Kloosterburen hard onderuit tegen Actief:0-9

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Na negentien minuten spelen stond het in het bekerduel Kloosterbren-Actief 0-2. Dat betekende dat het duel op dat moment gespeeld was en het alleen de vraag maar was hoe groot of de nederlaag voor de thuisploeg zou worden. De teller bleef uiteindelijk op negen treffers voor het bezoekende Actief en nul voor de thuisploeg staan wat een juiste afspiegeling was van het krachtsverschil tussen tweede klasser Actief en het in de vierde klasse uitkomende Kloosterburen.
1377860105Nkloosterburen actief

Spelmoment uit het bekerduel Kloosterburen-Actief.

Bron: Ommelander Courant   Foto: Herman Spier Bedum.Voor Kloosterburen stond zondagmiddag het bekerduel tegen Actief op het programma. Een wedstrijd tegen de tweedeklasser uit Eelde/Paterswolde die door trainer Willem Pettinga als een lastige werd gezien. ,,Actief zal de bovenliggende partij zijn en dat zijn ze ook aan hun stand verplicht. Dat betekent overigens niet dat wij verdedigend gaan spelen want daar hebben we de ploeg niet voor. Ook vandaag spelen we gewoon met drie spitsen.”

Niet iedereen van de selectie van Kloosterburen was beschikbaar voor het eerste bekerduel want Pettinga kon geen beroep doen op de door werkzaamheden verhinderde William de Lange en de vakantievierende Jos Streefkerk. Verder had Willem Pettinga zijn spelers op wat andere posities neergezet dan verwacht. Zo stond Arjan van der Klei in de spits geposteerd en werd zijn positie als centrale verdediger overgenomen door Marco Bos. ,,Arjan heeft aangegeven dat dit zijn laatste seizoen in het eerste elftal wordt en daar wil ik nu al een beetje op inspelen. Je moet als trainer ook aan de lange termijn denken en daarom zijn we nu al wat mogelijkheden aan het uit proberen voor de positie van centraal achterin.” verteld Willem Pettinga die verder hoopte dat zijn ploeg het eerste half uur ongeschonden zou overleven. ,,We moeten zorgen dat we zolang mogelijk in de wedstrijd blijven want anders kan het, mede door het warme weer, wel eens een hele vervelende wedstrijd worden.”

Direct na het eerste fluitsignaal van de prima fluitende scheidsrechter Anita Hadders was het de thuisploeg die de eerste kansen op een treffer kreeg. Marcel Remijn en Peter Reitsma zagen hun inzetten echter naast het doel van Actief-doelman Peter van der Sluis gaan.

Na zeventien minuten spelen kwam de eerste echte grote kans voor Actief toen Peter van der Slot door de verdediging van Kloosterburen brak. Van der Slot zag zijn inzet echter gekeerd door de prima uitkomende doelman Lex Stok die de bal tot corner wist te tikken. Een hoekschop met gevolgen voor beide ploegen want uit de corner van Arjen Albada kopte een bij de verste paal volledig vrijstaande Robbert Borgemeester de bal achter doelman Stok:0-1.

In de volgende aanval was het direct weer raak want toen Peter van der Slot Leon Krohne goed vrijspeelde en de spits van Actief de 0-2 vanaf twintig meter snoeihard achter een kansloze keeper Stok joeg.

Zo werd het binnen twintig minuten een snelle achterstand voor Kloosterburen en dat was iets wat Willem Pettinga graag anders had gezien. Steeds duidelijker werd echter dat Actief een maatje te groot was voor de vierdeklasser die moest toestaan dat Leon Krohne er in de 35e minuut, na een fantastische steekbal van Hanna Mourad, 0-3 van kon maken. Waar Krohne bij zijn eerste goal keihard doel trof deed hij het nu iets subtieler door de bal beheerst langs doelman Stok te tikken. Ondertussen was bij Actief Peter van der Slot al vervangen door Thomas Mirck. Van der Slot liep al vroeg in de wedstrijd een kuitbeenblessure op en trainer Emiel Bekker wilde uiteraard geen risico nemen en besloot daarom tot een vroege wissel. Op slag van rust kwam er nog een vierde treffer voor de bezoekers bij toen Arjen Albada uit een prima voorzet van invaller Thomas Mirck de bal achter doelman Lex Stok kopte.

