Een waar spektakelstuk tussen SV Bedum en Omlandia

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Voor SV Bedum F1 begon de voorjaarsreeks direct met een ‘ beladen’ duel want op bezoek kwamen de buren uit Ten Boer. Beide ploegen hadden in de najaarsreeks ook al tegen elkaar gespeeld waarbij de Bedumers twee keer als overwinnaars uit de strijd waren gekomen.

svBedum                                 OmlandiaA

Voor aanvang van het duel in Bedum viel er een belangrijke wijziging in het team van de thuisclub te noteren. De Bedumers hadden in de persoon van Rutger Faber een vaste doelman onder de lat staan. Dat was een gegeven waar trainer Gert-Jan Hageman erg blij mee was. ‘Rutger gaf zelf aan dat hij wel keeper wou worden en sinds enkele weken krijgt hij op de club ook keepertraining en ik moet zeggen dat hij zeker over het nodige talent beschikt.’

Als vrij snel na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Jarno Hoving werd het een duel waarin beide teams aan elkaar gewaagd waren. De Bedumers hadden een licht veldoverwicht en wisten dan ook als eerste ploeg te scoren.

Waar aan de kant van Bedum de hoop werd uitgesproken dat er snel een tweede goal gescoord moest worden om de gasten nog voor de pauze een gevoelige tik toe te delen waren het de gasten die halverwege de eerste helft de gelijkmaker op het denkbeeldige scorebord wisten te schieten. Niet goed verdedigen van de thuisploeg was de oorzaak van deze tegentreffer die even later toch weer door de paarshemden werd beantwoord met een hernieuwde voorsprong.

Zo bleef het spannend in Bedum waar het aanwezige publiek een eerste helft zag die het aanzien meer dan waard was. Een eerste helft die verder liet zien dat het positiespel bij de thuisploeg wat beter verzorgd was dan bij de gasten die dat echter wisten te compenseren door veel strijd in de wedstrijd te gooien.

Nadat de eerst helft met een nipte 2-1 voorsprong voor SV Bedum was beëindigd ging de thuisploeg na de rust direct op jacht naar een derde treffer. Langs de lijn was namelijk hoorbaar dat men dacht dat een 3-1 voorsprong het verzet van Omlandia wel zou breken. Na ongeveer vijf minuten in de tweede helft kwam de 3-1 voor de thuisclub tot stand maar waar iedereen had gedacht dat het verzet van Omlandia nu was gebroken kwam bedrogen uit. De withemden gooiden nog wat meer strijd in de wedstrijd en de defensie van de ‘paarsen’ kwam duidelijk onder druk te staan. Bedum-goalie Rutger Faber moest nu echt in actie komen om Omlandia van een tweede tegentreffer af te houden en het moet gezegd, de jonge doelman deed dat met verve. Want in de 30e minuut van de wedstrijd had bijna iedereen het tweede doelpunt van Omlandia al bijna geteld. Maar daar dacht de goalie van SV Bedum toch even anders over want met een geweldige safe dook hij de bal uit de rechterbenedenhoek.

Helaas was dit uitstel van executie want even later was Rutger Faber wel kansloos op een inzet van een van de voorwaartsen van Omlandia zodat het door de stand van 3-2 een spannende slotfase beloofde te worden.

En een spannende slotfase werd het zaterdagmorgen in Bedum want waar Bedum kansen kreeg om de voorsprong te vergroten kregen de Ten Boersters kansen om de 3-3 te scoren. Maar wat beide teams ook probeerden, het bleef bij een 3-2 overwinning in het voordeel van SV Bedum F1 die daar gezien het veldspel ook het meeste recht op had.