SV Bedum F1- Omlandia F1: Een lust voor het oog.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Zeven goals, nat gras, en een heerlijk zonnetje waren nog maar enkele ingrediënten bij de derby SV Bedum F1- Omlandia F1 wat voor de voetballiefhebber een ware lust voor het oog was.
svBedum                             OmlandiaA

Een vroege zaterdagmorgen in Bedum want de F1 van SV Bedum speelde de derby tegen Omlandia. Een derby waar je als voetballiefhebber bij aanwezig moet zijn. Derby’s, zijn vaak niet de meest mooie wedstrijden omdat strijd en niet willen verliezen voor veel spanning zorgen.

Dat was ook in Bedum het geval want in de eerste tien minuten van deze, kraker’ kregen beide teams wat kansjes op de openingstreffer. Want een ding werd snel duidelijk, beide teams gingen vol voor de winst.

De Bedumers combineerden wat beter dan de gasten uit Ten Boer die dat compenseerden met een voorbeeldige strijdlust. In de 12e minuut gebeurde er echter iets wat geen enkele voetballer graag wil meemaken. Een voorzet van Mart Slager werd namelijk door een Omlandia-speler geschoten. Een verdiende 1-0 voorsprong maar toch, je gunt een jonge voetballer niet dat hij zijn eigen keeper passeert. Na dit ongelukkig moment voor de gasten uit Ten Boer even van slag en wat er voor zorgde dat de thuisploeg nog voor de rust op 2-0 kwam. Een stand waar ook de rust mee aanbrak. In de tweede helft liep het fantastisch bij de F1 die liet zien dat ook op deze leeftijd het elkaar de bal goed toespelen en de vrije ruimte benutten al te leren is.

Steeds weer werd het spel van links naar rechts verplaatst en waarbij rechterspits Sven Pijper als een zeer gevaarlijk wapen werd gebruikt. De Bedumer is razendsnel maar in tegenstelling tot veel snelle voetballers beschikt hij ook nog eens over aardig wat techniek.

De thuisclub kwam direct na de rust op een 3-0 wat betekende dat de drie punten in Bedum zouden blijven. Want waar Omlandia in de eerste helft nog aardig wat tegenstand bood was dit in part twee duidelijk minder. De gasten moesten daarom ook al snel een vierde tegentreffer incasseren die toch nog gevolgd werd door een eretreffer voor de gasten. Doelman Bart Ludwig kon de bal in eerste instantie tegenhouden maar een aanvaller van Omlandia was alerter dan de verdiging van SV Bedum en tikte de 4-1 binnen.

De Bedumers lieten zich vervolgens van hun goede kant zien door het spelletje van elkaar de bal goed toe te spelen weer op te pakken. Het kon daarom ook niet uitblijven dat er nog meer goals aan de kant van Bedum zouden vallen. Met nog ruim zeven minuten te gaan in een wedstrijd van twee keer twintig minuten bracht Sven Pijper de stand op een terechte 5-1. Waar de goal, een schot in het dak van het doel prachtig was kon dat helemaal gezegd worden van de voorbereidende actie van Roy Leicester. De dribbelkoning had het deze morgen bij vlagen weer op zijn heupen zoals bij doelpunt nummer vijf. Een geweldige schijnbeweging, waar hij drie verdedigers van Omlandia het Bedumer Bos mee instuurde zorgde er voor dat hij Mart Slager goed kon aanspelen. De deze morgen aanvoerder van de Bedumers gaf de bal prima voor waar Sven Pijper vervolgens klaar stond om de bal in het doel te schieten.

In de slotminuten werd het ook nog 6-1 in Bedum en dat was gezien de krachtsverhoudingen een terechte uitslag vond ook coach GertJan Hageman. ’We hebben als team goed gespeeld. Er werd woensdag heel scherp getraind en toen had ik al zoiets van dat we de wedstrijd tegen Omlandia met vertrouwen tegemoet konden zien. Dat dit uiteindelijk ook is uitgekomen ben ik erg blij mee omdat je resultaten ziet van de trainingsvormen waar we twee keer per week mee bezig zijn. “

SV Bedum heeft nu de volle buit uit twee wedstrijden te pakken en gaat volgende week op bezoek bij Noordster in Oude Pekela.