Een verslag van een bevlogen supporter

Geschreven door Jeanette Laning op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

OP de site van Noordwolde las ik onderstaand verslag. Een verslag van een bevlogen supporter die direct na afloop in de pen klom om verslag te doen van het kampioensduel Noordwolde A1-Gorecht A1 wat uiteindelijk met 2-1 door Noordwolde werd gewonnen.

1366781544NVVNA1 2012 2013

Ver voor aanvang van de wedstrijd vertrok ik naar het Noordwolde complex. Daar was het al gezellig druk, aangezien ook het eerste elftal een belangrijke wedstrijd moest spelen tegen Opende. Hierdoor werd de wedstrijd van A1 voor het eerst dit seizoen op het bijveld gespeeld. Maar mensen, wat een ongelooflijk aantal supporters waren vanavond naar ons sportcomplex getogen. Chantal Vos heeft ze voor me geteld en het waren er bijna 100. Jammer voor het eerste (dat overigens na een 0-2 achterstand de wedstrijd uiteindelijk won met 3-2) maar de meeste supporters stonden toch bij A1 langs de lijn.

Op de bank hadden Mark, Matthijs en Jorrik plaatsgenomen. De eerste kans van de wedstrijd was voor Noordwolde maar Bart zag geen kans om de mogelijkheid te verzilveren. Een vrije trap voor Gorecht was een gemakkelijke prooi voor keeper Robert. In de 9e minuut een corner voor Noordwolde genomen door Peter. Hij bracht de bal prima voor, maar de spelers die zich voor het doel hadden geposteerd konden er geen van allen bij. Toch was het bij de volgende corner in de 15e minuut wel raak. Weer was Peter degene die de corner goed voor het doel bracht en Bart wist hem binnen te werken. Wij dachten met het hoofd, maar aangezien hij er een flinke bloedneus aan over hield, heeft hij hem vast met zijn neus binnengewerkt. Opluchting alom, maar ik was er echt niet gerust op. Gorecht was absoluut niet naar Noordwolde gekomen om ons het kampioenschap te schenken. Nee, het leek er eerder op dat zij nog kampioen konden worden. Ik begreep overigens dat zij een flink aantal B junioren (die kampioen in de hoofdklasse waren geworden) een plek in A1 hadden gegeven vanavond en dat was te zien. Gorecht zat er bovenop en voor Noordwolde werd het een hele lastige wedstrijd. In de 21e minuut waren ze ook dicht bij een doelpunt nadat er bij ons achter in een bal te zacht werd overgespeeld. Een levensgrote kans voor de spits van Gorecht, maar ja dan hadden zij waarschijnlijk niet op onze geweldige keeper gerekend, want met een uiterste krachtinspanning wist Robert de bal over de lat te werken. Noordwolde voetbalde onrustig en dat is te begrijpen, want er lag toch een hele grote druk op dit team vanavond. Gelukkig kon Noordwolde in de 26e minuut de score verdubbelen. Een lange bal van Peter kwam voor het doel en Wouter was er als de kippen bij om in tweede instantie de bal uiteindelijk binnen te schieten, 2-0. Dat lijkt dan weelde maar het vertoonde spel was echt niet goed verzorgd. Gorecht bleef goed spelen en kreeg loon naar werken toen zij in de 33e minuut de bal over Robert heen wisten te leggen en zo de voor hen belangrijk aansluitingstreffer te scoren, 2-1. Ik noteerde in mijn schrijfblok: Gaan we dit wel redden? Trouwe supporter Jolanda Vos was vanavond mijn steun en toeverlaat. Ze was er van overtuigd dat de ploeg dit tot een goed einde zou brengen. Maar ik werd alleen maar nerveuzer en nerveuzer.

Leider Arjan zei in de rust: dit gaan we winnen met 3-2. Maar ik was er niet gerust op. Hendrik werd gewisseld voor Mark bij aanvang van de tweede helft. Deze tweede helft werd het billenknijpen voor alle supporters. Noordwolde probeerde echt van alles om die belangrijke 3-1 te scoren, maar het lukte steeds net niet. Dat komt u natuurlijk bekend voor, want in menig verslag heb ik dit geschreven. Keeper Robert hield ons met een geweldige redding in de 60e minuut in de wedstrijd. Meteen daarna een uitbraak van Noordwolde, maar het lukte Julian niet om zijn kans te verzilveren. Aan de andere kant werd het weer heel gevaarlijk. Terwijl grens Tjaart voor buitenspel vlagde, liet de jonge scheidsrechter doorspelen. Het schot van Gorecht ging gelukkig over. Deze jonge scheidsrechter had vanavond een lastige wedstrijd aangezien hij uit Bedum kwam en hij een aantal spelers van Noordwolde kende. Toch floot hij een uitstekende wedstrijd en gaf prima leiding. Knap hoor! In de 63e minuut werd Jordy gewisseld voor Matthijs. Michael moest een overtreding maken toen Gorecht gevaarlijk kon uitbreken. Hij kreeg hiervoor de gele kaart (met een rood randje). Dit betekent dat Michael a.s. zaterdag vanaf de zijlijn zal moeten toekijken. Julian kreeg 7 minuten voor het einde nog een mooie kans om de wedstrijd definitief op slot te gooien, maar helaas zijn harde schot ging over. En vanaf daar heb ik van de zenuwen geen aantekeningen meer kunnen maken en hoopte ik van harte dat de scheidsrechter zou affluiten. Noordwolde probeerde het spel wat te vertragen, maar in een dergelijke wedstrijd wil de tijd gewoon niet om. Gelukkig floot de scheidsrechter na precies 45 minuten spelen af en konden de spelers elkaar in de armen vliegen. Een welverdiend biertje kregen ze al in de kleedkamer en in de kantine ging het feestje nog even verder.

A.s. zaterdag de laatste wedstrijd tegen Scheemda is er één voor de statistieken en daarna kan het feest echt losbarsten. Van de vader van Jordy kreeg ik na de wedstrijd een zelfgebakken boterkoek als bedankje voor de verslagen. Bedankt Klaas! En inderdaad er rest mij nog één verslag en dan hang ik mijn pen in de wilgen. Na meer dan 25 jaar verslagen schrijven is de pen nu echt leeg en ga ik volgend seizoen ontspannen genieten langs de lijn. Wat was ik vandaag blij voor jullie allemaal, jongens echt top! Een teamprestatie van jewelste, ongelooflijk knap dat jullie kampioen zijn geworden in de eerste klasse. Een stukje geschiedenis geschreven. Bedankt Wim en Jasper, en Arjan en Tjaart voor de geweldige afgelopen jaren!

Uw opgeluchte razende reporter Jeanette Laning