Vedette United wint van Extudiantes 2

Geschreven door Mark van Doorn op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Een mooi verslag kwam er binnen van De Heracliden Futsal 1 ook wel Vedette United genoemd. Een team wat bestaat uit spelers met bijnamen als Oele, Hulk, Pan, Ched en Macho. Het verslag is geschreven door Hulk die in het gewone leven gewoon Mark van Doorn heet.
DeHeracliden


Na de afgang van vorige week tegen SJS/Kransmulderbouw was Vedette United het aan zijn stand verplicht om vandaag wel een goed resultaat neer te zetten. Ditmaal moesten de mannen van Frits Tiekstra het opnemen tegen nummer twee A.S. Extudiantes 2.

 
Exstudiantes begon direct vol op de aanval tegen de thuisploeg. Ze hanteerde een hoog baltempo en hadden veel lopende mensen. Dit leidde tot een aantal grote mogelijkheden voor de gasten. Ware het niet dat ze steeds Oele op hun weg vonden bij het afronden. Dit deerde de uitploeg niet en ging weer met man en macht op zoek naar de 0-1 voorsprong, en die kwam er ook. Goed schot vanuit de 2e lijn, Clasie probeerde het schot nog te blokken, maar het belandde ongelukkig via het achterhoofd van Oele in de goal: 0-1.

Vedette pakte het positief op en begon lekker mee te voetballen. Er werd lekker rondgetikt en het begon zelf ook kleine kansjes te creëren. Voorin had Pan een paar goede acties waarmee hij de verdedigers ala Neymar aardig bezig hield. En achterin hadden de brede Macho en nog bredere WFR de boel onder controle. De 1-1 hing in de lucht en bleef dan ook niet lang uit. Oele rolde de bal snel naar Hulk, Hulk zette met een steekbal Pan alleen voor de keeper, Pan bleef uiterst rustig en schoof de bal onder de keeper door: 1-1.

Deze periode van de wedstrijd had Exstudiantes echter even helemaal niks in te brengen. Snel na de goal van Pan werd het 2-1 (afgeslagen bal werd binnen gepunterd door Hulk) & 3-1 (goed storend werk van Appie werd eveneens afgestraft door Hulk) Hoe het kwam weet ik niet maar Vedette werd wat lakser en kwam weer wat meer in de verdrukking. Na een, in mijn ogen, keurige tackle op de bal kreeg Macho een gele prent van de scheidsrechter en mocht 2 minuten gaan zitten. De overtalsituatie werd goed uitgespeeld door de gasten: 3-2.

Vedette leek weer wat wakker geschud en zette een fantastische aanval op. Een aanval over veel schijven die uiteindelijk bij Pan in de spits belandde, Clasie kwam ala Dani Alves opstomen via de rechter kant, Pan had Clasie in het vizier, gaf de bal mee en Clasie ronde geweldig af in de verre hoek: 4-2,  mooie ruststand zou je zeggen. Dacht de scheidsrechter anders over. Een nu precies dezelfde overtreding(waar Macho geel voor kreeg) op een Vedette werd niet bestraft en dus konden de bezoekers doorlopen in een 3 tegen 2 situatie, keurig stiftje over de al op de grond liggende Oele: 4-3.

De 2e helft begon wat rommelig aan beide kanten. Veel balverlies en lange ballen in het niets. Na een minuut of 10 kreeg het publiek weer een HEERLIJK vedette te zien. Een langlopende aanval werd gestuit door smerig vasthouden van de tegenstander. Géééél schreeuwde het publiek en ja hoor de leidsman trok de 2e gele kaart van de wedstrijd. Extra aanvaller erin verdediger eruit. Even lekker snel rondtikken met de 5-3 van Erwin als gevolg: 5-3.

Met nog ongeveer 10 minuten op de klok vond Exstudiantes het mooi geweest. Het ging met 3 pure aanvallers spelen en probeerde zo de 5-4 te forceren. Maar ja, een eeuwenoude voetbalwet zegt het al: Als je de kansen zelf niet maakt, gaan ze er aan de andere kant wel in. En ja hoor, smerig countertje van Vedette werd subliem afgerond door Appie: 6-3.

De tactiek van de bezoekers leek, en onverwacht, toch te gaan werken. Vedette werd wat slordig in de passing door de druk van de tegenstander en moest al vrij snel de 6-4 incasseren. En Exstudiantes ging door. Flink door ook want bij de ijverige druk zetten kreeg Hulk een schop op zijn wreef waarna hij de wedstrijd moest staken. De gasten bleken nog wat lucht over te hebben en maakte uit het niets de 6-5.

Maar als je denkt flink onder druk te staan, hebben we altijd WONDERKIND Appie Bergkamp nog. Lange worp van Oele op de forse borstkas van Appie die zijn goddelijke lichaam er goed inzet en de bal op zijn bovenbeen meeneemt om vervolgens met een verwoestend hard schot in de hoek de 7-5 eindstand op het scorebord te schieten.

Voor volgende week staat de revanche tegen SJS/Kransmulderbouw op het programma in de Scherphornhal te Uithuizermeeden waar het duel op 14 februari om 21.10 uur begint