Veel goals, gesloten kleedkamers en een uitblinkende keepster

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Strijd, veel goals, gesloten kleedkamers en een duel wat vijf keer een andere tijd kreeg waren enkele ingrediënten in de wedstrijden van de damesteams van Puurvoetbalonline en wat hieronder uitgebreid te lezen valt.
                    logo

Een beetje een, gestolen’ overwinning noemde trainer/coach Albert ten Caat de 1-0 overwinning van SV Bedum dames 1in en tegen Glimmen. Maar de punten tellen natuurlijk ook voor de Bedumse dames en ze vinden zich door de zege terug op een derde plaats. Een keurige positie voor de promovendus volgens Ten Caat die zaterdag twee ploegen aan het werk zag die aardig aan elkaar gewaagd waren. ‘Het was speltechnisch gezien geen hoogstaand duel maar de spanning vergoedde veel. Zowel Glimmen als wij kregen redelijk wat kansen om op voorsprong te komen maar bij ons was keepster Karina Emmelkamp uitstekend in vorm. Ze pakte aardig wat schoten die velen al als een zeker doelpunt zagen dus wat dat betreft mogen we zeggen dat Karina zaterdag de zege voor ons over de streep heeft getrokken.”

Door het goed keeperswerk van de Bedumse doelvrouwe en het ook verdedigend goed staande Glimmen zag het er daarom ook naar uit dat het een 0-0 zou worden en wat gezien het spelbeeld terecht zou zijn geweest. Maar in de slotfase lachte het geluk Bedum toe want met nog zeven minuten te gaan scoorde Anouk Sikkema de 0-1. Een voorsprong die voor een spannende slotfase zorgde van thuisploeg Glimmen probeerde uit alle macht om in ieder geval een gelijkspel uit het vuur te slepen. De defensie van de gasten hield onder aanvoering van Karina Emmelkamp echter stand waardoor SV Bedum als de gelukkige met de drie punten huiswaarts keerde.

De aanvangstijd van de wedstrijd Groen Geel-dames - De Heracliden dames 1 werd vijf(!) keer veranderd, maar uiteindelijk mochten de dames om 15.30 uur aan hun wedstrijd op Corpus den Hoorn beginnen vertelt Alma Werkman. ‘Het enige leuke aan het laat beginnen was dat we nog wel een gedeelte van het duel tussen FC Groningen B2 en PSV B2 konden zien maar voor de rest is het natuurlijk waardeloos dat je niet weet hoe laat je wedstrijd precies begint. Groen Geel dames 1 heeft een paar dames in het team dat vorig seizoen nog in de topklasse speelde. Ze hadden bij de KNVB daarom aangevraagd om in de tweede klasse te acteren, maar dat, zo werd ons tenminste verteld, niet door de bond geaccepteerd. Na twee minuten kregen we een kans om op voorsprong te komen maar de keeper keerde de inzet van Rolinda Slagter. De rebound was vervolgens voor Liza-Marie Bruins maar haar schot trof geen doel. De rest van de eerste helft was echter voor Groen-Geel. Ze hadden veel balbezit maar hele grote kansen kregen ze niet. De eerste helft hebben we knap stand gehouden want in de 40e minuut scoorden Groen Geel de 1-0. Al snel viel ook de 2-0 nog zodat de rust met deze stand aanbrak.

In de rust kon De Heracliden de kleedkamer niet in omdat een ander team zich daar aan het douchen was. De bespreking werd daarom maar op het veld gehouden en wat niet zonder gevolgen zou blijven volgens Alma Werkman. ‘Wat er in de tweede helft precies allemaal fout ging, weten we niet maar echt alles ging fout. Daardoor werd de eindstand uiteindelijk 12-0 voor Groen Geel waar echt alles bij lukte. Corners vlogen er in een keer in en we kwamen bijna niet meer over de middellijn. We werden helemaal op eigen helft teruggedrongen en doordat veel speelsters wat pijntjes kregen werd het een nederlaag met dubbele cijfers. Verder is het vermelden waard dat Ineke Frankruijter de hele wedstrijd heeft gekeept, terwijl ze nog geblesseerd was.” Na afloop konden de dames weer niet de kleedkamers omdat Groen-Geel maar twee kleedkamers heeft voor te veel teams. Daarop besloten de dames om zich maar in de schone kleedkamers van Sportpark Meij te douchen. En hopen volgende week de eerste drie punten te kunnen pakken in de derby tegen Corenos.

Pelikanen dames 1won zaterdag met 0-6 van Zuidhorn in een wedstrijd die Irene Bos betitelt wordt als eenrichtingsverkeer richting het doel van de Zuidhorn. ‘ Eigenlijk was het totaal geen wedstrijd want onze keepster Maaike Bouwman heeft niet een schot te verwerken gehad. De rust brak, door doelpunten van Nikky Werkman, José de Jonge, Beatriz Zuidema een eigen doelpunt van Zuidhorn en Monica Woldendorp die een corner in een keer in het doel schoot, aan met een 0-5 voorsprong voor ons. In tweede helft werd het voetballend allemaal wel wat minder bij ons maar bleef het eenrichtingsverkeer. Helaas scoorden we na de rust door José de Jonge maar een keer meer zodat de eindstand dus 0-6 werd. Dit was goed voor het vertrouwen van veel speelsters gezien het spel en punt verlies in de laatste twee wedstrijden.”

VAKO dames 1 boekte zaterdag ook een overwinning. Tegen VVAK uit Kerkenveld werd het 2-1 voor VAKO dat volgens trainer René Kaper in de eerste helft de bovenliggende partij was. ‘ Het was een spannend duel waar enorm veel strijd in werd geleverd en waar wij in de eerste helft het betere van het spel hadden. We kwamen in de eerste helft op een 1-0 voorsprong en dat werd vervolgens ook de ruststand. Na de thee was VVAK de betere ploeg en kwam ook terug tot 1-1. Maar ik moet zeggen dat wij veel karakter toonden door toch de 2-1 te scoren waardoor wij met een zwaarbevochten zege huiswaarts keerden.”

Viboa dames 1 speelde zaterdag de streekderby tegen Noordpool die door de Winsumse dames uiteindelijk met 6-0 werd gewonnen. Een wedstrijd waarin Viboa volgens Evelien Kruijer matig aan het duel begon.’ Het eerste half uur was slecht van onze kant. Het was allemaal wat rommelig en binnen de lijnen werd er teveel gecoacht maar wat ons spel niet ten goede kwam. Na een half uur ging dat allemaal wat beter en gingen we door twee doelpunten van Rebecca Veldwijk met een 2-0 voorsprong de kleedkamer in. In de tweede helft werd het spel van het laatste kwartier in de eerste helft goed voortgezet en door vier goals van Aukje Benning werd het uiteindelijk nog een ruime overwinning voor ons.”

De dames van SC Loppersum genoten van een vrij weekend en komen zaterdag op sportpark West End in actie tegen het derde team van Lycurgus