Veel goals, een niet gegeven rode kaart en een minuut stilte

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

De derde ,update' van de verrichtingen van ,onze' damesteams in de competitie. Een update met veel goals, en niet gegeven rode kaart en een minuut stilte bij VAKO-Fit Boys.
                 logo
Pelikanen dames 1 verloor zaterdag met 3-1 van de dames van Lycurgus. Dit gebeurde in een duel waarin De Pelikanen veel kansen ongebruikt liet richting een beter resultaat.

Na drie minuten had Lycurgus niet meer met elf speelsters op het veld moeten staan. De keepster van de gasten haalde de alleen doorgebroken Nikky Werkman onderuit en hier is eigenlijk maar een straf voor en dat is de rode kaart. De arbiter verzuimde dit echter waardoor de veldbezetting 11 tegen 11 bleef.

Een gelijkopgaand duel werd het in Appingedam waar in de 35e minuut de gasten uit Groningen op een 1-0 voorsprong kwamen. Dit werd vervolgens ook de ruststand in een duel waar De Pelikanen de nodige kansen op een treffer onbenut liet.

Na de thee kreeg de thuisploeg direct een paar opgelegde kanen op de gelijkmaker maar ook deze kansen werden, net als in het eerste deel van de wedstrijd onbenut gelaten. Waar De Pelikanen niet scoorde deed Lycurgus dat wel. In de 56e minuut werd het namelijk 2-0 voor de gasten. Een vervelende stand maar de thuisclub deed er alles aan om terug in de wedstrijd te komen. In de 80e kwam dan eindelijk de aansluitingstreffer voor de thuisploeg toen José de Jong een strafschop wist te verzilveren. Vier minuten later gooide Lycurgus het duel definitief op slot door de 3-1 te scoren.

Hierdoor werd de nederlaag voor De Pelikanen onafwendbaar waarbij Irene Bos het moment in de derde minuut van cruciaal belang vond. ‘Een doorgebroken speler of speelster neerhaalt staat maar een straf op en dat is de rode kaart. Dat had ook moeten gebeuren en ik weet zeker dat de uitslag dan anders was geweest.”

In een wedstrijd met duidelijk twee verschillende helften speelde De Heracliden dames 1 met 3-3 gelijk tegen Lycurgus 3. Een uitslag die niet nodig was geweest omdat de thuisploeg een 3-0 voorsprong bij rust in de tweede helft helemaal weggaf.

Heracliden begon  sterk aan de wedstrijd en kreeg in de begin fase diverse kansen om de score te openen. Toch duurde het tot de 20e minuut voordat De Heracliden op voorsprong komt. Marije Lenting soleert tot op de achterlijn en geeft een voorzet op maat die door Carmen Werkman wordt binnen getikt 1-0. De thuisploeg ging hierna op zoek naar meer goals en de kansen voor een tweede treffer stapelen zich op. Zo zien Alma Werkman en Wieke Molema schoten van uit de tweede lijn op doel over en naast gaan. In de 25e minuut krijgt Heracliden een corner op rechts. Alma Werkman ontfermt zich hierover en met een afgemeten trap legde zij de bal op het hoofd van Jantien Vogel die de bal met een gevoel voor richting tegen de touwen kopte. Kort daarna krijgt Lycurgus zijn eerste kans maar deze wordt onschadelijk gemaakt door Ineke Frankruijter.

 In de 42e minuut leek het of Jantien Vogel de stand naar 3-0 zou tillen maar de bal spat op de lat. In de 45e minuut Is het wel weer raak. Na een snelle aanval via Marije Lenting en Anne Will Oosterhuis komt de bal voor de voeten van Liza Marie Bruins en die weet wel raad met dit buitenkansje, zodat Heracliden kan rusten met een ruime 3-0 voorsprong.

 In de tweede helft een onherkenbaar De Heracliden, door wat wisselingen binnen het team zoekt men eerst naar de juiste positie en voordat men het weet heeft Lycurgus binnen het kwartier drie keer gescoord door onoplettendheid en verkeerde positie keuzes. Na deze inzinking komt Heracliden er nog maar zelden goed uit maar houden ze wel stand en kregen in de slot fase zelfs nog een paar kansjes om de volle buit te pakken.
Tien minuten voor tijd viel Ineke Frankruijter nog uit met een knieblessure. Ze werd onder de lat vervangen door Sanne Kamminga. Zo eindigde deze wedstrijd met twee totaal verschillende helften in een gelijkspel waarmee De Heracliden zich duidelijk te kort .deed.

De dames van SC Loppersum leden een stevige nederlaag. In en tegen Farmsum werd het 6-1 voor de thuisploeg.

