,Dreamteam’ Kees Mulder ook te sterk voor Warffum.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Vrijdagavond werd er in Warffum een wedstrijd met een pikant tintje gespeeld. In het kader van het 95 jarig bestaan speelde de hoofdmacht van Warffum tegen het, Dreamteam’ van Kees Mulder. Bijzonder aan dit duel was dat Mulder het met zijn team opnam tegen een ploeg waarvan hij volgend seizoen, samen met Marnix Bakker, de technische leiding van in handen heeft.

Bron: Ommelander Courant
1358093031Nvvw 1
Sinds 2010 voetbalt een team wat door Kees Mulder is samengesteld uit spelers waar hij in zijn lange trainerscarrière mee heeft samengewerkt na afloop van het seizoen een wedstrijd in de regio. In het eerste jaar was het, Dreamteam’ van Mulder te gast in Ten Post wat een jaar later gevolgd werd door een bezoek aan Oosterhoek. In 2012 werd er vervolgens tegen de toen naar de derde klasse gepromoveerde Poolster gespeeld en net als in de eerste twee duels werd ook het duel in Spijk winnend afgesloten. Voor de eerste van twee wedstrijden die er dit jaar gespeeld worden door de selectie van de Stedumer was de voetbalvereniging Warffum gastheer. De Warffumers vieren dit jaar het 95 jarig bestaan en wilden dat niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom werd het team van Kees Mulder uitgenodigd om vrijdagavond naar Warffum te komen voor een duel dat diende als start van het feestweekend dat de voetbalvereniging organiseerde voor zijn leden en trouwe aanhang. Een weekend met veel voetbal, muziek en alcoholische versnaperingen zoals de in de regio bekende zanger Klaus, die vrijdagavond als speaker optrad, het aanwezige publiek op sportpark Westervalge meegaf.

Maar voordat het feest losbarstte moest er eerst gevoetbald worden en Kees Mulder was, ondanks dat een zestal spelers door andere verplichtingen of blessures niet van de partij konden zijn, met een sterke selectie naar Warffum gekomen. In die selectie ontbrak Marcel Mulder die wel als toeschouwer in Warffum aanwezig was maar door een liesblessure niet kon spelen. ,,Ik heb vorige week in het nacompetitieduel met Stedum- Mamio nog een uur gespeeld maar eigenlijk kon dat niet. Daarom is het seizoen wat mij betreft voorbij wat ik wel jammer vindt want het is altijd lekker voetballen met spelers die in sommige gevallen al op leeftijd zijn maar nog wel een aardig balletje kunnen trappen.”

Dat de spelers van het team van Kees Mulder nog een aardig balletje konden trappen bleek direct nadat scheidsrechter Alex Traa voor de eerste keer had gefloten want de gasten namen direct het heft in handen wat voor enkele kansjes op de openingstreffer zorgde. Dennie Gorter(Oosterhoek) en Richard Hofstee(Poolster) waren de spelers die dicht bij een doelpunt waren maar Rodney Ritsema liet in het doel van Warffum zien dat hij vrijdagavond niet van plan was om een vracht aan doelpunten achter zijn oren te krijgen.

Ondertussen kreeg ook de thuisclub, na een lastige beginfase, wat kansen op een doelpunt maar de naar OKCV vertrekkende Timon van der Helm en Robbert Bos konden er niet voor zorgen dat doelman Dirk Pijl(v.v. Stedum) spectaculair in actie moest komen om de beide Warffumers het scoren te beletten.

Nadat scheidsrechter Alex Traa halverwege de eerste helft verzuimde om Warffum-verdediger Martijn Woltjer via bijvoorbeeld een vijf minutenstraf er even op te wijzen dat in wedstrijden als deze een overtreding zoals de verdediger van Warffum op Emiel Kruger maakte niet thuis horen op een voetbalveld kwam het Dreamteam in de 36e minuut aan de leiding. Sven Schuringa(Eems Boys) mocht op eigen helft aan een rush beginnen waarbij de linkerspits geen strobreed in de weg werd gelegd door de Warffumers. Toen er vervolgens ook nog niet adequaat werd ingegrepen in de verdediging van de thuisploeg kon Schuringa de 0-1 simpel achter Rodney Ritsema tikken. Tot aan de rust gebeurde er vervolgens weinig meer omdat het geroutineerde team van de gasten het balletje rond lieten gaan waar de thuisploeg in het resterend gedeelte van de eerste helft maar weinig tegen in te brengen had.

De tweede helft liet in de beginfase een beter Warffum te zien dat duidelijk gevaarlijker voor het doel van Dirk Pijl werd. Maar de Stedum-doelman bleek net als zijn collega Rodney Ritsema in prima vorm te zijn want de kansen van Warffum bleven kansen. Daardoor bleef het 1-0 in het voordeel van de spelers uit zes verenigingen waar Kees Mulder in zijn ruim vijfentwintig jarige loopbaan als trainer actief was geweest.

