Zwaarbevochten zege Eext op Alteveer: 4-3.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Zeven goals en een fysiek duel tussen twee team die vol voor de winst speelden waren de belangrijkste ingrediënten in het duel tussen Eext en Alteveer die in een 4-3 zege voor de thuisploeg eindigde. Een duel dat qua voetbal misschien niet hoogstaand was maar als kijkspel een absolute voldoende scoorde.
eext                                        Alteveer

Bron: Oostermoer

Eext-trainer Allard Bouw kon voor het duel tegen Alteveer niet over een complete selectie beschikken. Maar gelukkig voor Bouw hadden de A-junioren een dag eerder geen competitieverplichtingen zodat Joeri Lammers Daan Wesselink, die in de basis begonnen, en Niels Buiter en Lars Drenth bij de selectie konden aansluiten. Allard Bouw hoopte verder dat zijn ploeg vandaag de drie punten in eigen huis zou houden. ,,We begonnen sterk aan het seizoen maar de laatste drie duels zit door blessures in het team de klad er een beetje in en wat bij Alteveer net het tegenovergestelde is. Die hebben hun laatste drie wedstrijden gewonnen nadat ze matig aan het seizoen zijn begonnen.”

Nadat alle pasjes gecontroleerd waren ging het direct los in Eext waar de thuisploeg in de 6e minuut al aan de leiding had kunnen komen. Helaas voor de thuisploeg kreeg Roald Lammerts de bal niet goed mee en kon de Alteveer-defensie nog net op tijd ingrijpen. Vier minuten later was het wel raak voor de gastheren toen een volledig vrijstaande Harry Hadderingh uit een corner van Jarno Jansen de 1-0 achter Alteveer-doelman Jeffrey Tetteroo kopte. Na de openingstreffer zette Alteveer meer druk op de verdediging van Eext en in deze fase stond Eext-doelman Erwin Poelman opeens volop in de belangstelling. Poelman redde zijn ploeg een paar keer door fantastisch redding te brengen op inzetten van Brian Schenkel en Roy van Wijk.

In de 20e minuut waren de gasten uit Alteveer opeens heel erg dicht bij de gelijkmaker toen de bal eerst door aanvoerder Roelof Harms van de doellijn getrapt werd en vervolgens Erwin Poelman zich precies op tijd voor de voeten van Erik Wolfs kon gooien om een treffer te voorkomen.

Het stevig spel van beide teams zorgde in de beginfase voor de nodige onderbrekingen want met grote regelmaat moesten de verzorgers van beide teams binnen de lijnen komen om een van de spelers weer op te lappen. Dat kwam het spelniveau natuurlijk niet ten goede maar na deze onrustige beginfase kreeg Eext toch weer wat meer grip op het spel van Alteveer.

Nadat Arjan Kamping de eerste gele kaart van de wedstrijd had gekregen na een overtreding op Alteveer-aanvoerder Brian Schenkel kreeg Jarno Jansen in de 25e minuut een geweldige kans om zijn ploeg op een 2-0 voorsprong te zetten. Roald Lammerts stuurde de snelle spits op avontuur richting het doel van Jeffrey Tetteroo maar Jansen zag zijn schot naast het doel van Alteveer verdwijnen. Even later was Stefan Moek dicht bij een tweede treffer voor Eext dat in deze fase van de eerste helft te slordig met zijn kansen omsprong.

Ondertussen was de maker van de 1-0, Harry Hadderingh, al op de rechterspits positie beland want Hadderingh was wat geblesseerd geraakt maar Eext wilde tot aan de rust even aanzien hoe  het met de blessure van de routinier gesteld  was. Ondanks zijn blessure kreeg Hadderingh in de 42e minuut een geweldige kans op de 2-0 toen Jarno Jansen hem vrij voor doelman Jeffrey Tetteroo zette. Maar in plaats van de bal in de lange hoek te schuiven schoot Hadderingh de bal tegen de Alteveer-goalie aan. Twee minuten later dacht Jarno Jansen van, wat mijn teamgenoot kan dat kan ik ook want ook hij miste een kans voor open doel nadat hij prima was vrijgespeeld door Roald Lammerts. Waar Eext dus niet scoorde deed Alteveer dat aan de overkant wel toen een afstandsschot van centrale verdediger Ronald van der Kamp achter een kansloze Erwin Poelman in het doel verdween:1-1.

Een tegenvaller voor de thuisploeg die in de blessuretijd van de eerste helft  veerkracht toonde en toch weer aan de leiding kwam. Jarno Jansen leverde vanaf de linkervleugel een prima voorzet af waar Stefan Moek wel raad mee wist en waardoor de supporters van Eext weer konden juichen: 2-1.

