Eems Boys te sterk voor dreamteam Kees Mulder

Geschreven door Kees Mulder op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Onder prachtige weersomstandigheden speelde het Dreamteam Kees Mulder afgelopen vrijdag tegen Eems Boys 1 in Delfzijl. Het is Eems Boys gelukt, weliswaar op het nippertje, de eerste nederlaag aan het Dreamteam toe te brengen. Voorafgaand aan de wedstrijd werd sponsor Roorda&Veldman en Aristopromotions uit Loppersum nog even in het zonnetje werden gezet omdat zij het Dreamteam hebben voorzien van een nieuw wedstrijdtenue. 1371549505NSelectieteam 14 juni

                     Dreamteam Kees Mulder

Onder het toeziend oog van zo'n 150 toeschouwers ontspon zich vanaf het eerste fluitsignaal van ex-scheidsrechter Wim Kiel uit Garmerwolde  en aardige wedstrijd. De jonkies tegen de "oudjes" zo zou je de wedstrijd ook kunnen typeren, want de gemiddelde leeftijd van het Dreamteam lag ongeveer op 38 jaar en de ploeg van trainer Bert de Vries was gemiddeld ongeveer 23 jaar jong.

Het Dreamteam speelde geroutineerd, zonder echte kansen te creëren, de bal aardig rond. De Havenkanters probeerden wel veel druk uit te oefenen maar vergat nog wel eens overzicht te bewaren om een echte bres in de verdediging van de tegenstander te slaan.

In de 28e minuut kreeg Eems Boys een terechte strafschop toegekend. Aanvoerder Michiel Verloove, normaliter ook deel uitmakend van het Dreamteam, miste de penalty. Keeper Dirk Pijl (Stedum) ranselde de bal uit het doel.

Negen minuten later was het wel raak. Dreamteam Kees Mulder was bezig een aanval op te zetten met vel mensen vóór de bal en door balverlies op het middenveld schakelde Eems Boys razendsnel om en het was Chris Klasens die simpel kon scoren. 1-0.

Veel gebeurde er niet meer tot aan de rust en de aanwezige toeschouwers dachten dat Eems Boys na rust wel even over de tegenstander ging denderen. En daar leek het inderdaad ook wel een beetje op, want na vijf minuten spelen in de tweede helft stond er al een 3-0 voorsprong op het scorebord.

Doelman Dirk Pijl zag er bij beide tegengoals niet goed uit. Bij een terugspeelbal in de 48e minuut maaide hij over de bal waardoor Erwin Noordhof van Eems Boys simpel de bal binnen kon lopen en één minuut later schoot Michiel Verloove de bal door de benen van de keeper van het Dreamteam.

Een monsterscore diende zich aan zo dacht de technische staf van het team van Kees Mulder, maar ziedaar de bal is rond en het was de snelle Robbert Bos (Warffum) die diep werd gestuurd en alleen op de doelman van Eems Boys afging en de bal tegen de lat schoot. De meegelopen Richard Hofstee (Poolster) was er als de kippen bij om de bal alsnog binnen te schieten en de score terugbracht naar 3-1.Coach Kees Mulder had toen al aan zijn mannen het sein gegeven om met drie spitsen te gaan spelen en dit pakte wonderwel goed uit.

Eems Boys werd ver teruggedrongen en had geen vat meer op het middenveld- een aanvalsspel en zes minuten na de 3-1 werd er weer gescoord door het Dreamteam.

Het was Siebrand Dijkema (Stedum) die Sven Schuringa (Eems Boys) met een steekballetje alleen voor de keeper zet maar zag zijn inzet nog gestopt worden door de nieuwe keeper van Eems Boys (afkomstig van SJS) maar het was goaltjesdief Robbert Bos (Warffum) die de bal het laatste tikje gaf: 3-2

Nog was de koek niet op want in de 74e minuut werd Robbert Bos diep gestuurd door Dick de Boer (Eems Boys) aan de rechterkant van het veld. Bos schudde zijn directe tegenstander van zich af, ging richting de achterlijn en schoot de bal in de korte hoek en een verbouwereerde keeper van Eems Boys achterlatend de gelijkmaker: 3-3

Er hing een verrassing in de lucht. Echter zo ver kwam het helaas niet. Het Dreamteam werd conditioneel wat minder, spelers begonnen wat uit de positie daardoor te lopen met als gevolg dat Eems Boys wat meer ruimte kreeg.

En zo gebeurde dat in de 85e minuut Jeffrey Roeters van Eems Boys de 4-3 kon laten aantekenen. Het Dreamteam perste er nog een laatste slotoffensief uit voor zover mogelijk. In de laatste minuut mocht men van de goed leidende scheidsrechter Kiel nog een directe vrije trap op ongeveer 25 meter van het doel. Het was de twee jaar geleden gestopte Wessel de Haan (Eems Boys) die zich achter de bal plaatste en met en werkelijk magnifieke geplaatste bal dacht iedereen dat de gelijkmaker op het scorebord zou komen. De doelman van Eems Boys redde echter met een katachtige reactie en zo werd het Dreamteam voor het eerst in vier(!) jaar verslagen. Eerder werden er overwinningen behaald tegen TEO, Oosterhoek, Poolster en Warffum. Na afloop werd de wedstrijd nog even geëvalueerd onder de vrolijke noten van dj Wiersema uit Appingedam. Waar duidelijk werd dat als het aan trainer Bert de vries van Eems Boys ligt het Dreamteam ook volgend jaar weer naar Delfzijl komt.

Ook andere clubs hebben zich al gemeld om een wedstrijd van hun club tegen het Dreamteam te mogen spelen. Vrijdag 6 juni 2014 (één week vóór het WK in Brazilië) zal het Dreamteam voor het eerst weer in actie komen zo is de verwachting. Mochten meerdere clubs geïnteresseerd zijn om een wedstrijd te spelen dan kunt u contact opnemen via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het Dreamteam bestond dit jaar uit clubs van Eems Boys, Oosterhoek, Poolster, Stedum, TEO en Warffum. Clubs waar de Stedumer Kees Mulder trainer-coach van was of is en dit verandert ook niet.