VVSV’09 wint van artiestenteam met Kika als grote winnaar.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

In totaal eenentwintig doelpunten kregen de ruim 300 toeschouwers zondagmiddag in Zoutkamp te zien in een wedstrijd tussen het 5e elftal van VVSV’09 en een elftal bestaande uit regionaal bekende artiesten dat uiteindelijk door de thuisploeg met 12-9 werd gewonnen. De toeschouwers waren echter niet de grootste winnaars op sportpark, De Toerkamp’. Die eer was zondag weggelegd voor de actie, VVSV’09 voor Kika, dat door de activiteiten van het 5e elftal het streefbedrag van 20.000 euro al enkele maanden voor het afsluiten van de actie overschreden zag worden. 1371190113NArtiesten voetbal Zoutkamp 09 06 13 6532

Bas Nijholt ontvangt een bal die hem namens het artiestenteam door Bert Schaap(Burdy) overhandigd wordt.

Bron: Ommelander Couant


Het jaar 2013 staat bij VVSV '09 grotendeels in het teken van de stichting Kika. VVSV '09 wilde haar sportieve krachten graag ter beschikking stellen aan een maatschappelijk project en mede op initiatief van de op 4 januari 2013 overleden Freddy Bos Jr. werd Stichting Kika, Kinderen Kankervrij, als doel gekozen waar men in Zoutkamp en Ulrum geld voor wilde inzamelen. Alle teams doen aan de actie, die nog door zal gaan tot het weekend van 23 en 24 augustus wanneer er een voetbalmarathon georganiseerd wordt, mee en zondag was het 5e elftal van VVSV’09 aan de buurt om via een door hun georganiseerd evenement een bijdrage te leveren richting de 20.000 euro wat door het actiecomité als streefbedrag was vastgesteld.

Een bedrag wat op zondag 9 juni al bijna bereikt was want bij aanvang van de wedstrijd tussen het 5e van VVSV’09 en het artiestenteam stond de geldbarometer op € 19192,7. Een fantastisch bedrag vertelde aanvoerder John Houwen maar waar als het aan hem en zijn teamgenoten lag zondagmiddag een aardig bedrag zou bijkomen. ,,Het streefbedrag was 20.000 euro maar daar gaan we vandaag overheen. Dat moet ook want voor Kika kan er nooit genoeg geld ingezameld worden. Binnen VVSV’09 loopt er op dit moment een jongetje rond die helaas ook getroffen is door de verschrikkelijke ziekte. Dat nemen we allemaal mee in het doen slagen van onze actie, VVSV’09 voor Kika.”

Mooie woorden van de aanvoerder van het 5e elftal van de fusieclub die er door de hulp van hun oud-teamgenoot Bert Schaap, beter bekend onder zijn artiestennaam Burdy, in geslaagd was om een team bestaande uit regionaal bekende artiesten naar Zoutkamp te krijgen. Zo konden rond kwart over twee Sijtse Scheeringa, die als grensrechter zou optreden, Robin Mink, ooit spelend voor de BV Emmen, Jan Johannes, Edwin en Deborah, Jan Warringa, Arjan van der Feen, coach Fokko Kramer, Burdy en vele anderen door gelegenheidsspeaker Jan Gerdez aangekondigd worden.

Voordat het duel daadwerkelijk van start ging was daar eerst het moment dat de 10 jarige Bas Nijholt door Burdy een voetbal met handtekeningen aangeboden kreeg. Even was het stil op sportpark De Toerkamp want velen wisten dat Bas aan de ziekte van Hodgkin leidt wat in de rust van het duel door de jonge voetballer zelf bevestigd werd. ,,Ik ben nog steeds ziek maar mag gelukkig alweer een beetje voetballen. Ik ben de spits in de F2 van VVSV’09 maar kan het nog niet heel erg lang volhouden. Mijn trainer, Andries Zuidersma, zegt daarom ook altijd dat mijn teamgenootjes moeten zorgen dat de tegenstander goed moe worden zodat ik ook nog even vijf minuten mee kan doen.”

Twee goals heeft Bas, die op 18 november 2011 samen met zijn ouders te horen kreeg dat hij aan de verschrikkelijke ziekte leed, ondertussen gescoord voor zijn team en verteld hij niet zonder trots het verhaal over zijn ontmoeting met niemand minder dan Lionel Messi. Via de stichting Doe een Wens ging namelijk zijn grootste wens, Lionel Messi ontmoeten, in vervulling. Daardoor vond de jonge voetballer zich opeens samen met zijn idool terug op een trainingsveld van FC Barcelona. Een geweldige belevenis voor Bas die zondagmiddag symbool stond voor de actie VVSV’09 voor Kika waarvan de wedstrijd VVSV’09 5 tegen een regionaal artiestenteam er een was.

