SV Bedum stunt met uitzege tegen Leekster Eagles 2.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Het eerste zaalteam van SV Bedum zorgde vrijdagavond voor een stunt door de veel sterker geachte reserves van de Leekster Eagles op een 8-4 nederlaag te trakteren. De zege van de Bedumers was volledig terecht te noemen want vanaf het begin van de wedstrijd tot aan het laatste fluitsignaal had de ploeg van coach Jordy van Haag het duel volledig onder controle.


EAGLESBEDUM

Spelmoment uit het duel Leekster Eagles 2-SV Bedum

Bron: Ommelander Courant    
 
Vrijdagavond stond er in de Topsporthal te Leek een interessant duel op het programma tussen de reserves van eredivisionist Leekster Eagles en het eerste zaalteam van SV Bedum. De gastheren streden mee om het kampioenschap en de Bedumers konden de punten goed gebruiken om te zorgen dat ze ver uit de buurt van de gevarenzone verwijderd zouden blijven.

De thuisploeg was duidelijk favoriet want in het thuisduel tegen de Leekster Eagles werd er op 20 september 2013 door de Bedumers nog een stevige 4-1 nederlaag geleden. Dat zorgde er voor dat de verwachtingen volgens Sander Roorda bij de gasten niet echt hooggespannen waren. ,,Gezien het resultaat in Bedum verwacht ik een lastig duel. Leekster Eagles is een van de teams die om titel mee moet kunnen spelen en zover zijn wij nog niet. Wij trainen bijvoorbeeld niet en dan ben je altijd in het nadeel. Maar daar komt verandering in want richting het volgend seizoen willen we toch als team gaan trainen. Want we merken toch dat je het niet trainen ons als team toch wat kwetsbaarder maakt.”

Met spelers als Bas Lulofs, Enrico Wardenier en Renze Dijk hadden de gastheren inderdaad een paar spelers in de gelederen die het verschil kunnen maken en waar men bij de Bedumers duidelijk voor op zijn hoede was.

 Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Kraak uit Groningen waren het echter de gasten die in Leek de lakens uitdeelden. Want nadat er al wat kleine kansjes voor SV Bedum waren geweest kwamen de paarshemden in de tweede minuut door Soeratmin Venema op een 1-0 voorsprong. Een verrassende voorsprong die nog mooier werd toen Frank Roorda er nog geen dertig seconden later de 2-0 achter Leekster Eagles-doelman Erwin Heidinga schoot.

Deze snelle voorsprong zorgde voor een stevig stukje zelfvertrouwen bij de ploeg van coach Jordy van Haag die echter wel moest toestaan dat de thuisploeg door een goal van Roy de Vries in de 9e minuut tot 1-2 terugkwam.

De aansluitingstreffer zorgde er voor dat de Eagles direct op jacht gingen naar de gelijkmaker maar SV Bedum had met Benjamin van Aurich een prima doelman in de gelederen. Van Aurich, op het veld uitkomend voor TLC-zondag, onderscheidde zich met enkele prima reddingen en doordat Sander Roorda in de 10e minuut met een bekeken schot de stand op 3-1 bracht liepen de zaken voorspoedig voor de gasten. Toch bleef de thuisploeg proberen om de marge kleiner te maken en wat in de 14e minuut ook daadwerkelijk lukte. Fokko Kronemeijer wist van dicht bij Van Aurich te passeren en wat de stand op 2-3 bracht.

De Bedumers lieten vrijdagavond echter zien over veel veerkracht te beschikken want twee minuten later stond het weer 4-2 in Leek. Soeratmin Venema zorgde er met zijn tweede treffer voor dat de marge weer op twee doelpunten verschil kwam en wat gezien het spel ook volkomen terecht was. Richting de slotfase van de eerste helft voerde Leekster Eagles het tempo nog wat meer op maar verdedigend stond het prima bij de mannen van coach Jordy Van Haag. Er werd bijna niets weggegeven en mocht er eens een bal door de verdediging schieten waren, naast een sterk keepende Benjamin van Aurich, paal en lat de Bedumers gunstig gezind.

