CVVB Futsal1 in nacompetitie voor plaats in Topklasse

Geschreven door Anno Loonstra op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Afgelopen vrijdag stond de wedstrijd CVVB 1 - Blauw Wit '34 op het programma. Dit bleek een zeer belangrijke wedstrijd te zijn want bij winst zou CVVB als 2e eindigen in de 2e periode en omdat Futsal Rolde kampioen is geworden zou dit recht geven op de nacompetitie voor de Topklasse van het zaalvoetbal. Echter heeft Blauw Wit de 2e periode ook bijna al haar punten gehaald waardoor deze bij winst ook periodekampioen zouden zijn. Alle ingrediënten voor een leuke wedstrijd.

cvvbDe wedstrijd begon direct al in een hoog tempo. Het belang was voor beide teams al vrij snel duidelijk. Blauw Wit, dat tientallen mensen aan publiek had meegenomen, liet al snel merken dat het in Bedum kwam voor de 3 punten. Met 4 wissels op de bank, tegenover dat van 1 wissel van CVVB, was het de vraag hoelang het hoge tempo aan zou houden in deze wedstrijd. Echter was het CVVB dat al vrij vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong kwam. Een paar minuten later was het de linksbenige verdediger van Blauw Wit die vanaf de zijlijn de verre hoek wist te vinden en de 1-1 binnenschoot. Hierop klonk het harde gejuich en het muziek dat was meegenomen door de aanhang van de gasten.

CVVB bleef aandringen wat uiteindelijk knap tot de 2-1 leidde.  Een paar minuten later werd een inspeelpass tot kaats verwerkt wat tot een droge schuiver in de linkerhoek leidde en zo was het 2-2. De wedstrijd ging op en neer en voor de neutrale toeschouwer bleek het een waar spektakel te zijn. Vlak voor de rust was het toch Blauw Wit dat weer op voorsprong wist te komen en de 2-3 op het scorebord was een feit.

In de rust was er bij CVVB druk overleg omdat men wist dat een gelijkspel genoeg zou zijn. Vlak na de rust kwamen ze dan ook op een 3-3 gelijke stand en had de thuisploeg zich weer in een prima positie gespeeld met het oog op het ene punt dat recht gaf op nacompetitie.

Hierna nam de wedstrijd echter een andere wending aan waardoor CVVB binnen de kortste keren op een 3-6 achterstand stond. Dit bleef zo tot een minuut of 12 voor het einde waarna er door een onoplettendheid van de gasten gemakkelijk de 4-6 binnengeschoten kon worden. Hierna kwam het geloof terug bij de thuisploeg wat even later resulteerde in de 5-6 en even later zelfs de 6-6. Hiermee was CVVB verzekerd van nacompetitie maar de wedstrijd was nog niet gelopen. Toen uit een aanval van CVVB zelfs de 6-7 op ietwat gelukkige manier binnen werd geschoten was er een ontlading vanaf de tribune vanwege de gedachte dat de nacompetitie steeds dichterbij was. Deze ontlading bleek niet voor niets want een aantal minuten later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en is CVVB periodekampioen van de Hoofdklasse H.

 CVVB, dat voor het eerste jaar met een vriendenteam is begonnen in de Hoofdklasse H begint aankomende vrijdag aan de nacompetitie voor een plek in de Topklasse van het zaalvoetbal. Hierin zal het spelen tegen de periodekampioen uit de Hoofdklasse I. CVVB hoopt op voldoende steun van de supporters die naar de sporthal in Bedum zullen komen. Voor aanvangstijd kan de website van CVVB in de gaten gehouden worden.