Bekertoernooi Warffum voorbij na eervol verlies tegen Hoogezand

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

In Warffum hoopte men op een stunt in het bekerduel tegen tweedeklasser Hoogezand. Een stunt die er zeker in had gezeten als de thuisploeg in de eerste helft van de vier grote kansen die het kreeg er minimaal twee had benut. Mede hierdoor ging het ongeïnspireerd spelende Hoogezand er uiteindelijk met een 3-1 zege vandoor zodat voor Warffum het bekertoernooi voorbij is.
1382685304Nvb Warffum Hoogezand Warffum 20 10 13 6973

Veel drukte voor het doel van Warffum-keeper Rodney Ritsema in het bekerduel Warffum-Hoogezand

Bron: Ommelander Courant    Foto: Ronnie Afman Baflo



Interim-coach Menno Kloosterhuis, hij verving de door familieverplichtingen verhinderde Marnix Bakker, was voor de wedstrijd duidelijk over de te volgen strategie van Warffum in het bekerduel tegen tweedeklasser Hoogezand. ,,We gaan ons niet ingraven tegen deze sterke tegenstander want dan roep je het over jezelf af dat je onder druk komt te staan. We zullen waar het kan de aanval proberen te zoeken waardoor we misschien toch voor een stunt kunnen zorgen.”

Kloosterhuis, normaal coach van het tweede team, kon tegen Hoogezand over een fitte selectie beschikken en zag dat de eerste grote kans op de openingstreffer voor de thuisploeg was. In de 4e minuut zorgde een co-productie tussen de spitsen Robert Bakker en Robbert Bos bijna voor de 1-0 maar Bakker zag zijn schot net voorlangs het doel van Hoogezand-keeper Dennis Dijk gaan. Tien minuten later waren de rollen precies omgedraaid toen Robert Bakker zijn teamgenoot goed aanspeelde maar Bos de bal langs de voor Warffum verkeerde kant van de paal joeg.

De beginfase was dus voor de thuisploeg en dat was niet verrassend want Hoogezand straalde niet uit dat het van plan was om veel energie in dit bekerduel te willen stoppen. De tweedeklasser viel wel aan en creëerde ook wel wat kansjes maar om nu te zeggen dat de defensie van Warffum zenuwachtig werd van de aanvallende acties van de gasten zou te ver gaan.

Ondanks dat het inspiratieloos speelde kwam Hoogezand toch op voorsprong. In de 17e minuut leverde Ricardo van der Veen een prima voorzet af bij Aldin Hedzic. De spits van Hoogezand zag zijn inzet in eerste instantie gestopt worden door doelman Rodney Ritsema maar op de rebound van Hedzic was ook de nu weer sterk keepende Ritsema kansloos: 0-1.

Warffum liet na de 1-0 voor de bezoekers het hoofd niet hangen want er kwam al snel een volgende kans voor de gastheren maar nu had Robert Bakker de pech dat hij net uitgleed op het moment dat hij het Hoogezand-doel onder vuur wilde nemen. Een glijpartij die wel vaker te zien was in Warffum want opvallend was hoeveel spelers er bij een actie weggleden. Dit deed enkele toeschouwers overigens de kreet ontlokken dat de voetbalschoenen van tegenwoordig een vergelijking met ski’s glansrijk konden doorstaan.

Na iets meer dan een half uur spelen kreeg Robbert Bos eigenlijk van uit het niets een volgende grote kans op de gelijkmaker. Bos werd door Michel Maggi goed weggestuurd maar in plaats van met een strakke schuiver Hoogezand-keeper Dennis Dijk te passeren wilde de spits wilde Bos de doelman omspelen zodat deze kans even later in rook opging.

In de 37e minuut paste Hoogezand-trainer Jan Kloetstra zijn eerste wissel van de wedstrijd toe. Lucien Kloetstra werd naar de kant gehaald omdat hij even daarvoor een gele kaart had gekregen voor aanmerkingen op de leiding van scheidsrechter Van Duinen. De ervaren Hoogezand-trainer wilde vervolgens niet het risico wilde lopen dat zijn middenvelder tegen nog een kaart zou aanlopen en verving hem door Samad Farouni.

