Eext zorgt voor stunt tegen Gieten

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Eext moest zondagmiddag in Gieten aantreden tegen de plaatselijke voetbalvereniging. In een doelpuntenrijke derby won Eext de uiteindelijk met 5-3 nadat er ook nog een tussenstand van 0-5 op het scorebord had gestaan.
eext

Na een half uur spelen stond het nog steeds 0-0 in de derby tussen Gieten en Eext en druppelden er nog steeds toeschouwers het sportpark in Gieten op. Dit omdat veel voetballiefhebbers de gouden race van Ireen Wüst eerst op TV wilden zien. Daar hadden de voetballers waarschijnlijk op gewacht want in de 38e minuut schoot Rick Huizing de bezoekers op een 1-0 voorsprong. Een voorsprong die op slag van rust van rust nog groter werd toen Jarno Jansen met de 2-0 op het scorebord schoot.

Dat zorgde uiteraard voor de nodige euforie bij Eext maar trainer Allard Bouw was nog allesbehalve zeker van zijn zaak. ,,In de eerste helft waren we redelijk gelijkwaardig en kreeg ook Gieten een paar aardige kansen op een doelpunt.”

Bouw verwachtte daarom ook een fel Gieten bij het begin van de tweede helft en kreeg daar ook gelijk in. ,,Gieten begon sterk aan de tweede helft en in die fase sleepte onze keeper Erwin Poelman ons er met een paar prima reddingen doorheen.”

In de 62e minuut kon er in Gieten voor de derde keer door Eext gejuicht worden toen Rick Huizing met zijn tweede treffer van de middag de 3-0 op het scorebord schoot. Een voorsprong die er volgens Allard Bouw voor zorgde dat het duel eigenlijk wel gespeeld was. ,,Na de 3-0 kwamen we eigenlijk niet meer in de problemen en dat was helemaal het geval toen we door doelpunten van nogmaals Rick Huizing en Dennis Benes op 0-5 kwamen. Met toen nog twintig minuten te spelen verslapte het allemaal wat bij ons zodat Gieten in de slotfase nog drie keer, waar twee keer uit een strafschop, kon scoren. Dat was misschien even wat minder maar los daarvan, deze zege was meer dan verdiend, aldus de Eext-trainer die zeer complimenteus was over Daan Wesselink en Koen Lutje. ,,Daan en Koen, waarvan de laatste eigenlijk nog B-junior is, begonnen beide in de basis en speelden een prima wedstrijd. Dat is misschien nog wel een veel grotere winst  dan de zege tegen Gieten. Want als er bij een relatief kleine vereniging als Eext op deze wijze jeugdspelers  doorbreken is dat alleen maar mooi.”

Bron: Oostermoer