Blunderende doelman bezorgt VVSV’09 winst.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Ezinge verloor zaterdagmiddag de streekderby tegen VVSV’09 met 0-4. Een terechte nederlaag die mede tot stand kwam door een zeer zwak optreden van invaller-doelman Michael Woldring die bij alle vier de goals van de gasten niet vrijuit ging.

1390548334Nezinge vvsv 1

Spelmoment uit de steekderby tussen Ezinge en VVSV'09

Bron: Ommelander Courant   Foto: Herman Spier  Bedum


Ezinge kon voor het duel tegen VVSV’09 nog steeds geen beroep doen op Jasper Dijkstra. De goalgetter van de Ezingers verblijft nog in het buitenland en de verwachting is dat Dijkstra pas medio maart weer inzetbaar zal zijn voor de ploeg van de aan het einde van het seizoen vetrekkende Ynze Prins. De in Hoogkerk woonachtige Prins kon zaterdagmiddag verder niet beschikken over de geblesseerde doelman David van den Berg die werd vervangen door Michael Woldring. Verder zat de normaal in de basis spelende Bill de Smeth op de bank waar trainer Prins een duidelijke verklaring voor had. ’We hebben qua trainingsbezoek bepaalde afspraken gemaakt en daar wijk ik niet vanaf. Dat betekent dat in de eerste helft De Smeth op de bank zit en dat ik in de rust twee andere spelers ga wisselen omdat die afspraak nu eenmaal gemaakt is. “

Het bezoekende VVSV’09 had minder problemen want naast de langdurig geblesseerde Vijko Postma, de aanvaller brak in een onschuldig potje zaalvoetbal zijn kuitbeen, was verder alleen Jan Wouter Zwart afwezig. Dat zorgde er daarom ook voor dat VVSV’09-trainer Wim Nubé vond dat zijn ploeg met de drie punten uit Feerwerd huiswaarts moest keren. ,, Het is een heel simpel verhaal, het enige wat vandaag telt zijn de drie punten. Een eerste wedstrijd na de winterstop is altijd weer spannend maar als we vandaag winnen zorgt dat ongetwijfeld voor het nodige vertrouwen voor de rest van het seizoen. Nadat scheidsrechter Baar uit het naburige Oldehove om vijf over half drie het beginsignaal had gegeven voor de streekderby gaven de eerste dertig minuten een beeld van, VVSV’’09 valt aan en de thuisclub houdt tegen. Meer viel er niet van te maken want de aanvallende acties van de Ezingers waren in het eerste half uur te verwaarlozen. Dat gold overigens niet voor de bezoekers die wel diverse keren gevaarlijk voor het doel van Michael Woldring opdoken maar nog geen kans zagen om tot de openingstreffer te komen. Daardoor stond het na een half uur spelen nog steeds 0-0 in Feerwerd op een voor beide teams zeer zwaar te bespelen veld. Een stand waar twee minuten later opeens verandering in kwam. Op een voorzet van Hans Steigstra reageerde Alfred Venhuizen als eerste van een kluwen aan spelers maar het zag er nog even naar uit dat doelman Woldring in kon grijpen. Maar de door de Ezinge-doelman losgelaten bal kwam weer bij Alfred Venhuizen die zijn ploeg nu wel op een 0-1 voorsprong wist te zetten. Nog geen minuut later viel treffer nummer twee te noteren in Feerwerd. Na prima voorbereidend werk van Vince van der Veen strafte Harm Klaver een fout van Ezinge-keeper Michael Woldring genadeloos af en zaten de bezoekers na ruim een half uur spelen al min of meer op rozen: 0-2.

Ezinge probeerde na de 0-2 wel om tot wat meer aanvallende acties te komen en een daarvan leverde in de 37e minuut eindelijk een echte kans op. Petrus Wattimury zag zijn schot echter voorlangs het doel van Martijn Wieringa gaan zodat het bij een kans bleef. Tot aan de rust veranderde er verder niets meer aan de stand zodat beide teams de kleedkamer opzochten met een terechte tussenstand van 0-2 in het voordeel van de bezoekers.

Na de rust had Ynze Prins inderdaad twee spelers gewisseld en waren aanvoerder Huug Meijer en Petrus Wattimury in de kleedkamer achtergebleven. Hun vervangers waren Bill de Smeth en Rob Bos waarbij De Smeth de aanvoerdersband van Meijer had overgenomen.

