Zuidlaarderveen wint eenvoudig van Hoogkerk: 3-0.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Zuidlaarderveen won zondagmiddag betrekkelijk eenvoudig van Hoogkerk. Dat gebeurde in een wedstrijd waarbij scheidsrechter Jan Kuipers uit Assen een prominente rol vervulde. De flamboyante arbiter is niet wars van een beetje show en bepaalt graag zijn eigen regels. Want de strafschop die hij in de tweede helft aan Zuidlaarderveen gaf kon moeiteloos mee in de categorie ‘blunder van de week’ maar zorgde er wel voor dat Zuidlaarderveen door de uiteindelijke 3-0 zege prima zaken deed in de strijd om de belangrijke vierde plaats.

Zuidlaarderveen1                               Hoogkerk

Bron: Oostermoer

Zuidlaarderveen-trainer Richard Moesman kon voor het duel tegen Hoogkerk over een bijna complete selectie beschikken. Weliswaar waren daar een drietal spelers bij die niet helemaal fit waren maar Moesman moest, door een structurele krappe selectie, wel een beroep op dit trio doen. ,, Dat een aantal spelers niet helemaal fit aan een wedstrijd begint past wel een beetje bij Zuidlaarderveen want we hebben nu eenmaal een smalle selectie. Dat zorgt er daarom ook voor dat er jongens in het veld staan die eigenlijk een week rust goed kunnen gebruiken maar dat zit er niet in als je zoals wij om de prijzen mee wilt spelen.”

Om dat laatste te bewerkstelligen moest er zondagmiddag wel van Hoogkerk gewonnen worden want de Hoogkerkers doen ook nog volop mee in de strijd om de belangrijke vierde plaats. Maar de thuisploeg had echter het geluk dat de gasten met een waslijst aan blessures te kampen hadden. Dat zorgde er dan ook voor dat Hoogkerk-trainer Heiko van den Berg Zuidlaarderveen als de favoriet voor de winst tipte. ,,Los van het feit dat wij een groot aantal geblesseerden hebben vind ik Zuidlaarderveen een uitstekend voetballende ploeg die ik op dit moment sterker dan ons acht.”

De woorden van de Hoogkerk-trainer kwamen al vrij snel uit want direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Kuipers uit Assen waren het de gastheren die het heft in handen namen. In het eerste kwartier bleef het nog bij wat kleine kansjes maar in de 15e minuut was Zuidlaarderveen dicht bij zijn eerste treffer. Op het randje van buitenspel mocht de rappe Melvin Martens doorgaan van Kuipers maar helaas voor de thuisploeg had Martens het vizier nog niet goed afgesteld want zijn schot verdween naast het doel van de jonge Marc van Beek.

Nadat enkele corners van de thuisploeg al voor ‘code rood’ in het strafschopgebied van Hoogkerk hadden gezorgd kwam in de 30e minuut toch de 1-0 voorsprong voor de thuisploeg op het scorebord te staan. Een corner van Melvin Martens kwam uitstekend voor het doel van de bezoekers waar een volledig vrijstaande Jermaine Kastro boven alles en iedereen uit sprong om de bal snoeihard achter doelman Van Beek te koppen: 1-0.

Na deze 1-0 voorsprong had het vier minuten later ook gewoon 2-0 kunnen staan toen weer Melvin Martens met een uitstekende corner zijn teamgenoot Jermaine Kastro een bijna niet te missen kans bood om met zijn tweede treffer zijn ploeg op een nog veiliger marge te zetten. Waar dit feestje ging niet doorging voor de thuisploeg was dat in de slotfase van de eerste helft nogmaals het geval. Want na een goed lopende aanval zag de sterk spelende Robin Ruiter zijn schot echter net naast gaan waarbij wel gezegd moet worden dat Hoogkerk-goalie Marc van Beek goed in de hoek lag en het schot waarschijnlijk wel gepareerd zou hebben. Zo brak de rust aan met een 1-0 stand in het voordeel van de thuisploeg die het veldoverwicht nog niet echt in een ruime voorsprong had weten uit te drukken.

