FC LEO door beter doelsaldo in veiligheid

Geschreven door Eduard Zuidema op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

LEO heeft zich middels een gelijkspel tegen Opende verzekert van nog een jaar voetbal in de 3e klasse. Door het verlies van VVK en Middelstum volstond het gelijke spel om op de 11 plaats te eindigen. Al had LEO de handhaving wel iets meer verve kunnen geven door degradant Opende te verslaan maar hiervoor werden simpelweg teveel kansen gemist.
FCLeo
De opdracht was van tevoren duidelijk: zelf winnen van Opende en hopen op de sportieve plicht van Groen Geel tegen VVK. Op doelsaldo was LEO Middelstum toch de baas. Vanaf het begin lieten de Leensters zien te willen winnen en kwamen er enkele goede kansen. Stan Buikema was het dichts bij maar hij raakte de paal. Ook Rowan Rozema was dicht bij een doelpunt maar de trekker werd niet overgehaald. Halverwege de eerste helft was het toch raak voor Rozema. Bij een scrimmage voor het Opender doel haalde Rozema hard uit: 1-0. Opende stelde hier aanvallend weinig tegenover. LEO wilde voor de thee nog wel een goaltje maken maar de 2e goal zat er niet in. Er werd gerust met positieve ruststanden: VVK ruim achter, Middelstum stond wel voor. Virtueel 11e.

LEO bleef zoeken naar de 2e goal die de wedstrijd waarschijnlijk op slot zou gooien maar het leer wilde er niet in. Grootste kans was weer voor Rozema maar alleen voor de keeper was hij niet besluitvaardig. Uit een van de spaarzame uitbraken van Opende was het zomaar raak: 1-1. Een deceptie voor de Leensters en angstvallig werd er naar de andere tussenstanden gekeken. Dat VVK ging verliezen was inmiddels duidelijk en de geruchten waren dat Gronitas inmiddels een voorsprong te pakken had in Middelstum. Het was een scenario waar niemand rekening had gehouden in Leens. Rechtstreekse handhaving met een gelijkspel. Toch bleek dit rond half vijf de waarheid. Een grote opluchting! Het bleef dan ook nog lang onrustig in de kantine en plaatselijke horeca! VVK is veroordeeld tot het spelen van nacompetitie en Middelstum mag het volgend seizoen in de 4e klasse proberen.

Zo komt er een einde aan een zwaar seizoen waarin LEO zich toch behoorlijk in de nesten had gewerkt. Een vrij abrupt einde ook omdat er ook al rekening gehouden werd met een evt beslissingswedstrijd en/of nacompetitie. LEO neemt afscheid van spelers Jonghaur Chia en Eduard Zuidema (stoppen), Mart Buikema (TKB) en verzorger Piet Hoen, grensrechter Tako Bos en leidster Sascha Hoen. Zoals te doen gebruikelijk worden de lege plaatsen intern opgevuld.