Veel goals op .Meij', en eenvoudige zege en een vroeg tijdstip in Bedum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Afgelastingen zorgden voor een beperkt programma want De Pelikanen en SC Loppersum kwamen niet in actie van, onze’ damesteams. Dat zorgde voor een wat kortere update die hier onder weer te lezen valt.
                      logo

Na een aantal weken geen wedstrijd gespeeld te hebben mochten de dames van De Heracliden we op zaterdag 9 november aantreden tegen ZNC vr1. De Zuidbroek Noordbroek Combinatie stonde een plek hoger dan De Heracliden waardoor het een spannend duel beloofde te worden. Door blessures en afwezigen aan de kant van de thuisploeg waren van dames 2. Anita Frankruijter, Marieke Bieuwenga, Rianne Weessies, Esmee van Breugel en Maartje Oosterhuis aan de eerste selectie toegevoegd. De wedstrijd in Uithuizermeeden  begon een half uurtje later omdat de wedstrijd die daarvoor gespeeld werd wat later van start was gegaan i.v.m het niet opkomen dagen van de aangestelde scheidsrechter.

De Heracliden begon goed aan de wedstrijd want al in de 2e minuut scoorde Maartje Oosterhuis. Wieke Molema veroverde de bal op het middenveld en gaf een diepe bal op onze snelle spits die de bal vervolgens keurig in het vijandelijk doel schoof. Drie minuten later had Jantien Vogel de 2-0 op de schoen maar helaas voor de thuisploeg was ze niet helemaal gelukkig in de afronding.

In de 11e minuut werd de snelle Maartje Oosterhuis onderuit gehaald in het strafschopgebied waarna Marije Lenting de toegewezen penalty keurig in de in de rechterbenedenhoek schoot. In de 23e minuut werd er vanuit het middenveld weer een diepe bal gegeven richting de voorhoede waar. Maartje Oosterhuis met een mooie solo de verdediging van ZNC achter zich liet en het vervolgens rustig afmaakte: 3-0.

Een geweldig begin voor De Heracliden dat nog voor de pauze een grotere voorsprong zou nemen door doelpunten van Marijke Lenting, die een prima voorzet van Jantien Vogel goed afrondde. En vijf minuten voor rust was het weer Marijke Lenting die weet te scoren na goed voorbereidend werk van Liza- Marie Bruins. Een 5-0 bij rust was een ongekende luxe wist ook Alma Werkman die daar wel een verklaring voor had. ’ZNC kwam er de eerste helft niet veel uit, de verdediging van ons stond goed en ZNC kwam niet verder dan een schot op de paal en een aantal corners. Ook in de tweede helft startten we goed want in de 52e minuut wist Carmen Werkman de keeper te verrassen met een mooie lob en stonden met 6-0 voor. Vreemd genoeg was de tweede helft vervolgens voor ZNC want die wisten tot 6-4 terug te komen. Een aantal oorzaken van onze terugval zat misschien wel in het feit dat er in de rust werd geschoven met een aantal posities, er veel wisselingen in het veld waren, onze vaste keeper Ineke Frankruijter geblesseerd raakte (Afwezig tot de winterstop), een zwaar veld en de geleende spelers van dames 2 die er na twee duels, en wat volstrekt logisch was, aardig doorheen zaten. In de 77e minuut zag het er vervolgens nog beroerder uit toen we een strafschop tegen kregen maar die gelukkig gemist werd. “

Zo zag het er naar uit dat De Heracliden de punten in eigen huis zou houden want in de 82e minuut scoorde Maartje Oosterhuis de 7-4 maar was de koek nog niet op sportpark, Mey’. ZNC kwam namelijk nog weer terug tot 7-5. Daardoor werd het volgens Alma Werkman nog een spannende slotfase waarin de speelsters van ZNC aardig geïrriteerd waren. ‘Dat was eigenlijk een beetje jammer maar toen na het laatste fluitsignaal bleek dat de eerste driepunter van het seizoen een feit was vergoedde dat alle verdere ellende. Door de zege op ZNC zijn we twee plaatsen gestegen op de ranglijst en dat maakte het allemaal nog leuker

De dames van VAKO moesten zaterdag in Nieuw Buinen aantreden tegen de dames van de plaatselijke voetbalclub. In Nieuw Buinen werd het uiteindelijk 3-0 voor de ploeg van het trainersduo Bjorn Tooren en René Kaper die zag dat zijn ploeg een reguliere overwinning in de wacht wist te slepen. ‘We waren duidelijk de bovenliggende partij in een sportief duel. Voor de rust kwamen we al op een 3-0 voorsprong die in de tweede helft niet meer in gevaar is geweest. Daarom kan ik ook niet anders zeggen dan dat het een terechte overwinning voor ons was.

In Bedum stond voor zaterdagmorgen het duel tussen SV Bedum dames 1 en Gorecht dames 1 op het programma. Een duel met een voor de Bedumse dames wel erg vroeg tijdstip want om 10.00 uur voetballen was niet iedereen even blij mee.

Dat was in de eerste helft ook wel zichtbaar want waar Gorecht zich beperkte tot het verdedigen ontbrak bij de koploper de vorm om de defensie van Gorecht, kapot’ te spelen. Een te laag tempo en onzorgvuldig in de passing zorgde er voor dat trainer/coach Albert ten Caat bepaald niet tevreden was over de verrichtingen van zijn team. ‘We speelden in de eerste helft absoluut onder de maat want een ploeg die probeert een punt uit het vuur te slepen moet je meer uit de tent lokken. Dan moet je geduldiger zijn wat we in de eerste helft teveel na lieten. In de tweede helft was het wel iets beter en kwamen we na een kwartier spelen door een goal van Marleen Stiekema op 1-0 maar daar bleef het ook bij. Als koploper moet je ook dit soort wedstrijden winnen en dat is ons gelukt en dat zegt ook wel weer wat over de ploeg. Want ondanks dat de vorm er niet was ontbrak het niet aan inzet zodat we ook na zaterdag uitstekend mee blijven doen aan de kop van de ranglijst.