Na de rust probeerde Hoogkerk de bakens wat te verzetten door de snelle Kevin Beuker te brengen voor Marco Antoons. Dit zorgde er inderdaad voor dat de gasten wat gevaarlijker op de helft van de thuisploeg werden en waar het in de 55e minuut zelfs de kans op de gelijkmaker kreeg. Invaller Kevin Beuker brak op de rechtervleugel goed door maar werd vervolgens onreglementair gestuit door Robin Ruiter. De overtreding van Ruiter zorgde voor de nodige irritatie bij Hoogkerk-trainer Heiko van den Berg die het ook in het eerste gedeelte van de wedstrijd al regelmatig aan de stok had met de flamboyante Kuipers. De arbiter uit Assen, die graag koketteert met het KNVB-scheidsrechter zijn, floot zondag niet zijn beste wedstrijd uit zijn carrière want in sommige gevallen zat de onpartijdige er behoorlijk naast met zijn beslissingen.

Dat ernaast zitten gebeurde ook in de 58e minuut toen het volgens Kuipers zelf, verre familielid van scheidsrechter Bjorn Kuipers, Zuidlaarderveen een strafschop gaf waarbij het woord cadeautje zeker op zijn plaats was. Jermaine Kastro drong het strafschopgebied van Hoogkerk binnen en ging na een onschuldig duel met Pieter de Jong naar de grond. Vanaf grote afstand zag de onpartijdige dat het een penalty waar de meningen langs de lijn toch aardig over verdeeld waren. Maar bij Zuidlaarderveen maalde logischerwijs niemand om deze regelrechte blunder van de onpartijdige en even later schoot Robin Ruiter de 2-0 snoeihard achter een kansloze Marc van Beek. Na deze tweede treffer voor Zuidlaarderveen werd het daarom niet gezelliger op sportpark ‘De Zaandorre’ waar de bezoekers zich genaaid voelden door een scheidsrechter die te opvallend aanwezig wilde zijn.

De 2-0 zorgde er verder voor dat de wedstrijd doodbloedde want de gasten konden te weinig brengen om het Zuidlaarderveen echt lastig te maken. Er kwamen wel wat kansjes voor Hoogkerk maar Zuidlaarderveen-keeper Roderik Casemier van der Berg hoefde zich niet bovenmatig in te spannen om een treffer van Hoogkerk te voorkomen.

Zo kabbelde het duel verder richting de slotfase waarin Zuidlaarderveen nogmaals wist te scoren. In de 73e minuut denderde de fysiek sterke Kelvin Gerrits weer eens over de rechtervleugel het strafschopgebied van Hoogkerk binnen. Het schot wat de middenvelder los liet werd in eerste instantie nog gekeerd door Marc van Beek maar tegen de rebound van Robin Ruiter was de 17 jarige goalie niet opgewassen: 3-0.

Hoewel de thuisploeg in de slotminuten nog wat kansen kreeg om de score verder op te voeren bleef het uiteindelijk bij de 3-0 waar Zuidlaarderveen-trainer Richard Moesman niet ontevreden mee was. ,, Wat op dit moment voor ons telt zijn de drie punten want we willen graag vierde worden om aan de nacompetitie te kunnen deelnemen. Natuurlijk had de score gezien de kansen die we kregen hoger moeten zijn maar dat is trainers eigen, ze willen altijd meer.”

 

Zuidlaarderveen- Hoogkerk 3-0 (1-0)

Scheidsrechter: J. Kuipers (Assen).

Zuidlaarderveen: Van der Berg; R. Kastro, Kartoidjojo, Melis, Martens; Moesa, Ruiter, Gerrits, Van Haag (60. Schuitema); J. Kastro, Kruit.

Hoogkerk: Van Beek; Baptist, De Jong, Van Dijken, Jonker; Toonder, Antoons, Kranenburg, Pentury; Van Donderen, Folkerts.