SJO Bedum E1 bereikt finale Internationaal Toernooi

Geschreven door Anno Loonstra op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Al voor de tiende keer wordt de voetbaldriedaagse van vv Hoogezand georganiseerd. Op Hemelvaartsdag werd gestart met een echte openingsceremonie waarbij alle deelnemende E- en F-teams als gladiatoren het veld betraden om voorgesteld te worden aan het massaal opgekomen publiek. 25 E-teams en 20 F-teams (allen Hoofdklasse) uit Noord Nederland en het aangrenzende deel van Duitsland streden op deze eerste dag van de driedaagse om de bekers.
Bedum                           cvvb

SJO Bedum trapte rond half elf af tegen de eerste Duitse tegenstander in de poulefase, Kickers Emden E1. Tijdens deze eerste wedstrijd bleek niets van het hoge niveau van de tegenstanders, Kickers Emden werd in de 15 minuten durende poulewedstrijd met een 3-0 nederlaag gemakkelijk opzij gezet. Ook de andere drie wedstrijden in de poulefase (LSC 1890 (Sneek), Leer en Hoogezand) werden veel gemakkelijker gewonnen dan vooraf was in geschat, zelfs zonder ook maar één tegendoelpunt te hoeven incasseren.

 Met een doelsaldo van 11 voor en 0 tegen bereikten onze mannen dus erg gemakkelijk de kwartfinale tegen onze provinciegenoten van Gorecht uit Haren. Ook deze wedstrijd werd wel heel erg gemakkelijk gewonnen, alweer 3-0, en er begon zo langzamerhand een euforische sfeer te ontstaan, de finale leek binnen bereik te komen, maar nog veel belangrijker, het spel van de jongens was zo nu en dan een lust voor het oog. Als ook het laatste tikje nog wat effectiever zou zijn geweest, zou het doelsaldo in sommige wedstrijden nog veel hoger kunnen zijn geweest.

Dat was ook het geval in de inmiddels bereikte halve finale, deze keer tegen de club uit het uiterste zuidwesten van Drenthe, Klazienaveen Zwartemeer Combinatie ’08 ofwel KZC ’08. Hoewel het krachtsverschil ook in deze wedstrijd weer erg duidelijk was, werd dat niet tot uitdrukking gebracht in de cijfers. Een benauwde 2-1 overwinning was het resultaat. Het tot dan toe vlekkeloos verlopen toernooi begon rond deze wedstrijd enige smetjes te vertonen. Uitslagen van E- en F- pupillen bleken verkeerd te zijn geregistreerd waardoor het programma bijna een uur vertraging opliep.

De finale was bereikt en erg bijzonder mag worden genoemd dat van de twintig deelnemende clubs toevallig net de enige andere Hoofdklasser die in dezelfde competitie als SJO Bedum speelt, Roden, in de andere helft van het toernooischema de finale had weten te bereiken. Het werd een zinderende finale. Een hoge bal werd door gelegenheidskeeper Yoram (met dank aan E3) door de hoogstaande zon net verkeerd in geschat en zo kwam de ploeg die dat tot dan nog niet had meegemaakt vervelend op achterstand. En aangezien ook deze finale slechts 15 minuten duurde moesten de mannen nu laten zien dat ze terecht in deze finale stonden. En dat deden ze! Ondanks de spanning werd goed gecombineerd, echter ook toen het zo hard nodig was, ontbrak het te vaak aan de afronding. Tot 2 minuten voor tijd gelukkig toch de gelijkmaker werd gescoord. De ontlading was groot. Het sterkste team bleef nog even kansen houden op de toernooizege. Helaas lukte het niet om in de allesbeslissende penaltyreeks deze kans te benutten. Maar al met al een fantastisch toernooi en een zeer eervolle tweede plek voor de Bedumer voetballers.