Na de thee keerden bij Kloosterburen Anne-Jan Ozinga en Kevin Kat niet meer terug op het veld. Ze werden vervangen door de broertjes Joachim en Gideon Steur. Ook trainer Emiel Bekker had een wissel toegepast en Leon Krohne vervangen door Stefan Heyne. Een wissel met gevolgen voor Kloosterburen want binnen drie minuten had invaller Heyne zijn visitekaartje al afgegeven door met een mooie boogbal de 0-5 te scoren.

Zichtbaar werd dat Kloosterburen het tempo van Actief niet meer kon volgen en dat was zeker geen schande. Want waar veel ploegen gas terug hadden genomen bleven de bezoekers op tempo doorspelen waarbij ze aardig bij aangemoedigd werden door Emiel Bekker. De jonge trainer wilde tempovoetbal zien en het moet gezegd, zijn ploeg verzaakte , ondanks het warme weer niet.

Voor Kloosterburen was dat minder leuk want in de 51e minuut maakte Stefan Heyne het half dozijn aan treffers vol. De spits soleerde door een te weifelende ingrijpende verdediging van de thuisploeg en scoorde zijn tweede treffer van de middag: 0-6.

Nadat in de 60e minuut Steven Brookman binnen de lijnen was gekomen voor Ard Laning kon twee minuten later de 0- 7 genoteerd worden. Arjen Albada zag dat doelman Stok iets te ver voor de goal stond en besloot tot een lob die over de vertwijfeld graaiende Kloosterburen-keeper in het doel verdween.

In de 75e minuut kwam aan de kant van Kloosterburen Tu Vo in het veld voor de wat flets spelende aanvoerder Marcel Remijn. De invaller stond nog maar net binnen de lijnen of hij mocht samen met Arjan van der klei aftrappen omdat Actief doelpunt nummer acht had gescoord. Invaller Steven Brookman was degene die in de 80e minuut de felicitaties in ontvangst mocht nemen nadat hij met een strakke schuiver doelman Stok kansloos had gelaten.

Aan de kant van de thuisclub gingen er al wat signalen naar scheidsrechter Hadders om maar een eind aan het duel te maken maar dat kon de jonge arbiter natuurlijk niet maken zodat Kloosterburen in de 82e minuut nog een tegentreffer te verwerken kreeg. Stefan Heyne sierde zijn invalbeurt op met zijn derde en Actief zijn negende treffer van de wedstrijd. Een stand waar vervolgens geen verandering meer in kwam en wat trainer Willem Pettinga de opmerking deed ontloken, ik ben blij dat deze wedstrijd erop zit want voor beide teams was hier geen grap aan.”

Kloosterburen-Actief 0-9(0-4)

18. Borgemeester 0-1, 19. Krohne 0-2, 40. Krohne 0-3, 43. Albada 0-4, 48.Heyne 0-5, 51. Heyne 0-6, 62. Albada 0-7, 80. Brookman 0-8, 85. Heyne 0-9.

Scheidsrechter: Mevr. A. Hadders.

Kloosterburen: Stok; Kat(46. J. Steur), Bos, Meijer, Frik; Mennes, Reitsma, Kuizinga; Ozinga(46.G. Steur), Van der Klei, Remijn(75.Vo)

Actief: Van der Sluis; Krijthe, Hoekstra, Mourad, Borgemeester; Laning(60. Brookman), Albada, Van der Slot(25. Mirck), Meeuwen; Spijkerman, Krohne(46. Heyne)