RWE Eemsmond wint van Regioteam Noord-Groningen:1-0

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Het RWE Eemsmond elftal speelde donderdag 20 juni zijn tweede oefenwedstrijd in aanloop naar het jaarlijks treffen met FC Groningen op zaterdag 29 juni. In Uithuizen won het team van trainer Jeroen Korpershoek door een late treffer van Cesar Peters met 1-0 van het Regioteam Noord- Groningen.

                         1372350381Nvb RWE Eemsmond Uithuizen 20 06 13 7144
Spelmoment uit het duel RWE Eemsmond- Regioteam Noord Groningen  foto: Ronnie Afman  Baflo

Bron: Ommelander Courant

Trainer Jeroen Korpershoek kon voor het duel tegen het door Harry Torrenga samengestelde Regioteam over een bijna volledige selectie beschikken want alleen Anne-Jan ten Harkel(Corenos) en Aleco Madigaladze(Usquert) waren niet aanwezig waarbij de laatste ook niet aanwezig zal zijn tegen FC Groningen. ,,Aleco is op vakantie en Anne-Jan studeert in Wageningen maar zal er in tegenstelling tot Aleco wel bij zijn tegen FC Groningen. Verder is iedereen fit en verwacht ik dat we al iets beter op elkaar ingespeeld zullen zijn dan tegen De Fivel. Daar verloren we met 5-0 waarbij ik wel moet zeggen dat het lastiger spelen is tegen een ingespeeld team dan zoals vanavond tegen het Regioteam. Dat zijn ook voetballers die zelden of nooit met elkaar samenspelen vandaar dat ik nu meer een wedstrijd verwacht.”

De oud-trainer van De Fivel gaf vervolgens aan dat hij zijn selectie netjes wil zien voetballen tegen FC Groningen. Daar is de zelf in het profvoetbal actief geweest zijnde Jeroen Korpershoek namelijk duidelijk in, er wordt door zijn ploeg niet met de intentie gespeeld om spelers van FC Groningen een blessure te bezorgen. ,,Dat gebeurt absoluut niet. Iedereen krijgt van mij zijn speelminuten maar als er spelers zijn die zich voornamelijk op de ledematen van de spelers van FC Groningen gaan richten haal ik ze er direct af. Ik heb tegen de selectie gezegd dat er in de voorbereiding altijd wel ergens iets verrassends gebeurt en waarom zouden wij dat niet kunnen zijn. Maar dat moet wel voetballend gebeuren en niet doordat we de kranten halen met negatieve acties.”

Duidelijke woorden

Duidelijke woorden van Korpershoek die samen met de aanwezige toeschouwers zag dat het beloofde noodweer Uithuizen links liet liggen waardoor het duel tussen het RWE Eemsmondteam en het Regioteam Noord-Groningen, dat onder leiding stond van scheidsrechter Alex Traa uit Warffum onder prima omstandigheden gespeeld kon worden.

In de eerste helft werd duidelijk dat het RWE Eemsmondteam nog wel aan elkaar moest wennen wat in de eerste vijfenveertig minuten iets minder gold voor de spelers die coach Harry Torrenga het kunstgras op stuurde. Met de broers Robert en Ronny Bakker, Roy Streppel, GertJan van der Ploeg, Arjan Baarda en Luuk Brands liepen er bij de tegenpartij een aantal spelers rond die je wel om een boodschap kunt sturen zodat Jan Posthumus de handen direct een paar keer uit de mouwen moest steken. De geroutineerde doelman was in 2009 bij de eerste editie van het duel van FC Groningen tegen het RWE Eemsmondteam ook van de partij en zal nu op 48 jarige leeftijd voor de tweede keer mogen aantreden tegen de profs van FC Groningen.

De doelman van ZEC uit Zandeweer zorgde er voor dat zijn verdediging wat rustiger speelde dan tegen De Fivel zodat de aanvallen van het Regioteam niet het door coach Torrenga zo vurig gewenste resultaat opleverden. In aanvallend opzicht kon het team van Jeroen Korpershoek in de eerste helft nog maar weinig potten breken maar aan het coachen van Korpershoek te horen was dat ook niet prioriteit nummer één.

In het eerste kwartier kwamen er via Ronny Bakker wat kansjes voor het Regioteam om de score te openen maar de toeschouwers moesten vervolgens tot de 41e minuut wachten voor er weer wat spectaculairs gebeurde. Een geweldige pegel van Nico de Vries (Rood Zwart Baflo)  werd op fantastische wijze via de lat door Jan Posthumus uit het doel getikt. Door de redding van Posthumus bleef het 0-0 wat enkele minuten later ook de ruststand werd.

