Een duel op twee velden, een ruime zege en spektakel in Appingedam

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Weer een nieuwe update van de damesteams die Puurvoetbalonline dit seizoen volgt. Een update van de verrichtingen SC Loppersum, VAKO en het onderlinge treffen tussen De Pelikanen en SV Bedum.

                 logo

De dames van SC Loppersum speelden zaterdag thuis tegen FVV. Het duel zou op het hoofdveld gespeeld worden maar door een blessuregeval in het duel wat daarvoor nog gespeeld werd moesten beide teams uitwijken naar veld twee. Volgens Jessica Jonkman was iedereen zeer gemotiveerd omdat Jolien Dijk na twee jaar haar rentree maakte. Maar ook de positie van FVV zorgde voor dit optimisme volgens Jessica.’ We wisten dat FVV op de laatste plek stond en dachten dat het een, appeltje eitje-wedstrijd’ zou worden en waarin we alleen maar dachten, de punten blijven in Loppersum. Dat was, en wat voor alle duels geldt ons motto. De eerste 10 minuten begonnen we overigens slordig. Slecht in de duels kortom we speelden zwak waardoor het gelijk op ging. Hoe verder we in de eerste helft kwamen hoe beter we gelukkig begonnen te voetballen. Er werd veel gebruik gemaakt van de buitenspelers Emke Heeres en Marleen Boven. Ook onze spits Samenda van der Mijle werd een paar keer goed gevonden en die nam dan ook direct haar kans waar om op het doel te schieten maar helaas gingen haar pogingen naast of tegen lat of paal of de keepster wist redding te brengen hem. In de 15e minuut lukte het linksbuiten Emke Heeres om de 1-0 te scoren en had nog geen kans gehad geen kans. Na de 1-0 gingen we beter voetballen en kwamen we via Samenda van der Mijle op 2-0.

De tweede helft werd er opeens op het hoofdveld gespeeld en werd er bij de Lopsters wat gewisseld door met een nieuwe spits en een nieuwe middenvelder aan de tweede helft te beginnen. Dit lukte volgens Jessica Jonkman prima want de tweede helft was amper begonnen of de spits Nicole Riepma zag haar kans maar gleed door op de keeper die ongelukkig terecht kwam en met een ambulance werd afgevoerd. Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd. FVV ging gefrustreerd en agressief spelen door bijvoorbeeld speelsters van ons uit te schelden of na te trappen. Helaas lukte het FVV wel om een tegendoelpunt te maken en wat ze weer hoop gaf. Gelukkig werd het spel van ons niet door hun frustraties beïnvloed en gingen door met redelijk goed voetbal en doelpunten maken. Rianne Jurna maakte er in de 75e minuut, met een prachtig doelpunt, 3-1 van en daarna hebben tot het laatst gevochten om geen tegengoal meer te krijgen. Dat is ons uiteindelijk ook gelukt maar gezien het spelbeeld had het eigenlijk 4-0 of meer moeten zijn.”

De dames van VAKO had twee weken lang geen competitieverplichtingen gehad maar zaterdag kon het in Vries eindelijk weer de wei in. De twee weken van relatieve rust zorgde voor een moeizaam begin zodat de ploeg van het technisch duo René Kaper en Bjorn Tooren al snel tegen een 1-0 achterstand aankeek. Nog voor de pauze stond het door treffers van Carien Kaper, Esmee Wenno, Sandra Klein, Liza Doornbos echter al 4-1 en was het duel volgens trainer/coach René Kaper eigenlijk al gespeeld. ‘Na deze onverwachte achterstand kwamen we snel terug in de wedstrijd en de 4-1was een logisch gevolg. Na de rust scoorden wij in een verder sportief duel via Lyn Dallinga en een eigen goal van Gasselternijveen, nog twee keer en werd het uiteindelijk een verdiende 6-1overwinning.”

In Appingedam maakten de dames van De Pelikanen en SV Bedum er een waar spektakelstuk van waar in de Bedumse dames er uiteindelijk met de drie punten vandoor gingen. Een spectaculaire wedstrijd noemde Irene Bos het duel tussen De Pelikanen en Sv Bedum. ‘In de 12e minuut komen wij door Nikky Werkman op 1-0 maar in de 37e minuut komt Bedum op 1-1.”

Maar het bleef niet bij 1-1 want nog voor de rust zag trainer/coach Albert ten Caat dat zijn team op 1-2 kwam.’ Gezien het aantal tegengoals van De Pelikanen hadden we ons ingesteld op een lastig duel. Dat werd het ook maar na de 1-0 achterstand kwamen we door twee goals van Djoeke Helder nog voor de rust op 2-1.”

Direct na de rust kwam de thuisploeg weer langszij de gasten uit Bedum door een doelpunt van Nikky Werkman maar is het even later Bedum dat via Anouk Sikkema weer de leiding neemt. Maar goalgetter José de Jonge, die geselecteerd is voor het Regioteam Noord West Groningen, scoorde even later de 3-3. Nog geen vijf minuten later staat het door weer een goal van José de Jonge weer 4-3 voor de thuisploeg. Een achterstand waar Albert ten Caat even van dacht, dit wordt een lastig verhaal. Maar zijn team toonde over de nodige veerkracht te beschikken want via Nienke van der Beek kwamen de gasten terug tot 4-4. ‘Met nog tien minuten te gaan was dat een stand waar beide ploegen wel tevreden over waren maar wij hebben met Anouk Sikkema wel een machtig wapen in huis. Die scoorde namelijk in de slotfase nog twee keer zodat het een spectaculaire 4-6 overwinning werd.”

Albert ten Caat en ook Irene Bos waren na afloop eensgezinds in hun commentaar want beiden vonden het een duel van twee ploegen die leuk voetbal lieten zien en daarom ook terecht in de bovenste regionen van de derde klasse vertoeven.

.

 .
.