Viboa door naar laatste zestien bekertoernooi.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Door een 2-3 overwinning op Leeuwarder Zwaluwen heeft Viboa zich zaterdag geplaatst bij de laatste zestien ploegen van het bekertoernooi. Een verdiende beloning voor zijn ploeg vond Marc van Meel die als trainer nog nooit de laatste zestien van het bekertoernooi had bereikt.

Viboa


Viboa moest, doordat de velden in Winsum afgekeurd waren, in Leeuwarden aantreden tegen Leeuwarder Zwaluwen. Dat waren, zo wist ook Marc van Meel, nu eenmaal de richtlijnen van de KNVB betreffende het bekertoernooi. ,,We hadden al een beetje rekening met dat scenario gehouden omdat de veldomstandigheden in Winsum niet gunstig waren. We moesten daardoor overigens wel wat aanpassingen doen omdat er in Leeuwarden op kunstgras gespeeld werd. Robbert Slob speelde daardoor niet omdat een kunstgrasveld bij Robbert snel voor blessureleed zorgt. En aangezien we volgende week tegen Balk een belangrijke wedstrijd spelen in de strijd om de tweede periode hebben we Robbert Slob buiten de ploeg gelaten. Dat laatste gold ook voor de lichtgeblesseerde Wouter Bloem die alleen het laatste half uur heeft gespeeld.”

Viboa kwam al snel in de wedstrijd door een mooie goal van Otto Mekel op een 1-0 voorsprong. In het verdere verloop van de eerste helft ging het spel aardig op en neer maar zowel de Zwaluwen uit Leeuwarden als Viboa wist voor de rust niet meer te scoren.

Na de rust begon Viboa sterk want binnen een paar minuten konden de eerste kansen op een tweede treffer voor Viboa genoteerd worden. Uit een van die kansen bracht Henri Bierling de stand op 2-0 voor de Winsumers. Een stand waarvan Marc van Meel dacht dat zijn ploeg nu zou doordrukken naar een ruimere voorsprong. ,,Ondanks dat Leeuwarder Zwaluwen een goed voetballende ploeg was vond ik dat we het aan onze stand verplicht waren om dit duel te winnen.  Maar helaas konden we de derde treffer, en wat de genadeklap voor de tegenstander was geweest, niet maken en kwam Leeuwarder Zwaluwen zelfs terug tot 1-2. Gelukkig voor ons scoorde de ingevallen Wouter Bloem in de slotfase met een schitterende lob de 3-1 zodat we dus doorgaan naar de laatste zestien van het bekertoernooi.”

Marc van Meel, die zag dat Leeuwarder Zwaluwen in de slotseconden toch nog de 2-3 wist te scoren, hoopt uiteraard dat er nu een leuke loting voor Viboa uit de bus komt. Een loting waarbij zijn persoonlijke voorkeur niet meer zal lukken. ,,Ik had gehoopt op SC Genemuiden maar die zijn door Drachtster Boys uitgeschakeld en daarom zou ik nu een thuiswedstrijd tegen Harkemase Boys een prachtig affiche vinden.”