (78. Picak), Kadir Tekinbas, Bas Kraijenbrink; Reinout Kraijenbrink, Danny de Vries, Kappen (81. Boyer).

De Vogels: Tiggelaar, Driest, Folkersma, de Lange, Geerts; Danes, van der Wal, Jelmer de Jong, Jos de Jong; Leemhuis (46. Slik), de Kraker.