Na de thee hadden beide teams de nodige wissels toegepast want zoals Jeroen Korpershoek voor het duel al aangaf, hij wilde iedere speler ruimschoots aan het werk zien. Daardoor verscheen Rodney Ritsema in de tweede helft als vervanger van Jan Posthumus binnen de lijnen en de keeper van Warffum liet met enkele prima reddingen zien dat ook zijn verkiezing meer dan gerechtvaardigd was. De aanwezige toeschouwers kregen in de tweede helft een RWE Eemsmondteam te zien dat tot een iets beter samenspel kwam dan in het eerste deel van de wedstrijd. Dat zorgde er mede voor dat Wim Beukema in het doel van het Regioteam wat meer in actie moest komen dan in de eerste helft. Na ongeveer zeven minuten in de tweede helft haalde coach Harry Torrenga de gebroeders Bakker naar de kant waarbij velen zich afvroegen waarom dit niet in de rust had gekund omdat er afgesproken was dat er doorgewisseld mocht worden. Tim Spijk en Marcel Remijn kwamen binnen de lijnen en deze twee spitsen mochten nu namens het Regioteam proberen om de score open te breken. Het RWE Eemsmondteam begon ondertussen steeds aanvallender te spelen maar tot doelpunten leidde het echter nog niet.

Zeefuik

In de 75e minuut zag het er toch naar uit dat er gescoord zou worden in Uithuizen. Heraclied Robin Zuidema, een van de betere spelers aan de kant van het RWE Eemsmondteam, legde de bal op fantastische wijze achter de verdediging van de gasten neer. Daar reageerde spits Cesar Peters uitstekend op maar de enige gelijkenis met FC Groningen-speler Género Zeefuik vertonende Peters gleed op het moment dat hij wilde uithalen onderuit zodat deze kans voor het RWE-team op de 1-0 in rook opging.

Zes minuten later was de ploeg van Korpershoek weer dicht bij een voorsprong toen Roel Klinkhamer opeens een geweldige mogelijkheid kreeg. De Warffumer stuitte echter tot twee keer toe op Wim Beukema die net als zijn twee collega’s, Posthumus en Ritsema, een prima indruk achterliet. Zo stond er nog steeds een brilstand op het scorebord waarbij het er meer en meer naar uit zag dat geen van de twee teams het duel in zijn voordeel kon beslissen. Maar daar kwam twee minuten na de grote kans van Roel Klinkhamer toch verandering in toen Cesar Peters, na een onduidelijke situatie in de verdediging van de gasten, de 1-0 achter doelman Beukema wist te schieten. In de resterende zeven minuten probeerde coach Harry Torrenga nog wel om zijn mannen tot nog meer aanvallende daden te inspireren maar ook verdedigend stond het bij het RWE-team in de tweede helft stukken beter dan in het eerste deel van de wedstrijd. Dat zorgde er vervolgens voor dat scheidsrechter Traa het niet onaantrekkelijk duel na precies negentig minuten met een 1-0 winst voor het RWE Eemsmondteam de geschiedenis infloot.

Na afloop was Jeroen Korpershoek bepaald niet ontevreden over de verrichtingen van zijn spelers. ,,In verhouding met het duel tegen De Fivel ging het al duidelijk beter vond ik. Je zag toch dat men elkaar wat beter wist te vinden wat natuurlijk ook volgende week niet onbelangrijk zal zijn. De komende week gaan we nog twee keer trainen om vervolgens te proberen om zaterdag FC Groningen zo goed mogelijk partij te geven.”

RWE Eemsmondteam- Regioteam Noord-Groningen 1-0(0-0)

83. Peters 1-0

Scheidsrechter: A. Traa (Warffum).

RWE Eemsmond: Posthumus, Werkman, Knol (ZEC), Ritsema, Zantingh, Klinkhamer (VV Warffum), Peters, Uruthirasingam, De Graaf (Noordpool UFC), Marcel Griede, Mark de Boer, Zuidema (SV Heracliden), Wouter ten Harkel, Tamsma (v.v. Corenos), Bronsema, Kroeze (VV KRC), Brink, Meuken (v.v. Usquert).

Regioteam Noord-Groningen: Beukema, Van Urk(Viboa). Folkerts, De Vries( Rood Zwart Baflo), Munting(Corenos), Remijn(Kloosterburen), Brands, Baarda(SV Bedum), Spijk, Sven Smit(Hunsingo), GertJan van der Ploeg(Aduard), Robert Bakker(Warffum), Ronny Bakker(Poolster), Haan(Noordpool), Streppel(De Heracliden)