Terechte puntendeling Noordwolde en Gorecht: 2-2

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Tot aan de 85e minuut zag het er naar uit dat Gorecht met een kleine -1-0 overwinning huiswaarts zou keren. Op dat moment scoorde Noordwolde echter de 1-1 om in de 92e minuut de 2-1 te scoren. Drie minuten later stond het echter weer gelijk en de 2-2 die toen op het scorebord kwam was de juiste afspiegeling van een verder zeer matig duel tussen Noordwolde en Gorecht.
1379655746Nnoordwolde gorecht  1

Noordwolde-aanvoerder Theo Maats schermt de bal af voordat Remmelt van Stemvoort gevaarlijk kan worden.
Bron: Ommelander Courant    Foto: Herman Spier Bedum


Noordwolde begon met een incomplete selectie aan het treffen tegen Gorecht. Trainer Jacob Zwart kon niet beschikken over doelman Lennart Havinga, middenvelder Peter Laning en spits Silvan Havinga die alle drie door blessures niet inzetbaar waren. De Noordwolde-trainer verwachtte een loodzwaar duel tegen Gorecht want Zwart was van mening dat de derde klasse C dit jaar van een hoger niveau is dan vorig seizoen.,, Met Glimmen en Scheemda hebben we twee ploegen in onze klasse gekregen die vorig seizoen zijn gedegradeerd. Daarnaast zijn Appingedam, De Fivel en De Pelikanen vanuit de vierde klasse gepromoveerd. De eerste twee ploegen schat ik hoger in dan Noordwolde want persoonlijk denk ik dat Appingedam ook in de derde klasse een rol van betekenis gaat spelen en ook De Fivel heeft een prima ploeg. Wij hebben vorige week tegen Appingedam gespeeld en om eerlijk te zijn, ze waren gewoon een maatje te groot voor ons. Tegen Gorecht zal het vandaag ook een lastige klus worden want ook die zie ik als een ploeg die om de prijzen mee gaan spelen.”

Vervanger

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Lania uit Pieterzijl, die zijn collega De Jong uit Leeuwarden verving, waren het de bezoekers die het meest in balbezit waren. Balbezit wat overigens nog niet voor veel paniek in het strafschopgebied van de thuisploeg zorgde. In de 15e minuut moest Gorecht-trainer Bert Vos zijn eerste wissel al toepassen. Loyd Jackson kon door een blessure niet verder en de spits werd vervangen door Anton Woldring. Door deze wissel veranderde er trouwens weinig aan het spelbeeld want Gorecht bleef de ploeg met het meeste balbezit. De gasten kregen in de 20e minuut ook de eerste grote kans om de score te openen toen de Noordwolde -defensie te zwak ingreep. Daardoor kwam Pandu Scholte Alberts opeens in scoringspositie maar de van hoofdklasser De Bataven overgekomen Alberts zag zijn schot op de paal uiteenspatten. Hierdoor bleef de de stand na twintig minuten dan ook nog steeds 0-0.

In de 28e minuut kwam Gorecht toch op een 0-1 voorsprong door Remmert van Stempvoort. De jonge aanvaller anticipeerde uitstekend op zwak uitverdedigen van de thuisploeg en enkele ogenblikken later was Noordwolde-keeper Martin Oltmans, na een streep van de rechterspits van Gorecht, een kansloze doelman: 0-1

Terechte voorsprong.


Gezien het aantal kansen een terechte voorsprong maar om nu te zeggen dat Gorecht sprankelend aanvalsspel liet zien zou de waarheid te kort doen. Want eigenlijk was het spel van beide ploegen niet van een geweldig niveau. Vandaar misschien dat trainer Jacob Zwart aan de kant van Noordwolde een wissel toepaste. Martin Vos werd naar de kant gehaald en voor hem kwam Patrick Benink binnen de lijnen. Benink ging op het middenveld spelen en de corpulent ogende Jermain Plassaer schoof naar de positie van tweede spits om op die manier eenzame frontsoldaat Anthonie Buist te ondersteunen. Op deze wijze hoopte Jacob Zwart niet alleen de druk een beetje van zijn verdediging af te halen maar hij hoopte ook dat Noordwolde wat meer voor het doel van Gorecht zou komen. Richting het rustsignaal gebeurde er echter maar weinig meer waar het aanwezige publiek echt enthousiast van werd. Het enige wapenfeit was misschien nog een vrije bal van Jermain Plassaer die door Gorecht-doelman Vincent Valkema pas in tweede instantie klemvast gepakt kon worden.

