Gorecht D2 boekt ruime zege en bekert verder

Geschreven door Felix Laan op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Het was een heerlijke zonnige ochtend, de zon brak door de bomen en scheen met een mooie gloed op de auto’s die Gorecht D2 naar het sportpark van S.V. Lycurgus aan de Zilverlaan brachten. Het was vroeg vertrekken voor de boys en ook kwam de trainer nog eens te laat. De warming-up werd geleid door de captain, en keeper van het team, Tobias. Daarna het standaardritueel, korte passing, lange ballen, afwerken en opstellen voor de wedstrijd.
1378739278Ngorecht

Gorecht D2
Lycurgus was de laatste tegenstander in de poule voor de beker. Na eerder al gewonnen te hebben van GRC met 20-0 waren de verwachtingen hoog, helemaal omdat GRC eerder al met 5-1 won van Lycurgus. En dan gaat men er vanuit dat het een makkelijke grote overwinning zou worden voor Gorecht waardoor onderschatting op de loer ligt.

Om precies 09.00 floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Gorecht zette meteen volle druk waardoor Lycurgus meteen bal verlies leed en meteen achteruit moest. Gorecht kwam snel naar voren via de linkerkant waar Thomas zijn snelheid goed gebruikte en de bal er zo ingetikt kon worden! 1-0 meteen al. Zou dit dan toch de walk-over worden die iedereen verwachtte. Er werd heel goed over gespeeld en goed positiespel leidde tot acht goals bij rust. Wie zaterdag vooral opvielen waren nummer 10 en nummer 3. De spits en de rechtsbuiten. Spits Lars gaf assist na assist want zelfs op zeven meter voor de keeper gunde hij de doelpunten nog aan zijn medespelers. Verder maakte de met rugnummer 3 spelende Jorrik  zijn officieel debuut voor zijn nieuwe club. Dat leverde meteen vier goals op in de eerste helft van de voet van deze aanwinst die over komt van Blauw Wit ‘34 uit Leeuwarden en we zijn ze dankbaar. De scheidsrechter floot af na 30 minuten Na het woord van de trainer en de leider in de kleedkamer kwamen de mannen van Gorecht D2 weer met volle energie uit de kleedkamer en stonden klaar om nog een helft er vol voor te gaan om er misschien een 20-0 overwinning uit te slepen. Maar Lycurgus stond veel beter georganiseerd dan in de eerste helft en de keeper, die in de eerste helft een onzekere indruk maakte, pakte alle ballen die van een Gorechtse voet kwamen. Pas na een kwartier in de 2de helft vloog de negende treffer erin. Tobias, die in de eerste helft alert moest zijn op een corner van Lycurgus, kreeg de rest van de wedstrijd weinig tot niets te doen. De vaste grensrechter, en tevens leider, zat te praten met de invalcoach toen zijn zoon Kevin aan de bal kwam. Twee sleepbewegingen later schoof hij de bal beheerst met links langs de keeper. De coach gaf de trotse vader een High 5! Zo zie je hoe mooi sport kan zijn. De wedstrijd was ten einde en eindigde in 14-0 voor Gorecht. De handjes werden geschud en een wedstrijd met fair play werd afgesloten met de eerste teamfoto van het jaar.

Zaterdag staat Haren D1 als tegenstander op het programma, een echte derby en ook de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. De mannen van Felix zijn er klaar voor! Gorecht D2 is er klaar voor!

Kom Gorecht D2 steunen met uw aanwezigheid en neem uw kinderen, broers, zussen, opa’s oma’s, nichtjes, neefjes mee. Dan beloven wij u dat het 70 minuten genieten wordt!

14-09-13 Gorecht D2 – Vv Haren D1 09.00 uur. Sportpark de Koepel.