Tweede achtereenvolgende verlies SV Bedum-zondag

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

De zondagtak van SV Bedum verloor zondagmiddag met 3-2 van Nieuw Roden. Dit gebeurde in een duel dat op een zwaar te bespelen veld werd gespeeld en waar tot verbazing van de Bedumers eerder op de dag ook al een wedstrijd op was gevoetbald.
svBedum


Na de stevige 7-3 nederlaag van een week eerder tegen VAKO hoopte Dick Visser op een revanche tegen Nieuw Roden wat ook nodig was wilde SV Bedum een rol van betekenis spelen in de strijd om de tweede periode. Maar al snel in de wedstrijd keken de Bedumers tegen een 1-0 achterstand aan doordat Nieuw Roden volgens Dick Visser, die tegen Nieuw Roden Ewout Bleker en Chris van der Tuuk moest missen, zijn favoriete spelletje prima uitvoerde. ,,Nieuw Roden is een ploeg die direct zijn snelle spitsen opzoekt en waar wij niet goed mee omgingen. Dat zorgde dan ook voor een snelle achterstand die we gelukkig nog voor de rust door een treffer van Arjen Baarda recht konden trekken.”

Na de rust, die aanbrak met een 1-1 stand, kwam Bedum door een goal van Chris Smit zelfs op 2-1 voorsprong en zag het er prima uit voor de Bedumers. Maar de euforie duurde niet lang want nadat Nieuw Roden door een strafschop weer op gelijke hoogte met de Bedumers kwam werd het in de slotfase van de tweede helft zelfs nog 3-2 voor de thuisploeg.

Dit werd uiteindelijk ook de eindstand na een wedstrijd waar Dick Visser om meerdere reden een nare smaak aan over hield. ,,Allereerst baal ik er van dat we verloren hebben. Maar al ik vervolgens even wat verder kijk dan kom ik tot de conclusie dat het ons ook niet mee zat. Zo was de toestand van het veld dusdanig slecht dat de wedstrijd gewoon afgelast had moeten worden. Dat gebeurt echter niet en dan speelt ook de scheidsrechter nog eens een wat vreemde rol. Die trad in mijn ogen veel te lankmoedig op tegen bepaalde overtredingen die er vooral door de aanvoerder van Nieuw Roden gemaakt werden. Maar, en daar ben ik wel heel eerlijk in, we waren natuurlijk zelf het meest schuldig aan deze nederlaag want toen het op een gegeven moment 2-1 voor ons stond hadden we het duel gewoon uit moeten spelen. Maar helaas gebeurd dat niet zodat we eigenlijk onnodig tegen een tweede achtereenvolgende nederlaag zijn aan gelopen.”