Richting de slotminuten van de eerste helft kregen beide teams nog een paar kansen om een wijziging in de score aan te brengen wat de tweedeklasser uiteindelijk in de 45e minuut wist te realiseren. Bij een corner van Remco de Haas werd de meegekomen Mart Bethlehem bij de tweede paal wel heel erg vrijgelaten zodat de centrale verdediger de bal simpel achter doelman Rodney Ritsema kon koppen: 0-2

In de tweede helft veranderde er direct wat aan het spelbeeld want de thuisploeg begon met nog meer overtuiging aan het tweede deel van de wedstrijd. De inbreng van Joey Peerbolte, hij kwam als vervanger van Rick Kloosterhuis binnen de lijnen, was daar zeker debet aan. Peerbolte is namelijk gezegend met een prima traptechniek en wist in de beginfase de bal direct al een paar keer gevaarlijk voor het doel van Hoogezand te gooien.

De 51e minuut stond vervolgens in het teken van de aansluitingstreffer voor de gastheren. Bij een poging de bal weg te werken gleed Remco de Haas uit en beroerde de bal daardoor met zijn hand. Voor scheidsrechter Van Duinen was dat reden genoeg om de bal op de stip te leggen zodat Robin Klaassen  even later vanaf elf meter de 1-2 binnenschoot.

Door deze 1-2 stand werd het opeens een duel wat het predicaat bekerwedstrijd verdiende. Het publiek begon zich wat meer te roeren en ook de spelers van de thuisclub kregen het idee dat er misschien wel een stunt tegen een zwak acterende Hoogezand in kon zitten.

Met nog iets minder dan een half uur op de klok kwam Roel Klinkhamer in de ploeg voor Robbert Bos. Met Klinkhamer als verse kracht ging Warffum op jacht naar zijn tweede goal maar moest het ook opletten dat Hoogezand niet naar een grotere voorsprong kon uitlopen. Gelukkig voor Warffum verkeerde doelman Rodney Ritsema ook in de tweede helft in een fantastische vorm want de goalie wist met een aantal fantastische reddingen verdere schade voor zijn ploeg te voor komen.

In de slotfase namen de krachten aan Warffum-zijde wat af en ontstonden er steeds vaker wat kleine blessures zoals in de 77e minuut toen assistent-scheidsrechter Alex Traa er zelfs aan te pas moest komen om Michiel Maggi weer op te lappen nadat hij een tik op zijn borstkas had gekregen.

Twee minuten nadat Maggi weer was opgelapt kregen de toeschouwers in Warffum de mooiste goal van de dag te zien. Een uitstekend vanaf de linkerkant genomen corner van Ricardo van Veen werd achter in het strafschopgebied van Warffum in een keer vol op de slof genomen door Samad Farouni. Voordat Rodney Ritsema wist wat er gebeurde lag de bal al achter hem in het doel en stond het 1-3 voor Hoogezand.

Dit was vervolgens de genadeklap voor de thuisploeg die nog wel bleef vechten voor een beter resultaat maar uiteindelijk toch met een 3-1 nederlaag van het veld stapte. Een nederlaag die volgens Menno Kloosterhuis eervol was maar die, als Warffum in de eerste helft wat zuiniger met zijn kansen was omgesprongen niet eens nodig was geweest. ,,In de 1e helft hebben we zeker vier grote kansen gehad om tot scoren te komen. Je weet dat je tegen een ploeg als Hoogezand niet veel kansen krijgt en daar hadden we gewoon meer uit moeten halen. Maar verder niets dan lof voor de ploeg die geknokt heeft voor wat het waard was en alleen daarom al een nog beter resultaat had verdiend.”

Warffum-Hoogezand 1-3(0-2)

17. Hedzic 0-1, 45. Bethlehem 0-2, 52. Klaassen 1-2(str), 79. Farouni 1-3.

Scheidsrechter: Van Duinen(Appingedam)

Gele kaart: Kloetstra(Hoogezand)

Warffum: Ritsema; Bosma, Pieterman, Klaassen, Woltjer; Kloosterhuis(46. Peerbolte), Zantingh, Maggi, Poel; Bakker, Bos(65.Klinkhamer)