Zo bleef het tot aan de rust 1-0 voor Gorecht en waren de Noordwolde-supporters tijdens de pauze allesbehalve gerust op een goede afloop. Aan het begin van de tweede helft keerde ook de regen in Noordwolde terug en dat maakte de omstandigheden er niet beter op. Het veld werd steeds lastiger te bespelen waardoor de toeschouwers ook een zeer matige tweede helft te zien kregen. Een tweede helft waarin de regen soms bij bakken vol naar beneden kwam zodat de eerste toeschouwers halverwege de tweede helft al huiswaarts gingen. Achteraf gezien een verkeerde keuze want vanuit het niets kwam Noordwolde opeens langszij Gorecht. Anthonie Buist ging in de 85e minuut zijn directe tegenstander Marnix Voorraad goed voorbij. De aanvaller leverde vervolgens een voorzet af die bij Patrick Meima terecht kwam. Meima bedacht zich niet en schoot de bal vervolgens achter een kansloze Vincent Valkema:1-1.

Nat pak

Een verrassende wending in Noordwolde waar het nog gekker werd want de thuisploeg kwam zelfs op een 2-1 voorsprong. Een voorsprong waar vooral Noordwolde-voorzitter Peter van der Wal erg blij mee was. De preses was tijdens de 1-1 van de thuisploeg, met een grote kans op een nat pak, bezig om de wedstrijdbal uit een sloot te vissen. Zijn commentaar, nu scoren we eindelijk en dan hang je boven een sloot om er een bal uit te vissen, zorgde voor de nodige hilariteit maar even later mocht ook de voorzitter juichen. Patrick Benink, na weer voorbereidend werk van Anthonie Buist, was de man die Noordwolde in de 92e minuut op een verrassende voorsprong zette. Scheidsrechter Lania maakte echter, ondanks dat iedereen al redelijk doorweekt was, echter nog geen aanstalten om voor de laatste keer op zijn fluit te blazen. Dat zorgde er voor dat Gorecht nog maar een keer alles op de aanval gooide wat de bezoekers in de 95e minuut de gelijkmaker opleverde. De verder onopvallend spelende Pandu Scholte Albers verzond een uitstekende pass op de snelle Remmert van Stempvoort. De Gorecht-aanvaller passeerde Patrick Meima op eenvoudige wijze en even later lag de 2-2 achter doelman Martin Oltmans in het Noordwolde-doel. Arbiter Lania liet nog even een paar minuten doorspelen want de irritatie binnen de lijnen nam toch wat toe. Om dan direct na een doelpunt af te fluiten was volgens zijn aanwezige coach Geert Heun geen verstandige beslissing en het moet gezegd, die wijze les had Lania goed in zijn oren geknoopt. Zo werden er ruim zeven minuten aan extra tijd bijgesteld in een duel dat gezien het spel van beide teams geen winnaar verdiende.

Noordwolde-Gorecht: 2-2(0-1)

28. Van Stempvoort 0-1, 85. Patrick Meima 1-1, 90+2. Benink 2-1, 90+5. Van Stempvoort 2-2.

Scheidsrechter: Lania(Pieterzijl)

Gele kaarten: Maats(Noordwolde), Van der Velde(Gorecht)

Noordwolde: Oltmans; Mulder(75. Boersema), Maats, Dijkstra, Patrick Meima; Vos(30. Benink), Dannick Meima, Hoiting, Plassaer(65.Bosman), Buist, Hollink.

Gorecht: Valkema; Voorraad, Van der Lijn(46.Jaarsma), Jansen, Van der Meijs; Boers, Schuur, Scholte Albers, Van der Velde; Jackson(15.Woldring, 60.Frau), Van Stempvoort.