Pelikaan S en Handrit Hoxhaj geven visitekaartje af op Leekstervoetbalgala

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Handrit Hoxhaj was de grote man op de eerste avond van het 28e Leekstervoetbalgala. De speler van Pelikaan S kreeg regelmatig de handen op elkaar van de toeschouwers die genoten van zijn acties en fantastische goals.

1387615927N1486154 1429150963983234 1516519428 o

De ster van de avond, Handrit Hoxhaj, nummer 8, tussen drie spelers Niekerk

De eerste avond van het Leekstervoetbalgala was de avond van de afmeldingen want Waskemeer en Haulerwijk moesten door blessureleed binnen beide verenigingen zich afmelden voor hun poulewedstrijden. De afmeldingen kwamen dusdanig laat binnen dat de organisatie er niet in slaagde om nog twee vervangende teams aan het programma toe te voegen en dat was iets waar voorzitter Gerard Bosman lichtelijk over ontstemd was. ‘Ik weet dat je er weinig aan kunt doen maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat men wel heel gemakkelijk tot een besluit komt om bij een paar blessures maar niet te gaan. Vorig jaar hadden we het met OKVC en nu dus met twee verenigingen en dat is jammer. We hebben nog geprobeerd om vervanging te vinden maar dat is helaas niet gelukt. Vandaar dat we vanavond maar zes teams in actie zullen zien.”

Het bijzondere was dat de door velen als de twee favorieten voor de Duurt Louwes-trofee, de prijs voor de winnaar van het B-toernooi,  direct op de eerste avond in actie kwamen. Want waar Pelikaan S in poule A uitkwam tegen Fochteloo en Niekerk mocht Boerakker in poule B proberen de baas te worden over Ezinge en TLC-zondag.
De voorspelling was dat deze twee teams later op de avond zouden gaan uitmaken wie de finale van het B-toernooi zou bereiken en die voorspelling kwam ook uit. In zijn eerste duel maakte Pelikaan S namelijk appelmoes van het arme Fochteloo en ook Niekerk werd in het tweede duel aan de zegekar gebonden.

Maar om nu te zeggen dat het spel van de Oostwolders iedereen al kon bekoren was niet het geval want zoals een vrouwelijke supporter van het team uit Oostwold het prachtig zei, de spelers moeten het Leekstervoetbalgala gevoel nog een beetje krijgen.’ Een uitspraak die wel aardig klopte maar waar de poulewedstrijden ook mede debet aan waren omdat de spanning er na het eerste duel tegen Fochteloo al uit was.

Dat gold overigens ook voor Boerakker dat in TLC-zondag en Ezinge twee tegenstanders trof die geen schijn van kans hadden tegen de geelhemden. Waar Niekerk met een 7-0 nederlaag van het veld stapte werd Ezinge met een nederlaag van 15-1 de prullenbak in gespeeld.

Dat zorgde er vervolgens voor dat Boerakker en Pelikaan S mochten uitmaken wie de finale van het B-toernooi zou bereiken en dat TLC-zondag met Niekerk om de derde plaats, die ook recht gaf op deelname aan het A-toernooi, mocht gaan spelen.

Maar bijna alle ogen waren echter gericht op veld 1 waar Boerakker en Pelikaan S het tegen elkaar opnamen in een wedstrijd wat niet alleen de wedstrijd van Handrit Hoxhaj en Rafael Bianco werd  maar waar ook een uitblinkende rol was weggelegd voor doelman Pascal van Dellen. Want het ging wat moeizaam bij de Oostwolders die aardig wat moeite hadden om Boerakker hun wil op te leggen. Beide teams kregen de nodige kansen en het was Pelikaan S die op voorsprong kwam maar Boerakker deed vrij snel daarna weer wat terug. Zo bleef het spannend tussen de beide finalisten van het B-toernooi van vorig jaar in een wedstrijd waarin Pelikaan S toch weer de leiding nam.

Boerakker kwam echter weer terug tot 2-2 waarbij zijn teamgenoten doelman Pascal van Dellen wel mochten bedanken. Want de doelman, die op het veld in het tweede team van Pelikaan S keept, liet zien dat hij een meer dan voortreffelijke zaalkeeper is. Enkele zekere goals werden door de 23 jarige doelman buiten de palen geranseld zodat met nog iets meer dan vijf minuten op de klok de stand nog steeds 2-2 was. Maar opeens was daar het moment van Rafael Bianco. De middenvelder van Pelikaan S bezit een techniek waar de echte voetballiefhebber alleen maar kan genieten. Bianco heeft daarnaast echter ook de eigenschap om daar te lopen waar je gevaar kunt stichten zoals op het moment dat hij weer in het veld kwam. Slim lopend aan de linkerkant van het veld ontving hij de bal van teamgenoot Danny Holband en voordat Boerakker wist wat er aan de hand was stond het, tot grote vreugde van de meegereisde supporters, 3-2 voor de ploeg uit Oostwold.

Toch gaven de geelhemden zich niet gewonnen want weer stond Pascal van Dellen in het brandpunt van de belangstelling met een paar prima reddingen. Toen Pelikaan S met nog iets meer dan twee minuten op de klok er 4-2 van wist te maken was duidelijk dat Pelikaan S de eerste finalist zou worden van het B-toernooi. Voor Boerakker bleef er niets anders over dan een plaats in het A-toernooi waar ook Niekerk zich voor wist te plaatsen door na een strafschoppenserie TLC-zondag uit het toernooi te knikkeren.