Futsal Marum door naar kwartfinale beker .

Geschreven door Daniel Dongstra op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Op vrijdag 10 januari stond na een korte winterstop voor de mannen van Futsal Marum de achtste finale van het bekertoernooi op het programma. Waar vlak voor de winterstop nog voor de competitie in Winschoten moest worden gespeeld, was het dit keer de bekerloting die een uitwedstrijd tegen WMC op het programma zette. De competitiewedstrijd werd ondanks een gelijk opgaande wedstrijd toch verloren en dus was dit voor Marum de kans om revanche te nemen voor die partij.
futsal marum


Zonder Coach De Jong, hij staat op het punt om vader te worden, maar met Good Old hoofdcoach Wico Besling reisde Futsal Marum, met een identieke selectie als de competitiewedstrijd tegen WMC, af naar Winschoten. Het betekende voor veel spelers de vooravond van het prestigieuze Leekster Voetbalgala, en coach Besling besefte dit ook. Met zijn welbekende motivatiespeech voor de wedstrijd wist hij de selectie scherp te krijgen voor het bekeravontuur, en te benadrukken dat dit wel eens de enige kans voor Futsal Marum zou kunnen zijn, op een prijs dit seizoen.

De wedstrijd begon fel en Futsal Marum liet meteen zien aanvallende intenties te hebben. Er werd hoog druk gezet op de tegenstander en onder aanvoering van Harke Kalfsbeek werden de eerste kansen genoteerd. Ook WMC, dat niet voor niets hoog genoteerd staat in de Topklasse, liet zien verder te willen in de beker. Hierdoor begon de wedstrijd al in hoog tempo en werden aan het aan beide kanten gevaarlijk. Dat beide ploegen voor de winst gingen was te zien aan de felle duels die werden uitgevochten in het veld. Hoewel er geen zware overtredingen werden gemaakt, vond de scheidsrechter het na een aantal van deze duels toch zaak om het wat korter te houden. Dit resulteerde in een gemakkelijk gegeven gele kaart voor Stephan Latuputty, na ongeveer 8 minuten spelen. In het overtal dat hieruit ontstond wist WMC al vrij snel de opening te vinden en op voorsprong te komen; 1-0.

Hoewel dit een tegenslag was voor Marum, dat goed aan de wedstrijd begon, gingen de Marumers verder met dit sterke spel. Niet veel later resulteerde dit in de gelijkmaker van Daniel Laturiuw, die via een WMC-speler ietwat gelukkig de bal in het net kreeg. Vlak voor rust pakte WMC echter toch weer de leiding, door een snelle aanval goed uit te spelen en de 2-1 binnen te schieten. Dit betekende ook de ruststand en Futsal Marum liep dan toch weer achter de feiten aan door zelf de kansen niet te benutten, waar WMC dit wel deed.

In de tweede helft bleef Futsal Marum druk zetten en wist WMC steeds minder vaak gevaarlijk te worden voor de goal. Dit resulteerde in de gelijkmaker van Harke Kalfsbeek; Na een goede combinatie met Mart Hoekstra, wist hij met een nep-schot de verdediging van WMC op het verkeerde been te zetten en vervolgens af te werken.

Toch bleef ook deze stand niet lang op het bord, want even later wist WMC de 3-2 te scoren, nadat er bij Futsal Marum niet sterk verdedigd werd. Coach Besling, die als vervangend coach natuurlijk voor niets anders dan de drie punten ging, pepte zijn ploeg nog eens op om echt alles te geven.

Waar het geluk tot nu toe dit seizoen nog niet vaak aan Marumer-zijde heeft gelegen, bleek dat na de 3-2 wel het geval. Door een ongelukkig eigen doelpunt van WMC kon Marum wederom op gelijke hoogte komen.

De wedstrijd naderde nu de eindfase en kon eigenlijk beide kanten op vallen. Zowel WMC als Futsal Marum speelde met veel dreiging richting te goal, al werd Marum, gesterkt door het wegwerken van de derde achterstand, nu wel iets sterker. Toch viel de goal weer aan de andere kant; WMC wist voor de vierde keer op voorsprong te komen met nog een kleine 7 minuten op de klok. Een tegenslag voor Futsal Marum dus, dat juist na die 3-3 de wat betere partij leek.

Hoewel dus voor de vierde keer op achterstand, bleef het geloof in een goede afloop toch in stand bij de Marumers. En bij een wedstrijd als deze kon natuurlijk ook de 4e gelijkmaker niet uitblijven. Dit keer was het Marc Boonstra die na een snelle éen-op-éen actie zichzelf met een schaar vrijspeelde voor de keeper en verwoestend uithaalde in de verre hoek: 4-4.

WMC leek wat aangeslagen door deze goal en dit gaf Futsal Marum het vertrouwen om door te zetten en te gaan voor de winst in de reguliere speeltijd. Met nog drie minuten op de klok was het Daniel Laturiuw, die wederom via een WMC-speler en de keeper, wist te scoren waardoor Marum voor het eerst in de wedstrijd de leiding nam; 4-5. Hoewel WMC hierna nog alles op alles zette om een gelijkmaker te produceren, bleek het Marum dat de verdediging dit keer wel gesloten kon houden en op die manier een enorm knappe uit-overwinning op WMC kon boeken.

Futsal Marum is hiermee door naar de kwartfinale in de beker. Hieronder staan de laatste 8 ploegen die nog mogen strijden om die felbegeerde bokaal. Aanstaande woensdag 15 januari vindt de loting voor de kwartfinales plaats. De tegenstander zal door middel van een loting later nog bekend worden gemaakt.

Futsal Marum 1, Leovardia 1, zvv Urk 1, De Griffioen 1, Leekster Eagles 2, Oosterhoek 1, De Slingerij 1, Futsal Rolde 1