Twintig goals en vijf terugspeelballen bij Gorecht D2-GRC D3

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Dit seizoen volgt Puurvoetbalonline de verrichtingen van Gorecht D2 en SV Bedum F1 op de voet. Wedstrijdverslagen van beide teams zorgen voor een kijkje in de keuken van twee verenigingen uit het amateurvoetbal. Daarom hier het eerste verslag van Gorecht D2- GRC D3.
gorecht1Op papier moest het deze zaterdag een lastige wedstrijd worden voor Gorecht D2. Tegenstander GRC had namelijk met 5-1 van Lycurgus gewonnen zodat een zege noodzakelijk was om kans te behouden voor plaatsing in de volgende bekerronde. De selectie van Gorecht was compleet en het team werkte direct een serieuze warming up af waar direct te zien was, dit zijn de voorhoedespelers, dat de middenvelders en daar lopen de mannen die GRC van het scoren af moet houden.

Voor thuisploeg was dit het eerste bekerduel in het seizoen 2013-2014 want tegenstander Helpman had zich terug moeten trekken uit het bekertoernooi. Dat zorgde toch voor nervositeit binnen de selectie wat na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Herman onmiddellijk voorbij was. Gorecht begon sterk aan het duel tegen GRC en in de eerste minuut werd er direct gescoord. Een score die snel op zou lopen want Gorecht D2 had geen kind aan de ploeg die in het met de rode V op de borst speelde. Twee teams in de wei die de echte clubshirts droegen en zoals het hoort want Gorecht speelde in het vertrouwde wit met een zwarte baan.

Mooie goals kreeg het publiek te zien waarvan doelpunt nummer zes er een van grote schoonheid was. Vanuit de verdediging werd de bal uitstekend op de linkerspits van Gorecht gespeeld. Een strak gegeven bal werd goed in de loop meegenomen en we kregen even later het klassieke voorbeeld van, even het achterlijntje halen te zien. Een afgemeten voorzet verscheen vervolgens voor het GRC-doel waar een van de Gorecht-voorwaartsen de bal achter de doelman schoot. Een aanval uit het boekje wat ook niet vreemd is als je weet dat de D2 van Gorecht regelmatig drie keer per week traint.

De verdediging van de thuisploeg hield de spaarzame aanvallen van de tegenpartij rustig onder controle wat er voor zorgde dat de doelman van Gorecht D2 een lastige dag had. Je concentratie vasthouden voor het geval er een gelukschot op doel komt die er dan ingaat, is lastig. Als goalie wil je een clean sheet meemaken, je wilt de nul houden. Zo sta je als keeper van een veel sterkere partij onder de lat want voor iedere doelman geldt het zelfde, de nul is heilig. Een 11-0 tussenstand na 35 minuten spelen betekende dat de wedstrijd gelopen was want voor GRC was er geen houden aan geweest.

Een uitgebreide rust volgde want waar de ploegen op het veld bleven ging scheidsrechter Herman even van een kopje koffie genieten. Dat zorgde ervoor dat coach Felix zijn ploeg de nodige instructies gaf voor de tweede helft want de trainer wilde ook in de tweede helft een voetballend Gorecht zien.

Dat lukte prima al had Gorecht wel een andere keeper tegenover zich. Luca heette de invaller-doelman en het moet gezegd, Luca was in topvorm. Maar hij kon niet voorkomen dat Gorecht D2 nog negen keer scoorde zodat scheidrechter Herman de eindstand van 20-0 kon noteren. Een uitslag die niet eens geflatteerd was maar als wedstrijd natuurlijk niets voorstelde.

Zaterdag 7 september spelen de mannen van coach Felix tegen Lycurgus en zal de coach stevig op zijn team in moeten praten. Dat moet omdat onderschatting om de hoek komt kijken. Lycurgus-GRC was namelijk 1-5 geworden en een simpel rekensommetje leert dan, dat wordt 25-0. Zo werkt het echter niet in voetballand wonderland waar ieder duel anders is. Maar heel voorzichtig mag wel de conclusie getrokken worden, Gorecht D2 staat met een been al in de volgende bekerronde.