Een koppositie en een winstparij in Loppersum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Een wat minder uitgebreide, update’ wat de verrichtingen van, onze’ damesteams betreft want een paar teams kwamen niet in actie en van een team kregen we geen klein verslag van binnen waar we een verslag van konden maken. Maar mijn gevoel zegt dat dit binnen de zaterdagvereniging uit Winsum wel heel snel opgepakt zal worden. De teams die niet in actie kwamen waren VAKO uit Vries en De Heracliden uit Uithuizermeeden.        logo

De dames van SV Bedum kwamen zaterdag wel in actie en deden ook nog eens prima zaken. In het uitduel tegen De Vogels uit Groningen werd het een prima 4-0 overwinning voor de Bedumse dames. Door twee treffers van Nienke van Beest stond het na 45 minuten 2-0 voor de bezoekers uit Bedum die in de tweede helft nog eens twee keer wisten te scoren. Linda Stiekema en Anouk Sikkema waren verantwoordelijk voor deze twee goals die SV Bedum uiteindelijk een 4-0 zege opleverde. Een zege met gevolgen want door het onverwachtse verlies van Achilles ‘1894 staan de Bedumse dames door een beter doelsaldo op de eerste plaats. Voor een promovendus een uitstekende prestatie maar bij trainer/coach Albert ten Caat betekent dat nog niet voor teveel euforie. ‘ Zaterdag 26 oktober spelen we tegen nummer twee Lycurgus. Die staan op een tweede plaats zodat we in dat duel kunnen laten zien dat we terecht zo hoog staan. Maar verder kunnen we tot nu toe alleen maar tevreden zijn over de prestaties tot nu toe en die hopelijk nog een tijdje goed blijven.”

De Pelikanen dames 1 speelde zaterdag tegen ACV uit Assen. De dames van ACV stonden op een derde plaats maar was de thuisploeg in de eerste helft sterker. Door een goal van Monica Woldendorp kwam De Pelikanen in de 17e minuut op een 1-0 voorsprong die ook tot de rust gehandhaafd bleef. Na de thee scoorde José de Jonge in de 47e minuut de 2-0 maar van deze stand konden de Peli-dames niet echt lang genieten. Een minuut later stond het namelijk weer 2-1. Een stand die lang op het scorebord bleef staan waar in de 84e minuut verandering in kwam. ACV wist toen namelijk de 2-2 te scoren wat even later ook de eindstand werd. Een teleurstellend resultaat vond Irene Bos. ‘ Als je een 2-0 voorsprong weggeeft is dat zuur. Helemaal als je het betere van het spel hebt is dat jammer. Want om heel eerlijk te zijn kon ik het er niet aan afzien dat ACV voor dit duel in de top drie stond.

Na een moeizame start in de competitie begonnen de dames van SC Loppersum met frisse moed aan de wedstrijd tegen ZNC VR 1. Vanaf minuut één was Loppersum scherp en ging men met veel inzet de strijd aan. De afwachtende houding en gebrek aan communicatie van de laatste twee wedstrijden was nu totaal niet aanwezig. De coaching was positief en alles werd weer, en zoals het hoort, van elkaar geaccepteerd. Dit resulteerde in de 12e minuut tot een mooie afgemaakte goal van Shannen Hoeksema na een assist van Angela Rozema. Na dit doelpunt zakte Loppersum echter iets in en liet men ZNC meer voetballen. Na een aantal goede reddingen van keeper Anje Knol en goed verdedigings werk, gingen beide teams met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg rust in.

De tweede helft begonnen voor de Lopster dames weer sterk en ze voetbalden bijna constant op de helft van de tegenstander. In de 50e minuut werd Emke Heeres neergehaald binnen het strafschopgebied, waarop Samenda van der Mijle de penalty snoeihard binnenschoot: 2-0. De 3-0 volgde snel. De assist van Samenda van der Mijle, maakte Nicole Riepma in de 54e minuut keurig af. Vanaf dat moment werd ZNC wat feller en ging het vol op de aanval spelen. Veel kansen voor ZNC kwamen er dan ook maar ook Loppersum bleef druk zetten, waardoor Emke Heeres in de 66e minuut, na een assist van Nicole Riepma, de 4-0 in kon tikken. Door goed doorzetten van ZNC scoorden zij in de 79e minuut de spreekwoordelijke eretreffer. Ondanks dat onze keeper de bal al vast had, werd deze uit haar handen gekopt en rolde de bal het doel in. Helaas miste de scheidsrechter dit moment en keurde hij de treffer goed.

Na negentig minuten gespeeld te hebben, floot de scheidsrechter eindelijk af en bleven de drie punten zeer verdiend in Loppersum!