ZEC verpletterd door koploper Pelikaan S

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

ZEC werd zaterdagmiddag in Oostwold door Pelikaan S compleet van de mat gespeeld. Na een ruststand van 9-0 werd het uiteindelijk een 14-0 nederlaag tegen een team die als ze echt vol gas hadden gegeven de gasten op een nederlaag van 20-0 of meer hadden getrakteerd.
        image 2

        Spelmoment uit het duel Pelikaan S-Z.E.C
        Bron: Ommelander CourantZEC kon voor het duel tegen koploper Pelikaan S geen beroep doen op de geschorste Klaas ten Hove en de geblesseerden Jasper Dijk en Luke Werkman. Daardoor moest trainer Gerard Heun even puzzelen qua opstelling maar de ZEC-trainer had niet het idee had dat het veel zou uitmaken of hij nu wel of niet met een complete selectie naar Oostwold was gekomen. ,,Ik maak me eerlijk gezegd weinig illusies als ik alleen al kijk naar het feit dat wij vanaf december nauwelijks hebben kunnen trainen. We zullen echter proberen om onze huid zo duur mogelijk te verkopen maar veel meer zal het ook niet worden vrees ik.”

Direct na het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat Pelikaan S de regie van het duel direct in handen wilde hebben. ZEC werd direct in de verdediging gedrongen en doelman Jan Posthumus moest al snel handelend optreden om een eerste treffer van de thuisploeg te voorkomen.

In de 6e minuut raakte aan de kant van de thuisploeg Myren Noeken geblesseerd aan zijn schouder. De spits ging vervolgens voor een blessurebehandeling naar de kant waarna het zeker tien minuten duurde voor Noeken weer binnen de lijnen terugkeerde. Tijdens de periode dat het een numerieke meerderheid had lukte het ZEC echter niet om in aanvallend opzicht iets gevaarlijks te laten zien. Want ook met negen veldspelers was de thuisploeg oppermachtig en de voorsprong die in de vijftiende minuut tot stand kwam was ook volstrekt logisch. Handrit Hoxhaj was de man die na een prima pass van Joni Assouline de eerste treffer op het scorebord schoot: 1-0.

Deze eerste treffer werd vier minuten later gevolgd door doelpunt nummer twee waarbij een discutabele rol was weggelegd voor scheidsrechter Dijkstra uit Drachten. Bij een aanval van de thuisploeg werd er, na een doelpoging van Danny Holband, gescoord door Kevin van Dellen. Assistent-scheidsrechter Grico Wierenga had buitenspel geconstateerd en stak zijn vlag omhoog. Volgens veel toeschouwers had Wierenga het gelijk aan zijn zijde maar bleef Dijkstra bij zijn besluit om het doelpunt goed te keuren. Dat zorgde voor felle protesten aan de kant van ZEC die ook volstrekt begrijpelijk waren. Want waar de arbiter voor het duel vertelde dat hij heel snel klaar was met zeurende spelers en men respect voor elkaar moest hebben gaf de jonge arbiter zelf een slecht voorbeeld door zijn assistent volledig te negeren.

Dit voor ZEC vervelend voorval zorgde er indirect voor dat de 3-0 vrij snel daarna op het scorebord kwam. Duncan Torrenga werd in de 22e minuut goed aangespeeld door Rafael Bianco en de 17 jarige Winsumer passeerde op de linkervleugel vervolgens zijn directe tegenstander Arjan Knol vrij eenvoudig om vervolgens de bal beheerst langs Jan Posthumus te schuiven: 3-0.

Na deze derde treffer voor een oppermachtig spelende thuisploeg kon ZEC een aantal minuten stand houden maar in de 31e minuut kwam er toch een 4-0 stand op het scorebord te staan. Een voorzet van Kevin van Dellen kwam voor de voeten van Myren Noeken die vervolgens ZEC-doelman Posthumus met een onhoudbaar schot wist te passeren.

De vierde treffer voor de thuisploeg na eenendertig minuten spelen zorgde er voor dat bij de gasten uit Zandeweer het geloof in een goed resultaat al volledig was verdwenen. De ploeg van trainer Gerard Heun liep alleen nog maar achter de feiten aan en zag dat Handrit Hoxhaj, na weer een prachtige pass van Joni Assouline, na tweeëndertig minuten de 5-0 tegen het de touwen joeg.

Drie minuten later was het weer raak voor de thuisploeg en weer werd de verdediging van ZEC door een prachtige pass op het verkeerde spoor gezet. Deze keer was Rafael Bianco de speler die de bal met een prachtige curve richting Handrit Hoxhaj speelde. Voor dat de verdedigers van ZEC in de gaten hadden wat er gebeurde had de middenvelder verwoestend uitgehaald stond de 6-0 op het elektronisch scorebord.