Een wedstrijd die direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Andries Zuidersma spectaculair begon. Nadat Arjan Posthumus in de 2e minuut de score opende voor de gastheren liet Robin Mink even later zien dat hij een aardig balletje kon trappen. Mink, die vroeger voor FC Emmen uitkwam, slalomde op fantastische wijze door de verdediging van de thuisploeg en doelman Jan Lucas kon voor de eerste keer de trieste gang naar het net maken. Ondertussen kwam er steeds meer publiek op het duel af die zagen dat de doelpunten als de bekende rijpe appels uit de boom vielen. Een goal van de gastheren werd namelijk direct weer beantwoord door de artiesten waar ook Kris Jager en doelman Arjan van der Feen lieten zien dat ze op een redelijk niveau hadden gespeeld. Ondertussen maakte ook Burdy zich gereed voor een optreden binnen de lijnen maar de zanger deed het wel even rustig aan. ,,Ik ben nog niet zolang geleden geopereerd aan mijn knie dus ik hou het qua voetbal even bescheiden maar voor iets zoals Kika zet ik mij graag in.” Dat was ook de mening van Sijtse Scheeringa die kort en bondig in zijn commentaar was. ,,Als iemand je vraagt voor doelen zoals Kika heb je maar een ding te doen, dat is komen. Als zieke kinderen ons nodig hebben moeten we er gewoon zijn.”

Ondertussen werd er aardig gescoord in Zoutkamp want de rust van het duel, die op 2x 30 minuten was vastgesteld, brak aan met een 4-4 stand. Een stand die nog het nodige vuurwerk beloofde voor de tweede helft wat er ook daadwerkelijk kwam. Want terwijl de zon in Zoutkamp steeds meer begon te schijnen regende het doelpunten in de tweede helft. Na de 5-4 voor VVVS’09 ging het opeens snel want precies tien minuten later stond het 8-7 in het voordeel van de thuisploeg waar de jonge Marcel Hofman het opeens op zijn heupen kreeg. Nadat het duo Erwin(8-8) en Deborah(8-9) de artiesten weer aan de leiding brachten kwamen de Zoutkampers en Ulrumers toch weer op voorsprong door doelpunten van John Houwen en Jan van der Wiel. Maar Bert, Burdy, Schaap liet vervolgens zien dat ook hij het voetballen nog niet verleerd was. Uit een prima voorzet van Deborah van der Molen joeg de zanger uit Ulrum de bal namelijk als een streep achter keeper Jan Lucas. Een fantastische goal van de razend populaire zanger die onder de mom van, op je hoogtepunt moet je stoppen, direct besloot om naar de kant te gaan. Ondertussen werd het wat, onvriendelijker’ binnen en buiten de lijnen zodat arbiter Zuidersma genoodzaakt was om nog een tweetal rode kaarten uit te delen aan leider Josef Blom en Arjan van der Wiel van VVSV’09 die door beiden afgekocht werden met een extra donatie voor Kika.

Want Kika was het woord wat veelvuldig viel in Zoutkamp zoals bij doelman Arjan van der Feen die ondanks dat hij samen met de andere artiesten uiteindelijk met 12-9 had verloren genoten had van een fantastische middag. ,,Als ik hoor dat er al bijna 20.000 euro is binnengehaald voor Kika en ik zie hoe blij Bas is met zijn bal dan kan je dag niet meer stuk.
Daarom vind ik het een eer dat ik aanwezig mocht zijn.” Dat was ook de mening van de aanvoerder van het artiestenteam, Robin Mink. ,,Voor wedstrijden zoals vanmiddag hier in Zoutkamp mogen ze mij altijd voor bellen. Dat is fijn om daar aan mee te werken want alles wat maar kan bijdragen in onze strijd tegen de gevreesde ziekte moeten we aangrijpen.”

Dat was ook de mening van de toeschouwers die daarom na afloop nog volop meededen aan de verloting die aansluitend aan de wedstrijd door het 5e elftal werd georganiseerd en vervolgens ook nog kon genieten van enkele artiesten die belangeloos op sportpark De Toerkamp in Zoutkamp optraden waar het nog lang gezellig bleef en aardig gedoneerd werd voor de actie, VVSV’09 voor Kika.