Na de rust keerde zoals verwacht Harry Hadderingh niet meer terug en voor hem kwam A-junior Lars Buiter binnen de lijnen bij Eext dat al snel in de tweede helft op 3-1 kwam. In de 55e minuut werd Jarno Jansen even buiten het strafschopgebied door zijn directe tegenstander neergelegd en Rick Huizing belastte zich met de vrije trap. De goed genomen vrije bal kon niet klemvast gehouden worden door doelman Tetteroo en voordat de keeper zijn fout kon herstellen had Roald Lammerts de bal al binnen weten te tikken. Een prima start van de tweede helft voor de thuisploeg die nog mooier zou worden. Drie minuten na de 3-1 stond het namelijk opeens 4-1 voor de thuisploeg. Merlijn van der Zon miste een diepe bal van uitblinker Joeri Lammerts volledig waardoor de rappe Jarno Jansen een vrije doortocht kreeg naar het doel van Alteveer. Hoewel Jeffrey Tetteroo nog wel zijn doel kwam uitgesneld schoof Jansen de bal beheerst langs de Alteveer-doelman en bracht hij Eext op een, volgens de toeschouwers, veilige voorsprong.

Maar de bezoekers toonden aan ook over de nodige veerkracht te beschikken  want in de 68e minuut bracht Erik Wolfs namens Alteveer de stand terug tot 4-2. Opeens werd het toch nog spannend in Eext want de gasten gooiden er nog een beetje extra energie tegenaan en de gastheren werden meer in de verdediging gedrongen dan ze lief was. Heel af en toe werd het even code rood, om even in de KNMI termen te blijven, in de verdediging van Eext waar  Joeri Lammerts zich als een uitstekende verdediger etaleerde. De A-junior was met afstand de beste man op het veld want steeds deed het jonge talent precies dat wat nodig was om zijn team op de rails te houden.

Ondanks de 4-2 voorsprong voor de thuisploeg was het duel in Eext nog niet beslist want de bezoekers gaven zich nog niet gewonnen. Alteveer verhoogde de druk op de Eext-defensie die wel een paar keer wankelde maar uiteindelijk toch overeind bleef. Zo zag het er richting de slotfase naar uit dat het 4-2 zou blijven maar in de 88e minuut kwam Alteveer toch terug tot 4-3. Een prima actie van Brian Schenkel, die zijn tegenstander Robert Martens in de luren legde, bracht de bal voor het doel van Eext waar Erik Wolfs met zijn tweede treffer van de wedstrijd voor nog enkele spannende slotminuten zorgde.

Terwijl iedereen aan de kant van Eext graag wilde dat scheidrechter Grondstra het duel zo snel mogelijk beëindigde liet de onpartijdige toch nog een aantal minuten doorspelen. Een terechte beslissing van de arbiter uit Emmen die de nodige minuten moest bijtellen i.v.m de vele blessurebehandelingen die er ook in de tweede helft waren geweest. Toen de referee uiteindelijk wel affloot was de blijdschap groot aan de kant van Eext al was trainer Allard Blauw wat minder te spreken over het feit dat zijn team het karwei tegen Alteveer  niet voor de rust beslist had. ,,We maken het ons gewoon erg lastig door in de eerste helft geen ruimere voorsprong te nemen. Dan kom je direct na de rust gelukkig snel op 4-1 en dan nog laten we Alteveer terug in de wedstrijd komen. Dat is jammer maar gelukkig zijn de drie punten bij ons gebleven en maken we daardoor toch weer een stap voorwaarts.”

Eext-Alteveer: 4-3(2-1)

10. Hadderingh 1-0, 45. Van der Kamp 1-1, 45+1 Moek 2-1, 55. Roald Lammerts 3-1, 59. Jansen 4-1, 68. Wolfs 4-2, 88. Wolfs 4-3.

Scheidsrechter: J. Grondstra (Emmen)

Gele kaarten: Kamping, Huizing( beide Eext), Schenkel, Van der Zon, De Boef(allen Alteveer)

Rode kaart: Huizing(2x geel)

Eext: Poelman; Harms, Wesselink, Hadderingh(46. Drenth), Martens; Roald Lammerts, Kamping(73, Buiter), Joeri Lammers, Huizing; Moek, Jansen(86. Kuipers.)

Alteveer: Tetteroo; Van der Molen, Van der Kamp, Nieland, Van der Zon; Vonk, Akpinah, Wolfs, Schenkel; De Wijk, De Boef(56. Veldkamp)