Zo brak de rust aan met een 4-2 voorsprong voor SV Bedum en daar was Leekster Eagles-coach Henk Rozenberg duidelijk niet blij mee. Want terwijl Jordy van Haag zijn mannen rustig een paar belangrijke aanwijzingen meegaf vlogen bij Rozenberg de drinkbidons nog net niet door de zaal. De coach was woest op zijn ploeg die hij van alles verweet maar waarbij hij even vergat te vermelden dat SV Bedum prima stond te voetballen.

De tweede helft liet echter wel direct een feller spelende thuisploeg te zien maar tot echt grote kansen kwamen de Leeksters vooralsnog niet. SV Bedum werd wel iets meer in de verdediging gedrongen maar dat zorgde er wel voor dat er ruimte kwam voor een, zoals in de 34e minuut, goed uitgevoerde counter. Sander Roorda werd vanuit de verdediging goed aangespeeld en via een schitterende trap van de technicus stond even later de 5-2 voor Bedum op het scorebord.

Dat zorgde voor nog meer enthousiasme bij de gasten die ook in de tweede helft duidelijk de bovenliggende partij waren. Want de thuisploeg mocht wel een veldoverwicht hebben maar om nu te zeggen dat de geelhemden daar veel mee deden zou de waarheid niet zijn. Het manco bij de formatie van Henk Rozenberg was namelijk dat het tempo veel te laag was waardoor de verdediging van de gasten niet in grote problemen kwam.

Die problemen werden nog kleiner toen Frank Roorda de Bedumers in de 39e minuut met een strakke schuiver op een 6-2 voorsprong bracht. Met nog elf minuten op de klok moest het wel raar lopen wilden de drie punten daarom niet mee naar Bedum gaan. Dat zag ook Leekster Eagles-coach Henk Rozenberg in want waar Rozenberg in de rust nog fel van leer trok berustte hij nu in een onvermijdelijke nederlaag tegen een sterk spelende SV Bedum.

Nadat Menco Oedzes er in de 41e minuut 3-6 van had gemaakt zag het er nog even naar uit dat er bij de reserves van de Leekster Eagles nog wat extra krachten loskwamen maar deze stuiptrekking was maar van korte duur. In de 47e minuut maakte Jeffrey Hooiveld namelijk aan alle illusies van de gastheren een einde door de 7-3 op het scorebord te schieten. Dat zorgde voor veel blijdschap in het Bedum-kamp dat nog maar groter werd toen Bart Apotheker er twee minuten later ook nog 8-3 van wist te maken.

Dat de in de slotminuten als ‘vliegende’ keep opererende Rense Dijk er in de laatste seconden van de wedstrijd de eindstand op 4-8 bracht was alleen maar interessant voor de statistieken. Want toen een prima fluitende scheidsrechter Kraak voor de laatste keer floot was vriend en vijand eensgezind van mening dat SV Bedum een volledig verdiende overwinning had behaald. Een mening die ook winnende coach Jordy van Haag was toegedaan. ,,In het thuisduel tegen de Leekster Eagles kwamen we, mede doordat er wat spelers van de eerste selectie meededen, er niet aan te pas maar dat was nu een heel ander verhaal. Verdedigend stond het prima bij ons en door de twee snelle openingstreffers zaten we direct goed in de wedstrijd. Daardoor werd het een zege die we absoluut verdienen en waar we prima zaken mee doen richting een hogere klassering op de ranglijst.

Leekster Eagles 2- SV Bedum 1: 4-8 (2-4)

2. Venema 0-1, 2. Frank Roorda 0-2, 9. De Vries 1-2, 10. Sander Roorda 1-3, 14. Kronemeijer 2-3, 16. Venema 2-4, 32. Sander Roorda 2-5, 39. Frank Roorda 2-6, 3-6. Oedzes, 47. Noordveld 3-7, 49. Apotheker 3-8, 50. Dijk 4-8.

Scheidsrechter Kraak.

Leekster Eagles: Dijk, Heidinga, Kronemeijer, Oedzes, Tuinstra, Ludolfs Tuinstra, De Vries, Wardenier.

SV Bedum: Van Aurich, Van Hooiveld, Hiariej, Apotheker, Sander Roorda, Bleker, Frank Roorda, Venema.