De gastheren begonnen sterker aan de tweede helft dan verwacht want van het eenrichtingsverkeer richting het doel van Ezinge was na de rust weinig meer van over. In de 52e minuut had Ezinge bepaald pech dat scheidsrechter Baar niet floot toen Ewart Gerritsen door Martin Meijer binnen de beruchte lijnen onderuit werd getrokken. De arbiter had de bal op de stip kunnen leggen maar gelukkig voor de bezoekers vond Baar dat het geen overtreding was.

Ezinge liet zich niet ontmoedigen door dit voorval want de ploeg van trainer Ynze Prins kwam steeds vaker op de helft van VVSV’09 terecht. Zo drong Ewart Gerritsen in de 65e minuut het strafschopgebied van VVSV’09 binnen. Doelman Martijn Wieringa kwam echter prima zijn doel uit en dreef de spits van Ezinge dusdanig ver naar de buitenkant van het strafschopgebied dat het schot van Gerritsen in het zijnet verdween. Nog geen drie minuten later was dezelfde Gerritsen weer dicht bij de aansluitingstreffer. Een snoeihard ingeschoten vrije bal van de gevaarlijkste aanvaller van de thuisploeg werd prima door doelman Wieringa over de lat getikt. Dit staaltje goed keeperswerk herhaalde Martijn Wieringa even later nog een keer op een inzet van Gerritsen zodat het dankzij de doelman van VVSV’09 nog steeds 2-0 in het voordeel van de gasten stond.

Waar Martijn Wieringa zijn ploeg met prima reddingen voor een tegengoal behoedde zorgde aan de andere kant Michael Woldring er voor dat zijn ploeg op een nog grotere achterstand kwam te staan. In de 79e minuut ging de Ezinge-keeper namelijk gruwelijk in de fout door de bal in de voeten van Alfred Venhuizen te schuiven. De spits van VVSV’09 kon vervolgens vrij opstomen richting doelman Woldring maar Venhuizen had al gezien dat Vince van der Veen er bij de tweede paal nog beter voorstond die even later de breedtepass van zijn teamgenoot tot de 0-3 promoveerde. Vier minuten stond de invaller-doelman van Ezinge weer te schutteren. Woldring wilde een diepe bal in een keer wegtrappen maar miste het speeltuig volledig. Een actie waardoor het voor Alfred Venhuizen een koud kunstje was om de stand op 0-4 te brengen. Een stand wat enkele minuten later ook de eindstand werd na een duel die in VVSV’09 een terechte winnaar kreeg. Dat was ook de mening van Wim Nubé die overigens wel vond dat zijn ploeg niet echt geweldig had gespeeld. ,, Ons spel was niet goed waar daar was het veld mede debet aan. Het was niet alleen zwaar maar ook erg hobbelig. Daar hadden we duidelijk moeite mee en daarom ben ik ook erg blij met deze voor ons zeer belangrijke drie punten.”

Zijn collega Ynze Prins vond dat zijn team niet onaardig had gevoetbald maar baalde van de vier tegengoals en de niet gegeven strafschop. ,, Vooral in de tweede helft ging het vrij aardig bij ons en als de scheidsrechter die penalty wel had gegeven dan had ik nog moeten zien dat het een ruime nederlaag was geworden. Waar ik overigens wel aan toe moet voegen dat de goals van VVSV’09 door fouten aan onze kant wel heel gemakkelijk tot stand kwamen.”

Ezinge-VVSV’09: 0-4(0-2).

32. Alfred Venhuizen 0-1, 34. Klaver 0-2, 79. Vince van der Veen 0-3, 83. Alfred Venhuizen 0-4.

Scheidsrechter: T. Baar (Oldehove )

Gele kaart: Gido Rutgers (Ezinge)

Ezinge: Woldring; Schouten, Hoekstra, Oumarou(55. Alting), Rutgers; Wattimury(46. De Smeth), Huug Meijer(46.Bos), Van der Leeden, Staal; Melle Gerritsen, Ewart Gerritsen.

VVSV’09: Wieringa; Tuma, Martin Meijer, Mark Van der Veen(73. Rick Meijer), Bremer; Klaver, Rienk Venhuizen(80. Jordi Muller), Steigstra, Dijkstra(62. Knol). Alfred Venhuizen, Vince van der Veen.