In de 52e minuut zag het er naar uit dat de bezoekers op 2-0 zouden komen maar een prachtige lob van Dennie Gorter belandde op de paal achter een kansloze Rodney Ritsema. Acht minuten later maakte Gorter wel de 2-0 toen hij een onachtzaamheid in de verdediging van de gastheren genadeloos afstrafte. Dat kwam mede doordat Marnix Bakker zijn zeventien tellende selectie allemaal speeltijd gunde waardoor er rond de wisselmomenten soms even sprake was van een verminderde organisatie bij de thuisploeg. Dat zorgde er mede voor dat het Dreamteam van Kees Mulder steeds meer kansen kreeg om de score op te voeren maar waar bij paal en lat een paar keer als een stevige tegenstander fungeerden. Verder stond Rodney Ritsema, die in de eerste helft al een paar uitstekende reddingen verrichtte, ook in het tweede gedeelte van de wedstrijd prima te keepen en groeide uit tot de uitblinker aan de kant van Warffum. Want de Warffum-goalie reageerde fantastisch op inzetten van Emiel Kruger en Dennie Gorter zodat de score voorlopig op een magere 2-0 in het voordeel van de gasten bleef staan.

Richting de slotfase gingen de Warffumer echter meer en meer op jacht naar een in eerste instantie eretreffer en er kwamen inderdaad wat mogelijkheden voor Warffum. Maar kansen betekenen niet altijd doelpunten was een opmerking van een toeschouwer langs de lijn en dat was vrijdagavond ook het geval bij de thuisploeg. Want een paar keer dreigde Dirk Pijl de gang naar het net te moeten maken maar steeds rolde de bal net naast de voor Warffum verkeerde kant van de paal. Ondertussen tikte de klok steeds dichter naar de 90e minuut wat betekende dat het duel, en hun loopbaan als voetballer voor Warffum, er voor een vijftal spelers opzat. Gert Jan Dijkhuizen, Timon van der Helm, Amauris Ramirez Mendez, David Kloosterhuis en Jeffrey Doornbos speelden, door verhuizingen naar elders, namelijk hun laatste wedstrijd voor Warffum. Maar in de 90e minuut keerde er opeens een al afscheid genomen hebbende speler weer terug in het veld. Gert Jan Dijkhuizen had zijn vijfentwintig jaar als voetballer voor de v.v.Warffum graag willen afsluiten met een doelpunt maar wat niet gelukt was. Toen scheidsrechter Alex Traa in de 90e minuut, na een overtreding op Robbert Bos, Warffum een strafschop gaf wist Dijkhuizen daarom niet hoe snel hij weer in het veld moest komen om de penalty op te eisen. Zijn teamgenoten gunden hem dit moment suprême uiteraard met alle plezier maar helaas voor de tegenwoordig in Niezijl wonende Dijkhuizen werkte Dirk Pijl niet mee aan dit feestje. Pijl tikte de goed ingeschoten strafschop keurig uit de hoek zodat de eindstand 2-0 in het voordeel van het Dreamteam van Kees Mulder werd.

Gert Jan Dijkhuizen was na afloop van de wedstrijd zichtbaar teleurgesteld over het missen van zijn strafschop want de geweldige clubman, zoals trainer Marnix Bakker hem na afloop noemde, had graag met een goal afscheid van Warffum willen nemen. Een afscheid wat hem, zo gaf hij ruiterlijk toe, behoorlijk zwaar viel. ,,Ik heb vijfentwintig jaar met veel plezier bij Warffum gevoetbald en dat zet je niet zo even weg. Door privéomstandigheden ben ik verhuisd naar Niezijl waar ik in een van de lagere teams van Grijpskerk ga voetballen. Maar vanavond zijn de mooie jaren bij Warffum zeker een paar keer voorbij gekomen wat de komende dagen nog wel een paar keer zal gebeuren.”

Warffum-Dreamteam Kees Mulder: 0-2

36. Schuringa 0-1, 60. Gorter 0-2.

Scheidsrechter: Alex Traa(Warffum)

Warffum: Ritsema, Bosma, Klip, Klaassen, Woltjer, Dijkhuizen, Peerbolte, Mendez, Klinkhamer, Doornbos, Bos, Van der Helm, D. Kloosterhuis, De Boer, Bakker, Zantingh, R. Kloosterhuis.

Dreamteam Mulder: Pijl, J. Dijkema, Lubbers, De Vries(Stedum), Van Noort, Verloove, Schuringa, (Eems Boys), Groenewege(Loppersum, ex-Eems Boys), Van Wijngeerden (Omlandia ex-TEO), Kruger(TEO), Van der Zwaag, Hofstee(Poolster), Gorter(Oosterhoek)