Godlinze door in beker na ruime zege op WVV

Geschreven door Eduard Zuidema op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Godlinze heeft zich met overmacht geplaatst voor de volgende bekerronde. Na eerdere zeges tegen TEO en Scheemda werd WVV (5e klasse) uit Winschoten met liefst 9-0 verplettert. Waar WVV in de eerste helft nog enigszins tegenstand kon bieden was het in de tweede helft eenrichtingsverkeer en wist Godlinze zeven keer te scoren. De mannen van hoofdtrainer Peter Ernst konden zich enkel verwijten dat de dubbele cijfers niet ruim gehaald werden, legio kansen werden niet benut, met name in het eerste bedrijf. Toch had ook WVV minimaal een keer op het scoreformulier gezet moeten worden maar de twijfelachtige eer werd niet gered.
Godlinze   Bron: Ommelander Courant  door: Eduard Zuidema                 

Peter Ernst sprak voor de wedstrijd klare taal: "Als je naar de uitslagen eerder in de beker kijkt moeten we gewoon winnen vandaag. Al weet je natuurlijk nooit of WVV compleet is geweest in de voorgaande bekerduels." Door blessures (K. Tekinbas en Poort) en vakanties (O. Tekinbas en Cifty) was Godlinze nog niet helemaal compleet maar Ernst prees zichzelf gelukkig met een bredere selectie dan het voorgaande seizoen. Dit zou wel eens het verschil kunnen gaan maken voor de promotie aspiraties van de groenhemden . "Met dit materiaal moet je zeker voor de bovenste plaatsen gaan", aldus Ernst.

Al na twee minuten was Godlinze dicht bij een doelpunt nadat Kappen een duw in de rug kreeg binnen de zestien. Scheidsrechter Reitsema wilde geen penalty geven en liet doorspelen. WVV verstopte zich niet en kreeg na 5 minuten een enorme kans toen een lange bal verkeerd werd in geschat door het centrale verdedigingsduo van Godlinze. Tot ergernis van Ernst speelde het duo op een lijn. Spits van der Heiden had zijn vizier echter niet op scherp staan, zo zou ook later op de middag blijken. Iets later was het wel raak toen Pawirosastro een vrije bal schitterend raak krulde a la Pierre van Hooijdonk en Godlinze hiermee op 1-0 zette.

 Bijna vanaf de aftrap verscheen van der Heiden weer alleen voor doelman Kuiper (wederom een lange bal achter de verdediging) echter de afloop was hetzelfde als de kans iets eerder waardoor de stand onveranderd bleef. Het resterende half uur regende en kansen en dan vooral voor Godlinze.

Zo raakte Danny de Vries van Godlinze de buitenkant van de paal na een goede onderschepping van Görgülu. Met laatstgenoemde is ook direct een van de belangrijkste spelers van Godlinze genoemd. Ferdi Görgülu en Bas Kraijenbrink ontpopten zich in deze wedstrijd tot een goede tandem op het middenveld. Het tweetal heerste op het middenveld en zette de lijnen uit. Görgülu was zelf ook nog dicht bij een doelpunt maar een subtiele pass van Pawirosastro kon hij net niet tot doelpunt promoveren. Ondanks de vele kansen kwam de verdubbeling van de score toch vlak voor rust tot stand. Na slecht wegwerken van Nieuwzang wist Danny de Vries de 2-0 te scoren. De allergrootste kans was echter voor van der Heijden geweest. Een enorme pegel van afstand stuiterde onderkant lat het veld weer in maar de rebound voor leeg doel was niet aan van der Heijden besteed. Dit leidde tot het nodige ongeloof langs de lijn. Met een 2-0 stand werd vervolgens gerust. Toch was al wel duidelijk dat Godlinze de score in de tweede helft zou gaan opvoeren. Het voetbalde veel gemakkelijker dan de gasten en waren tevens voorzien van meer individuele kwaliteit. De vraag was eigenlijk alleen hoe hoog de score opgevoerd zou worden.

Tweede helft

In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer naar het doel van WVV. Al was het allereerste gevaar toch weer van de Winschoters. Een schot van ongeveer 35 meter zeilde over het doel van Kuiper. Vijf minuten later was het Görgülu die een corner vanaf de rand van de zestien ineens op de pantoffel nam maar net geen doel trof. Het schot werd gesmoord. Na de 3-0 van Pawirosastro, na een schitterende lange bal van Mohammed, was het verzet uit Winschoten gebroken en volgden de goals elkaar in rap tempo op. Koud in het veld was het Deiriksson (met 27 jaar een van de jongsten van Godlinze) die de 4-0 liet aantekenen. Deiriksson viel overigens zeer gretig in. Hierna was het de weer beurt van Danny de Vries om te scoren (5-0), hoogtepunt was echter de 6-0 van Görgülu. Vanaf links kwam de technische rechtspoot naar binnen en haalde verwoestend uit, het leer belande schitterend in de lange hoek. Doelman Kuiper kon de bal enkel nakijken. De score liep vervolgens op naar 9-0 waarbij ‘good old’ Renato Santanera de laatste twee treffers voor zijn rekening nam. Een halve minuut voor zijn eerste goal had hij echter wel voor een leeg doel over geschoten tot vermaak van het matig opgekomen publiek. Ook het vermelden waar: het invallen van de 46-jarige (!) Robert Boyer.

Na 89 minuten, zo was te lezen op het elektronische scorebord, hield scheidsrechter Reitsema het voor gezien en floot af. Na de wedstrijd toonde Ernst zich een tevreden man. “Als je met 9-0 wint kun je natuurlijk nooit ontevreden zijn. Al lag het tempo in de eerste helft veel te laag en was het zeer matig wat we lieten zien. Dan zie je ook irritaties ontstaan bij spelers maar ze moeten gewoon blijven voetballen”. Al met al dus een zeer gemakkelijke middag voor Godlinze waar enkele spelers op basis van individuele kwaliteiten duidelijk het verschil kunnen maken. Met 19 doelpunten voor en 2 tegen sluit Godlinze de poulefase van de bekercampagne af. Alle drie de wedstrijden werden ruim gewonnen en Ernst hoopt op een mooie loting. Zaterdag 7 september wacht Noordpool in Uithuizen voor de eerste competitiewedstrijd. Gezien de resultaten in de beker zal er vanuit Godlinze vol vertrouwen vertrokken worden richting Uithuizen.

Godlinze - WVV 9-0 (2-0). 10. Pawirosastro 1-0. 43. D. de Vries 2-0. 53. Pawirosastro 3-0. 60. Deiriksson 4-0. 69. D. de Vries 5-0. 70. Görgülu 6-0. 72. De Vries 7-0. 83. Santanera 8-0. 87. Santanero 9-0.

Scheidsrechter F. Reitsema uit Wirdum.

Godlinze: Kuiper; Bogema, Mohammed, Kurt (67. Boyer), Tas; B. de Vries, Kraijenbrink, Görgülu (79. Santanera); Kappen, D. de Vries, Pawirosastro (58. Deiriksson).

 WVV: Dijkhuis; Stel, Bootsman, Kruizinga, Port; Plalbalkodoersing, Bos, Nieuwzang; Everts, van der Heiden, Veldkamp.

Eduard Zuidema