Eenrum-dames winnen in Winsum

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

In de “Ripperdahal” te Winsum speelden de zaalvoetbaldames van Eenrum vrijdagavond 17 mei tegen het derde team van Futsal Winsum. In twee eerdere wedstrijden, de dames spelen een anderhalve competitie, werd Futsal Winsum ook twee keer met 7-1 verslagen dus op papier was het te doen.
Eenrum

Hoe anders verliep de eerste helft. Eenrum kwam moeilijk in haar spel en Futsal Winsum speelde toch beter dan verwacht. Toch gelukte het Eenrum om in de 12e minuut de leiding te nemen toen Sarah Rijzinga alleen doorging en de 0-1 noteerde. De gasten bleven aanvallen opbouwen maar kwamen er niet door. Het waren de gastdames die in de 16e minuut gelijk kwamen toen Mirjam de Boer profiteerde van verdedigingsfouten in de Eenrum-defensie en keepster Korinne Huizenga passeerde: 1-1. De thuisploeg bleef feller spelen en Eenrum had dan ook moeite om de blauwhemden af te stoppen. Veel kansen waren er echter niet meer. Voor Futsal Winsum schoot Lilian Bamberg nog naast en bij Eenrum waren Janet Toonder, Sarah Rijzinga en Linda Bolt onfortuinlijk. Zo bleef het tot de rust 1-1. In de rust nam Margriet Rozema het doel over van Korinne Huizenga die veldspeelster werd.

Ook het begin van de tweede helft verliep niet best. Bij Eenrum waren Sarah Rijzinga, Korinne Huizenga en Vera Toonder niet succesvol. Het waren juist de Winsumers die in de 29e minuut de leiding namen toen Diana Ruisch de bal onderschepte, doorging en keepster Rozema passeerde: 2-1. Slechts een minuut later trok Eenrum de stand weer gelijk. Via een thuisspeelster kreeg Sarah Rijzinga de bal en deze keer knalde ze wel raak: 2-2. De gasten probeerden de leiding weer te nemen maar het liep nog niet met de roodbaadjes. Futsal Winsum deed echter ook niet veel terug. Alleen Annika Bos stuitte nog op keepster Margriet Rozema. Ook Eenrum liet mogelijkheden liggen maar nam in de 39e minuut alsnog de leiding. Een intrapbal van Janet Toonder bereikte Sarah Rijzinga die andermaal raak schoot: 2-3. Hierna kwam Eenrum meer opzetten en verplaatste het spel zich meer naar de helft van Futsal Winsum. Dit resulteerde in de 42e minuut in wederom een treffer voor Eenrum. Sarah Rijzinga vond Janet Toonder die de stand naar 2-4 tilde. Het spel werd helaas wel wat grimmiger maar dit had verder geen gevolgen voor het spel van Eenrum. Futsal Winsum zag geen kans meer de defensie van Eenrum te slechten waarna de gasten in de 46e minuut het laatste woord hadden. Sarah Rijzinga ontfutselde Diana Ruisch de bal en bepaalde de eindstand op 2-5 in het voordeel van de roodbaadjes. Twee kansen van Mirjam de Boer konden daar niets meer aan veranderen. Komende vrijdag gaat het naar Groningen voor de wedstrijd tegen GSFV Drs. Vijfje 4, aanvang 20.00 uur.