Futsal Marum5 zet met kampioenschap kroon op seizoen

Geschreven door Futsal Marum 5 op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Futsal Marum kent als vereniging een topseizoen want niet alleen het eerste en tweede werden kampioen maar ook het vijfde werd deze week kampioen. De boys van het vijfde maakten onderstaand verslag en wat we, ongecensureerd’ hebben geplaatst.

Nadat op 3 mei van dit jaar Futsal Marum 1 & 2 voor het tweede jaar op rij kampioen waren geworden. Dinsdag was FM 5 aan de beurt om "de kersen op de taart" te zetten van het FM seizoen 2012/2013. Bij winst op Grijpskerk 2 was het vijfde namelijk ook kampioen.

 Een kampioenswedstrijd is altijd anders dan andere wedstrijden. Aan elke speler merk je de spanning van dat het vanavond moet gebeuren. Met nadruk op moet, want geheel in de traditie van de kampioenschappen van dit seizoen, moesten we winnen. Vorige week hadden we namelijk 4-4 gelijk gespeeld tegen Oranje Nassau 12. Hierdoor hadden we met 21 wedstrijden gespeeld 47 punten vergaard, twee minder dan huidig nummer één Drs. Vijfje 25. De studenten waren echter al uit gespeeld, dus de wiskundige berekening van plus drie leerde ons dat we met 50 punten, met één punt kampioen waren.
1369927844N965102 459818040778681 516864832 o  1

De wedstrijd begon, zoals een spannende wedstrijd betaamt, een beetje rommelig. Balletjes die net niet lekker gegeven of aangenomen werden, waren de eerste tien minuten vaker normaal dan uitzondering. Grijpskerk 2 speelde volgens Italiaans spelsysteem: "Catenaccio". Zij wisten dan ook via een venijnige counter de eerste goal op het scorebord te krijgen. Zo stonden we na 5 minuten 0-1 achter in de wedstrijd die gewonnen moest worden. Na de goal wist iedereen wat ons te doen stond en gingen we vrolijk aanvallen en druk zetten.

In het seizoen 2012/2013 heeft FM 5 eigenlijk twee speelstijlen gehanteerd. De eerste is het inzakken en compact staan en via slimme counters eruit komen. De tweede is hoog staan en druk zetten op de tegenstander. Vaak speelden we wedstrijden waarbij we met speelsysteem 1 de eerste helft gelijk opgingen met de tegenstander en na de rust met systeem 2 de wedstrijd in ons voordeel beslissen. Hierbij is een belangrijk gegeven dat we altijd 8 zaalspelers hadden zodat we genoeg door konden wisselen.

met 0-1 achter gingen we meteen over op spel systeem 2. Dit resulteerde in enkele kansen, maar de keeper en de spelers van Grijpskerk wisten tussen de meeste schoten een voetje te krijgen. Toch hadden de bezoekers geen antwoord op een vlammend schot van Kasper waardoor we op 1-1 kwamen. Dit bleek een bevrijdende treffer voor FM te zijn want niet snel daarna wist Kasper ook de broodnodige 2-1 te maken. Met deze stand gingen we dan ook rusten.

Na de rust bleek Grijpskerk een taaie tegenstander te zijn. Want ondanks het betere van het spel en de meeste kansen wist FM 5 niet de marge te vergroten naar 2 doelpunten verschil. Grijpskerk kwam zelfs nog het dichts bij de 2-2 uit een vrije trap. Deze werd er namelijk door de bezoekers al ingeschoten maar voordat de bal de lijn had gepasseerd had de scheidsrechter al gefloten dat de Marumer muur te dichtbij stond. De tweede poging eindigde in een keepersbal. Met nog 15 minuten te spelen liep de spanning in de Holten behoorlijk op. Een tegen treffer zou immers fataal zijn voor de kampioensfestiviteiten. Aan al deze spanning maakte weer Kasper een einde die zijn derde goal van de avond aantekende. Hierna was de ban gebroken en wisten gekke Robbie, Jantje Bakker en Jorn nog een goal te maken. Zodoende stond er om 5 minuten voor 9 een 6-1 eindstand op het bord en was Futsal Marum 5 de kampioen van het seizoen 2012/2013 in de 4e klasse 08!

Als een echte kampioen werd vervolgens dit gevierd met de supporters en bier. Dit bier zou tot in de late uurtjes vloeien terwijl er door DJ Flooren Nederlandstalige muziek uit de boxen klonk. Rest mij dit stukje af te sluiten met de bedankjes. Ten eerste de iedereen die voetbaltechnisch hebben bijgedragen aan het kampioenschap. Ten tweede de supporters en vooral papa Dolstra die bijna elke thuiswedstrijd op de tribune zat. En als laatste de sponsor en trouwe supporters de familie Elshof. Tot volgend seizoen in de derde klasse!