Zaterdag 21 september stond er voor de dames van Loppersum een derby tegen Farmsum op gang. Een derby waarin de Lopster dames maar moeizaam op gang kwamen. Er werd vanaf het begin wel gezocht naar rust in het spel, maar die werd niet gevonden. Er werd te weinig gecommuniceerd, waardoor er niet echt aan voetballen toegekomen werd. Farmsum begon de wedstrijd echter sterk en al gauw na de aftrap scoorde Farmsum in de 3e  minuut de 1-0. In de 5e minuut volgde de 2-0 en in twee minuten later ook de 3-0. Ondanks dat Loppersum enkele kansen op de gelijkmaker had werd er niet gescoord. Maar scoorde Farmsum in de 22e minuut opnieuw. Met nog drie minuten te gaan werd het ook nog 5-0 door een goal die wederom tot stand kwam door zwak uitverdedigen.

Na de rust herpakte Loppersum zich en werd er de opstelling gewijzigd in 4-4-2. Hierdoor kwamen er meer mogelijkheid om weer te gaan voetballen en kansen te creëren. Er kwam meer snelheid in het spel, waardoor er meer druk naar voren werd gezet en er meer rust in het spel van Loppersum was. Dit resulteerde in de 56e minuut in een goal van Samenda v/d Mijle die de stand op 5-1 bracht. Hierop volgden meer kansen om de stand een dragelijker aanzien te geven maar deze werden helaas niet benut. Farmsum maakte in de 83e minuut vervolgens nog de 6-1 wat ook de eindstand werd in de derby tussen beide teams

SV Bedum dames 1 boekte een duidelijke zege tegen EKC. In Bedum werd het 9-0 voor de thuisploeg die liet zien dat het veel speelsters in het team heeft die een goal kunnen scoren.

Promovendus SV Bedum boekte een gemakkelijke overwinning op EKC wat een samenwerking tussen Kloosterburen en Eenrum betekent. Door doelpunten van Linda Stiekema, Nienke van der Beest, Marleen Stiekema en Gonnie Smit gingen de Bedumer dames na de eerste helft al riant aan de leiding. Na de thee veranderde er niets aan het spelbeeld want SV Bedum bleef doorgaan met scoren. Door doelpunten van Marleen Stiekema, Anouk Sikkema, Marlien vd Meer en twee treffers van Gerieke Wiersum wordt uiteindelijk een 9-0 overwinning behaald. Een zege waar trainer/coach heel tevreden over was.’ Naast de ruime overwinning ben ik ook blij met het feit dat maar liefst zeven speelsters van ons een goal scoorden en waarbij Marleen en Gerieke er ieder twee voor hun rekening namen. Tot nu toe doen we het goed als promovendus want na drie speelronden staan we op een keurige vierde plaats. Maar ik moet wel eerlijk zeggen dat ik qua sterkte meer van de derde klasse had verwacht.

In een sportieve wedstrijd wonnen de dames van VAKO met 4-2 van Fit Boys. Een zege die mede tot stand kwam door twee in de tweede helft benutte penalties.

VAKO was in het duel tegen Fit Boys, dat met rouwbanden speelde en om een minuut stilte had gevraagd i.v.m het overlijden van een vriendin van enkele speelsters  in het team, de betere ploeg en kwam daardoor al snel op 1-0. Een voorsprong die niet lang stand hield want Fit Boys wist al snel daarna de gelijkmaker te scoren. VAKO bleef ook na de gelijkmaker de betere ploeg en na ongeveer een half uur spelen stond er dan ook een 2-1 stand op het scorebord. Maar ook deze voorsprong bleef niet gehandhaafd want de rust brak even later aan met een stand van 2-2.

In de tweede helft bleef het lang spannend in Vries. Maar halverwege de tweede helft kwam de thuisploeg toch weer aan de leiding. Een toegekende strafschop werd goed binnen geschoten zodat VAKO voor de derde keer in de wedstrijd aan de leiding ging. Even later werd het zelfs 4-2 en weer was het een strafschop waar uit gescoord werd.

Zo won VAKO zijn eerste thuisduel van het seizoen met 4-2 en vinden de dames uit Vries zich terug op een vijfde plaats op de ranglijst in een competitie waar sommige teams volgens www.voetbal.nl nog op nul gespeelde wedstrijden staan.

Na twee speelronden gaan de dames van VIBOA fier aan de leiding in de vijfde klasse. De volle buit werd tot nu toe binnen gehaald. Zaterdag wonnen de dames het duel tegen CSVH met 16-0 wat betekende dat de tegenstand uit Hoogkerk wel zeer minimaal was. Zaterdag gaat VIBOA op bezoek bij Noordpool dat ook tot een van de zwakke broeders uit de competitie gerekend mag worden.