SJO Bedum F3 op karakter langs Hunsingo F2

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

SJO Bedum F3 moest zaterdagmorgen in het laatste competitieduel van dit seizoen aantreden tegen het laaggeklasseerde Hunsingo F2. In Bedum werd het na een prima eerste en een matige tweede helft uiteindelijk 4-3 voor de thuisploeg.
               1369478687N2013 05 25 09.57.18

             Spelmoment uit het duel SJO Bedum F3-Hunsingo F2

SJO Bedum had een prima voorjaarsreeks achter de rug vond trainer GertJan Hageman die zag dat het team vooral voetballend veel progressie had gemaakt. ‘We hebben dit voorjaar twee duels verloren waarbij vooral het verlies tegen De Heracliden jammer was. Dat was een team wat meer fysiek sterke spelers beschikte dan aan onze kant waardoor we in Uithuizermeeden verloren. Maar je kijkt naar het technische gedeelte zeg ik dat wij op dat gebied verder zijn dan onze tegenstanders in de voorjaarsreeks.”

De F3 was compleet in het duel tegen Hunsingo wat betekende dat de Bedumers drie wissels hadden. De tegenstander waren namelijk met zeven spelers naar Bedum gekomen zodat er 7 tegen 7 gespeeld moest worden. Hunsingo had tot aan zaterdagmorgen in zes duels nog maar negen keer weten te scoren tegen SJO Bedum dat 24 keer in zeven duels had gescoord. Dat zorgde voor veel optimisme onder de supporters van F3 maar het spelverloop bewees dat in het voetbal alles mogelijk is. Hunsingo was namelijk het team wat op voorsprong toen de aanvoerder van de Winsumers doelman Mart Slager met een prima schot wist te passeren:0-1. Maar de prima combinerende Bedumers toonden karakter en niet veel later kwam de gelijkmaker tot stand. Centrale verdediger Jarno van der Veen mocht een vrije trap nemen die hij beheerst in de linkerbenedenhoek schoot:1-1. Even later was de verdediger van de Bedumers ook de speler die zijn team op 2-1 bracht toen hij over de linkervleugel voor het doel van de Winsumers kwam om vervolgens met rechts de Hunsingo-doelman in de verre hoek te passeren. De bezoekers lieten echter zien dat de laatste plaats op de ranglijst niet conform hun kwaliteiten was want ze kwamen weer terug in de wedstrijd door hun aanvoerder die er op prachtige wijze 2-2 van wist te maken. Met nog enkele minuten te spelen in de eerste helft kwam de thuisploeg toch weer op voorsprong door een treffer van Bart Ludwig waar overigens een prima combinatie tussen Roy Leicester en Rutger Faber aan vooraf ging. Zo brak de rust aan met een 3-2 voorsprong voor de in wiite reserveshirts spelende Bedumers waarbij de verwachting was dat de tweede helft er een zou worden van, erop en erover’ want het tiental Bedumers moest het zevental uit Winsum ook op conditie kunnen kloppen. Waar in de eerste helft naar hartelust gecombineerd werd door F3 gebeurde dat in het tweede deel van de wedstrijd niet meer. Sterker nog Hunsingo F2 kwam nogmaals langszij door de 3-3 te scoren. Dat zorgde voor euforie bij de Winsumers, die hun eerste wedstrijdpunt aan de horizon zagen gloren. Dat lieten de mannen van F3 echter niet gebeuren want in de slotfase van het duel scoorde de in de eerste helft als doelman fungerende Mart Slager de 4-3. Dit werd uiteindelijk ook de eindstand van een wedstrijd die door trainer/coach GertJan Hageman als volgt omschreven werd.’ Als ik tien punten moet verdelen krijgt de eerste helft een 8 en de tweede helft een 2 waarbij ik wel moet zeggen dat het wel van karakter getuigd als je in een matige tweede helft de wedstrijd wel weet te winnen.”