Het eerste kampioenschap voor SV Bedum door de ogen van een vader

Geschreven door Jarno Hoving op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Toen op 10 juni jl. de knoop werd doorgehakt om CVVB en VV Bedum als nieuwe club onder de naam SV Bedum te laten voetballen moest alles weer voor het eerst, de eerste officiële wedstrijd, het eerste doelpunt, voor het eerst in het nieuwe tenue (dat voor de meeste teams lang op zich laat wachten overigens) en, niet onbelangrijk, het eerste kampioensteam. Dat uitgerekend het selectieteam van de jongste voetballers, de F1, dit kampioenschap afgelopen zaterdag op zijn naam schreef, is hopelijk de voorbode van veel gezamenlijk voetbalplezier dat de voetballers uit Bedum nog in het vooruitzicht hebben. Foto2

F1 heeft het eerste kampioenschap van SV Bedum behaald sinds de fusie van CVVB en VV Bedum. Dit historische feit vond plaats op zaterdagochtend 16 november op het Bedumer sportpark. SV Bedum F1 moest afrekenen met de fysiek sterke tegenstander Noordster F1, een tegenstander waarvan in de uitwedstrijd nog moeizaam met 3-4 gewonnen werd. Toen de wedstrijd gespeeld was stond er een 5-1 eindstand op het scorebord. Het kampioensfeest kon beginnen. Met acht overwinningen op rij is SV Bedum F1 niet meer in te halen door de concurrentie. 24 punten uit 8 wedstrijden met 57 doelpunten voor en 13 doelpunten tegen zijn statistieken van een ware kampioen. Alle spelers kregenna afloop een eigen kampioensbeker, vaantje, medaille en sleutelhanger uitgereikt tijdens het eten van patat in de kantine.

De wedstrijd was er een vol spanning, zoals dat hoort bij een kampioenswedstrijd. Weten dat je kampioen kan worden heeft soms een verlammende werking. De instructies werden voorafgaand aan de wedstrijd in de kleedkamer aandachtig aangehoord. Er waren al 7 wedstrijden gewonnen en hoe kwam dat vroeg de trainer aan de jongens van F1? “Goed overspelen”, “goed kijken” en “goed vrij lopen” waren de reacties van de spelers. De trainer kon alleen maar instemmend knikken en wist dat het goed zat. Deze wedstrijd gaan we winnen.

F1 kwam vrij vroeg op een 1-0 voorsprong en bouwde dit uit naar een 2-0 ruststand. Na rust werd ook de 3-0 gescoord. Niets leek het kampioenschap in de weg te staan. Noordster scoorde echter tegen (3-1) en toen brak er een fase aan dat de jonge gasten uit Oude Pekela een overwicht hadden. De 3-2 hing in de lucht en er moest echt geknokt worden om een volgend tegendoelpunt af te wenden. De vechtlust van onze F1 leverde gelukkig de 4-1 op met later de definitieve beslissing: 5-1. Het kampioenschap kon F1 niet meer ontgaan. Na de wedstrijd werden natuurlijk penalty’s genomen en toen kon het kampioensfeest losbarsten!

In een wedstrijdverslag van de F-pupillen moeten ook alle namen even genoemd worden. Bij deze: Mart Slager, Ryan Hageman, Jarno van der Veen, Roy Leicester, Bart Ludwig, Rutger Faber, Stefan van der Wijk, Sven Pijper en Yorick Walraven, jullie zijn toppers!