Een stevige zege, een partijdige scheids en een wereldgoal

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Een nieuwe update van, onze’ damesteams, want er werd op zaterdag 16 november weer volop gevoetbald door de diverse teams, met als onderwerpen een stevige zege, een partijdige scheidsrechter en een wereldgoal.
           logo
De dames van SC Loppersum beleefden een teleurstellende zaterdag door in Hoogezand met 7-1 van HS’88 te verliezen. Een dure nederlaag voor de Lopster dames die dolgraag bij de eerste vijf op de ranglijst willen eindigen om op die manier in de promotiepoule terecht te komen. Dat zal echter geen eenvoudige opgave worden want met Lycurgus en Corenos liggen er twee opponenten op de loer die dezelfde ambitie hebben dan Loppersum en vandaar dat er komende zaterdag een beladen duel op het programma staat als Loppersum in Roodeschool tegen Corenos moet aantreden.

Beter deden de dames van VAKO uit het Vries het in het duel tegen de dames van Asser Boys want de Vako-dames wonnen dat duel met 7-1. Een zege waar volgens trainer René Kaper niets op af te dingen viel. ‘We stonden na de eerste helft al voor met 3-0 en waren echt op alle fronten beter. Er werd door beide teams met veel inzet gestreden in een verder uiterst sportief duel waarin door onze dames ook nog eens prima voetbal op de mat werd gelegd,”

Door het resultaat tegen Asser Boys staan de dames van VAKO nu op een eerste plaats al moet daar wel bij vermeld worden dat nummer twee, VVAK, een wedstrijd minder heeft gespeeld en maar op een punt achterstand staat.

De dames van De Heracliden waren not amused over de scheidsrechter in het uitduel tegen FVV uit Foxhol. Volgens Alma Werkman mocht De Heracliden dit duel namelijk niet winnen. ‘Wij waren de gehele wedstrijd gewoon de betere ploeg en dan is heel frustrerend als een scheidsrechter, in samenwerking met de grensrechter van FVV, steeds maar blijft fluiten voor buitenspel. Als dat zo is dan is dat zo maar als bestuursleden de beslissingen van de scheidsrechter in twijfel trekken dan zit er toch iets goed fout. FVV kwam zelfs nog op een 1-0 voorsprong en dan weet je dat het allemaal nog lastiger gaat worden. Maar gelukkig scoorde Marije Lenting in de tweede helft de 1-1zodat we in ieder geval wel een punt aan dit verder waardeloos duel overhielden. Maar frustrerend is het wel want bij winst hadden we kans gemaakt om nog bij de eerste zes te eindigen.”

De Pelikanen dames 1 deed geen goede zaken tegen EKC want de ploeg die is samengesteld uit speelsters van Eenrum en Kloosterburen won het treffen in Appingedam met 2-3. Een nederlaag die volgens Irene Bos niet nodig was geweest. ‘In de eerste 10 minuten kregen we al twee 100% kansen en had de tussenstand 2-0 moeten zijn. Helaas scoorde EKC wel bij de eerste kans die ze kregen en keken we na tien minuten dus tegen een achterstand aan.
Gelukkig scoorde Ilona Kramer in de 28e  minuut de gelijkmaker door een vrije trap  in een keer raak te schieten.
 
In de rust, die aanbrak met een 1-1 stand werd duidelijk gemaakt dat we deze wedstrijd echt niet hoefden te verliezen maar dat we wel alerter moesten zijn op de duels die niet gewonnen werden.
Helaas viel na de rust al snel de beslissing want in de 48e minuut werd een corner in een keer omgezet in een doelpunt. Nog geen minuut later werd er rommelig verdedigd door ons en stond er een 1-3 stand op het scorebord.
Het werd nog even spannend in de laatste minuten toen José de Jonge de 2-3 nog scoorde, maar helaas kwam de gelijkmaker niet meer tot stand. “

De dames van SV Bedum deden zaterdag prima zaken door het uitduel tegen ACV met 2-3 te winnen. Een zege die volgens trainer/coach Albert ten Caat niet echt heel gemakkelijk tot stand kwam. ‘ACV kwam in de eerste helft op voorsprong maar nog voor de rust kwamen wij door een treffer van Linda Stiekema op 1-1en maakte Anouk Sikkema er met een wereldgoal nog 1-2. Dat was een pegel van zeker 25 meter die echt onhoudbaar voor de keepster van ACV was. Echt dat was een, beauty’ van een doelpunt. Na de pauze kwam ACV vervolgens weer terug tot 2-2 en werd de wedstrijd iets minder leuk. Onze tegenstander wist namelijk wel wat uitdelen is maar het incasseren was toch een ander verhaal. Dat is dan altijd een beetje jammer want daardoor duurde de tweede helft ook erg lang omdat bij iedere overtreding van ons er steeds een blessurebehandeling volgde.”

Maar gelukkig voor de Bedumse dames trokken ze als koploper uiteindelijk wel aan het langste einde want door een tweede goal van Anouk Sikkema werd het uiteindelijk een 3-2 zege voor SV Bedum die in theorie vier punten voorsprong heeft op Achilles’ 1894 die met een wedstrijd minder gespeeld op zeven punten achterstand staat.