Tien minuten, effectiviteit, en punten afgepakt

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

De nieuwe, update’ van de damesteams die door Puurvoetbalonline worden gevolgd is al wat uitgebreider dan vorige week. De competities zijn namelijk nu in alle categorieën begonnen en hieronder de verslagen van de teams.

                     logoDe dames van De Heracliden gingen op bezoek in Farmsum waar de ploeg met dezelfde naam als tegenstander klaar stond. Een sterk beginnend De Heracliden kreeg in het eerste kwartier direct al een kans op de openingstreffer maar Anne Wil Oosterhuis zag haar schot door de doelvrouwe van Farmsum gekeerd worden. Even later is het bijna weer raak voor de gasten maar Marije Lenting schiet haar inzet in het zijnet .
Waar de dames uit Uithuizermeeden niet weten te scoren doet de thuisploeg dat in de 25e minuut wel. Een corner wordt door de defensie van De Heracliden niet goed weggewerkt waardoor de spits van Farmsum de 1-0 op het scorebord schiet. Een tegenvaller voor De Heracliden dat na de tegengoal een groot aantal mogelijkheden krijgt op de gelijkmaker. Kansen voor onder andere Sanne Kamminga, Liza-Marie Bruins en Marije Lenting zorgen echter niet voor het gewenste resultaat zodat de rust in Farmsum aanbrak met een 1-0 achterstand voor De Heracliden.

Na de theepauze begint De Heracliden sterk aan het duel en nadat Alma Werkman in de 50e minuut een afstandsschot net naast ziet gaan is het twee minuten later wel raak. Een dieptepass van Liza-Marie Bruins wordt goed opgepikt door Sanne Kamminga. De aanvalster van De Heracliden geeft de bal vervolgens goed voor waar Marije Lenting de 1-1 weet binnen te schieten. Lang konden de bezoeksters niet genieten van de gelijkmaker want zes minuten later keken ze weer tegen een achterstand aan. Toch kwamen de blauwhemden nog weer terug in de wedstrijd toen Wieke Molema er in de 70e minuut met een afstandsschot 2-2 van weet te maken.

In de 77e minuut volgde het breekpunt van de wedstrijd. Rolinda Slagter, die haar tegenstandster van achteren aantikte, moest met een gele kaart voor tien minuten naar de kant. Een terechte kaart volgens Alma Werkman die zag dat haar team met een dame minder in het veld het niet kon bolwerken tegen Farmsum. De thuisploeg wist dan ook nog drie keer te scoren zodat het voor De Heracliden een 5-2 nederlaag werd. Een volgens Alma Werkman geflatteerde nederlaag. ‘We deden zeker niet voor Farmsum onder maar in de slotfase met tien tegen elf wordt gewoon lastig. En ik moet zeggen dat de grensrechter van Farmsum en de scheidsrechter het regelmatig fout hadden over of het wel of geen buitenspel was. Want vaak ging de vlag in de lucht in bij situaties waarvan wij dachten, dit klopt niet. Maar ook dat hoort er bij en volgende week gaan we gewoon weer voor de drie punten.”

SV Bedum dames 1 ging naar Assen waar het duel Achilles 1894-SV Bedum dames 1 op het programma stond. Een doelpuntrijk duel waarin Bedum in het begin nog aardig mee kon komen. De thuisploeg kwam wel steeds op voorsprong maar tot aan 3-3 wisten de gasten steeds terug in de wedstrijd te komen. Na de derde gelijkmaker was het echter over voor de gasten die in het verdere verloop van de wedstrijd een lesje in effectiviteit kregen. Achilles, dat over een zeer jong team beschikt met een gemiddelde leeftijd van 18 jaar was nu oppermachtig en voerde de voorsprong gestaag op. Toen het eindsignaal uiteindelijk klonk kwam er een 8-5 stand, waarbij drie van de vijf Bedumse treffers gescoord werden door Saskia Bakker, voor de Bedumse dames op het wedstrijdformulier te staan, Een nederlaag waar trainer/coach Albert ten Caat duidelijk over was.’ Het was zaterdag heel simpel, we hebben een lesje in effectiviteit gehad. Een niveau hoger spelen betekent dat je minder kansen krijgt en sneller moet handelen. Dat deden we zaterdag niet goed waarbij ik wel moet zeggen dat Achilles een prima ploeg heeft.”

De Pelikanen dames 1 moest het zaterdag opnemen tegen De Vogels uit Groningen. In een regenachtig Stadspark werd het een 0-0 wedstrijd. Een stand waar ze bij de ploeg uit Appingedam duidelijk niet blij mee waren volgens Irene Bos. ‘We waren in de eerste helft al direct de betere ploeg en kregen een paar kansen om aan de leiding te komen. De Vogels was maar sporadisch gevaarlijk zodat het eigenlijk wachten was op een voorsprong voor ons. Voor de rust werd er echter niet gescoord zodat de ruststand dus 0-0 was. Na de rust speelde alles zich bijna af op de helft van De Vogels maar de grensrechter van De Vogels heeft veel aanvallen onterecht afgevlagd. Ook de scheidsrechter floot veel in het voordeel van De Vogels waardoor het uiteindelijk bij een teleurstellende 0-0 gelijkspel bleef. Een gelijkspel waarvan ik zeg dat ons in Groningen zijn afgepakt.