Futsal Winsum verliest en degradeert in Den Helder

Geschreven door Bernard Visser op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Futsal Winsum verloor vrijdagavond in Den Helder met 8-4 van Zeemacht en degradeerde daarom rechtstreeks uit de eerste divisie. Voor Puurvoetbalonline schreef Bernard Visser het onderstand verslag.

1367222223NGroteFoto ACSVRRCZ

Spelmoment Zeemacht-Futsal Winsum

Vanaf minuut een speelde Zeemacht degelijk en zette goed druk op de spelers van Futsal Winsum. Futsal Winsum speelde zonder echte creativiteit alsof ze zich al hadden berust in hun lot en gelaten wachtten op de uitslag van Marlène 2 tegen Urk (indien Urk niet zou winnen degradeerde Futsal Winsum niet rechtstreeks). De wedstrijd was ook maar bij vlagen leuk aangezien Zeemacht niet hoefde en Futsal Winsum niet bij machte was om een stempel op de wedstrijd te drukken. Het verschil was ook dat er bij de gastheren vaste looppatronen aanwezig waren zodat ze op snelheid met een keer raken gevaarlijk konden worden. Tactisch was het bij Futsal Winsum stukken minder want bij iedere aanval probeerden ze de spits aan te spelen en daarna bij te sluiten maar doordat Zeemacht kort dekte werd deze niet in één keer goed aangespeeld waardoor er teveel met de bal moest worden gelopen.

Voor rust kwam Zeemacht via Ivar Waard op 1-0 na 2 min 31 spelen, deze score werd verdubbeld na 6 min 33 door zijn broer Ingmar Waard. Na 8 min 40 spelen kwam Futsal Winsum in overtal door een 2 (zeer gemakkelijk gegeven) gele kaarten binnen 10 seconden aan Jeffrey Egberts. Hier konden de bezoekers niet van profiteren sterker nog, ook in deze periode was Zeemacht de bovenliggende partij. Na 12 min 36 spelen scoorden de Winsumers de verassende aansluitingstreffer 2-1. Drie minuten voor rust kreeg Ingmar Waard een kans uit een 10 meter trap na de 6e overtreding van Futsal Winsum, deze trap werd hard naast het doel geschoten. Twee minuten voor rust maakte Jermaine Brigetta de 3-1.

Na rust kwam Futsal Winsum matig uit de startblokken zodat na acht seconden de 4-1 achter de doelman van de bezoekers lag, Jermaine Brigetta was wederom de doelpuntenmaker. Na zes minuten scoorden de gasten de 4-2. Ivar Waard maakte kort daarna de 5-2. Daarna brak een fase aan waar Zeemacht het rustiger aandeed waardoor Futsal Winsum meer ruimte kreeg en een paar kansen creëerden Ingmar Waard liep tegen een gele kaart aan 8 minuten voor tijd. Met nog zes minuten op de klok maakte de bezoekende partij de 5-3 en de bezoekers leken er weer in te geloven echter in de laatste 3 minuten scoorden David Ambriola en Jermain Bregitte (2) voor zeemacht en deed nummer 6 voor Winsum iets terug waardoor de eindstand op 8-4 werd bepaald.

Na de wedstrijd werd duidelijk dat zvv Urk won met 4-2 bij Marlène waardoor Futsal Winsum rechtstreeks degradeerde. Dit Futsal Winsum was een paar maatjes te klein voor Zeemacht, Wel lieten ze zien dat ze individueel over uitstekende spelers beschikken maar waren er geen vaste patronen aanwezig. Ook de automatismen ontbraken waardoor ze kansloos waren. Compliment dat Zeemacht gaf was dat Futsal Winsum bleef voetballen ondanks de achterstand en niet verviel in scheldpartijen opstootjes en grove overtredingen.