Noordwolde knokt zich langs angstgegner Westerlee

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

 Op het eigen sportpark aan de Noordwolderweg heeft Noordwolde Westerlee met 3-1 verslagen. Een cruciale overwinning voor de geelhemden omdat Westerlee voor aanvang van het duel 1 punt meer had gesprokkeld dan Noordwolde. Voor aanvang van het duel werd er toch met enige angst tegen het duel aangekeken. In de bestuurskamer werd opgemerkt dat in zes voorgaande confrontaties met Westerlee er slechts een punt werd behaald door Noordwolde. Met recht dus een angstgegner. Noordwolde-hoofdtrainer Jacob Zwart herinnerde zich nog een duel in het vorige seizoen tegen Westerlee: “Ze kwamen slechts viermaal voor ons doel en trapten er toch vier in.”
Noordwolde                                                 Westerlee


Bron: Ommelander Courant     door Eduard Zuidema

‘Westerlee is een counterploeg, vervolgde Zwart, daarom gaan er vroeg druk zetten om de lange bal eruit te halen bij balverlies’. Een heldere tactiek die gedurende de wedstrijd succesvol zou blijken. De aanvallers van Noordwolde legden veel energie in de wedstrijd om de verdediging van Westerlee onder druk te houden. Een spelwijze die veel energie kost maar het team toonde zich gretig deze middag in een wedstrijd waarin in de eerste helft weinig gebeurde. Noordwolde probeerde te voetballen zonder heel gevaarlijk te worden, Westerlee hield tegen en kwam er eigenlijk niet uit. Noordwolde-doelman Lennart Havinga moet het steenkoud hebben gehad. Veel duels op het middenveld, waar fel en sportief werd gespeeld.

De thuisploeg mocht dan ook het meeste aanspraak maken op een doelpunt en was een paar keer dichtbij. Jermain Plassaer, vorige week tegen VVK het goudhaantje, kwam eenmaal goed door aan de linkerkant maar zag zijn schot belanden op de voeten van de keeper van Westerlee. Een vrije bal in kansrijke positie vlak hierna werd door diezelfde Plassaer zwak over geschoten.

Het meest dichtbij was Marco Vos nog. Een voorzet van aanvoerder Theo Maats werd door Vos goed ingekopt maar ketste af op het aluminium. En Westerlee? Tsja, Westerlee kwam gewoon amper voor het doel van Havinga. Er werd gerust met de brilstand.

In de beginfase van de tweede helft was het opletten geblazen in Noordwolde want in het eerste kwartier werd er liefst driemaal gescoord. Tweemaal door de thuisploeg en eenmaal door de gasten. De eerste treffer was er eentje van Plassaer en weer was het een schoonheid van een doelpunt. Vanuit het niets produceerde de aanvaller vanaf twintig meter een boogbal die achter de doelman in het net plofte. Snel hierna verdubbelde Vos de score. De slechts 17-jarige speler bleef alleen voor de keeper ijzig kalm en schoot beheerst binnen. Al heel snel kwam Westerlee terug in de wedstrijd via Jan Jager. Jager had een mooie slalom in petto voor het publiek. Havinga zat nog aan de inzet van Jager maar het was net niet voldoende om een doelpunt te voorkomen.

Lang kon Noordwolde dus niet genieten van de ogenschijnlijke veilige marge van twee doelpunten verschil maar de wedstrijd kwam nu wel echt tot leven. Toch moet gezegd worden dat Noordwolde meer recht had op een derde treffer dan Westerlee op de gelijkmaker. Bijna kreeg Noordwolde de 3-1 cadeau toen een terugspeelbal van een Westerlee-verdediger over de doelman heen werd getild maar de bal ging net naast het doel, dit alles tot hilariteit van het betrokken publiek.

Westerlee liet, in de zoektocht naar de 2-2, ruimtes achterin vallen waar Noordwolde met onder andere de pijlsnelle Buist gebruik van probeerde te maken zodat het duel op slot gegooid kon worden. Maar steeds als Noordwolde de diepte zocht leed de assistent-scheidsrechter uit Westerlee aan een bijzondere vorm van okselkramp. Ook in de eerste helft had de beste man al enkele dubieuze vlagsignalen genoteerd. Tot ergernis van alles met een geel-zwart hart. Scheidsrechter Korhorn kon niet veel anders dan afgaan op de assistent. Dieptepunt in deze serie was toch Buist die vanaf de eigen helft vertrok maar toch werd teruggefloten. Dit had de (wel) onpartijdige kunnen waarnemen.

Toen de vlag eenmaal wel naar beneden bleef was het ook direct raak. Buist en Plassaer kwamen samen alleen voor de keeper en Buist legde panklaar voor Plassaer die het beslissende tikje kon geven. Even hierna floot Korhorn voor het einde.

Zwart was na afloop tevreden: “De jongens hebben de opdracht goed uitgevoerd”. Hiermee doelend op het vroege storen op Westerlee. “De 2-1 viel alleen wel iets te snel waardoor we niet lang konden genieten van de twee goals voorsprong.” Aankomende zaterdag staat voor Noordwolde nog een inhaalduel gepland in Zeerijp tegen De Fivel. Zwart keek alvast even over de winterstop heen. “Dan hoop ik dat er nog enkele geblesseerde spelers terugkeren, onder andere Silvan Havinga en Dannick Meima.”

Door de zege passeert Noordwolde Westerlee op de ranglijst en een driepunter in Zeerijp zou zelfs een gedeelde 8e plaats opleveren.

Noordwolde – Westerlee 3-1 (0-0). 52. Plassaer (1-0). 55. Vos (2-0). 58. Jager (2-1). 90. Plassaer (3-1).

Scheidsrechter Korhorn.

Noordwolde: Havinga; Maats, Hoiting, Dijkstra, Borgman; Vos (86. Meima), Mulder, Hollink; Plassaer, Buist, Boersema.   

Westerlee; Kluiter; Elzinga, Komza, Kuiper, Jager; Nomden, Evers, V. Meulenbelt, Van de Vinne; Jansen, W. Meulenbelt.