De 7-0, gescoord door Handrit Hoxhaj, liet ook niet lang op zich wachten want de weerstand van ZEC werd met de minuut minder en wat volstrekt logisch was. De ruime achterstand deed de moraal er niet beter op worden binnen de Zandeweer Eppenhuizen Combinatie en ook het optreden van scheidsrechter Dijkstra was niet iets waar men blij van werd. Dat bleek in de 43e minuut toen Dijkstra de gastheren een strafschop gaf nadat hij een overtreding had gezien van Johnny Balkema tegenover Myren Noeken. Even waren de rapen weer gaar aan de kant van de bezoekers en kreeg de jonge arbiter onder uit de zak met als onderwerp zijn manier van fluiten. Aan de kant van Pelikaan S bleef Danny Holband ondertussen rustig wachten tot iedereen uitgeraasd was om vervolgens de strafschop snoeihard langs Jan Posthumus te schieten: 8-0.

Met nog maar een tweetal minuten tot aan het rustsignaal te gaan begon de doelpuntenmachine aan de kant van de thuisploeg nog niet te haperen want in de 45e minuut kwam treffer nummer negen op het scorebord te staan. Een prima voorzet van Duncan Torrenga werd door voorstopper Kor Niels Kuipers uitstekend achter Jan Posthumus gekopt zodat beide teams met een tussenstand van 9-0 de kleedkamers opzochten.

In de rust riep Dijkstra vervolgens de beide trainers en aanvoerders bij zich omdat hij dreigde het duel te staken. De arbiter was spuugzat van het commentaar van de spelers van ZEC die zich behoudens de twee incidenten verder netjes gedroegen en toonde daar nogmaals aan dat hij het duel totaal niet aanvoelde.

Nadat iedereen weer vriendjes was ging het direct na de rust verder met het noteren van doelpunten. Want in de 47e minuut kwam doelpunt nummer tien op het scorebord toen aanvoerder Danny Holband de bal hard langs doelman Jan Posthumus schoot: 10-0.

Een minuut later schoot Handrit Hoxhaj de 11-0 achter een vertwijfeld duikende Jan Posthumus en even leefde de gedachte dat het een uitslag van misschien wel 20-0 zou kunnen worden. Daar hadden de bezoekers echter andere ideeën over want doordat ZEC via Arjan Wieringa nog een kansje op een treffer kreeg wilde men een vernedering van twintig of meer tegendoelpunten niet meemaken. Dat zorgde er daarom ook voor dat de twaalfde treffer, gescoord door Handrit Hoxhaj, pas in de 65e minuut viel. Toen dezelfde speler er een minuut later 13-0 van wist te maken geloofde iedereen het verder wel in Oostwold. Het bleef weliswaar eenrichtingsverkeer richting het doel van ZEC maar Jan Posthumus liet in de tweede helft via een paar fantastische reddingen zien dat hij als bijna vijftigjarige nog steeds een prima doelman is. In de 76e minuut bepaalde Pelikaan S via een treffer van Kevin van Dellen, na een fantastische voorzet van Duncan Torrenga, de eindstand uiteindelijk op 14-0. Een eindstand van een wedstrijd waar na afloop ZEC-trainer Gerard Heun een zeer kort commentaar op had. ,,Ik ben blij dat deze negentig minuten voorbij zijn en meer wil ik er ook niet over zeggen.”

 Pelikaan S-ZEC 14-0 (9-0)

15. Hoxhaj 1-0, 19. Van Dellen 2-0, Torrenga 3-0, 31. Noeken 4-0, 32. Hoxhaj 5-0, 36. Noeken 6-0, 39. Hoxhaj 7-0, 43. Holband 8-0 (str.), 45. Kuiper 9-0, 47. Holband 10-0, 48. Hoxhaj 11-0, 65. Hoxhaj 12-0, 66. Hoxhaj 13-0, 76. Van Dellen 14-0.

Scheidsrechter: Dijkstra (Drachten)

Pelikaan S: Allard Kuipers; Kor Niels Kuipers, Holband, Thomas Boven; Bianco, Hoxhaj, Joni Assouline, Jansen; Torrenga, Noeken(46. Sanroesdi), Elzinga.

ZEC: Posthumus; A. Knol, Koolhof, Balkema, Wieringa, Wit; Van Tamelen, Boelema, Koopman, Richard Knol; Bos.