Niet de vorm maar wel de punten voor Futsal Marum

Geschreven door Daniel Dongstra op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Koploper Futsal Marum ontving nummer elf ZVF uit Franeker in Sportcentrum De Holten. Om de koppositie te behouden moesten de drie punten in Marum blijven. Gezien de stand zou dit geen probleem moeten zijn. De thuisclub won dan ook met 5-1.

marumfutsal64638931 134241aFutsal Marum verkeert echter in slechte vorm, het veldspel is verzorgd en verdedigend geven de groenzwarten weinig weg maar er worden te weinig kansen gecreëerd. Elke wedstrijd, vooral in de laatste fase van de competitie, wordt benaderd als een finale. De concurrenten Exstudiantes en De Herauten zitten Futsal Marum op de hielen. De druk voorafgaand aan de wedstrijd was, ongeacht de stand op de ranglijst, dus groot. Bij winst zou Futsal Marum weer een stapje dichterbij het kampioenschap zijn.

ZVF speelde zoals verwacht, ver ingezakt op eigen helft, loerend op de counter. Futsal Marum kreeg een paar kleine kansjes en loste enkele afstandsschoten waarvan er één uit elkaar spatte op de paal. De mannen van coach Wico Besling speelden in de beginfase erg slordig, balletjes onder de voet door, slechte passing, maar tot twaalf minuten voor het einde van de eerste helft was er eigenlijk niks aan de hand. Door slecht uitverdedigen werd er vrij baan geboden aan de spits van ZVF die wel raad wist met dit buitenkansje. Snoeihard werd de 0-1 op het scorebord gezet. Direct na deze treffer kreeg ZVF, door wederom slecht uitverdedigen, een grote kans om ook de 0-2 binnen te schieten. Erwin Veeninga kon dit echter voorkomen met een prachtige redding. Na deze kans leken de spelers wakker en werd het tempo iets opgevoerd. Marc Boonstra trok de stand vijf minuten voor het einde van de eerste helft gelijk. Een prachtige individuele actie, drie dubbele schaar en direct uithalen. De bal was onhoudbaar voor de goalie van ZVF, 1-1. Voor het rustsignaal kwam Futsal Marum op een verdiende voorsprong. Mart Hoekstra veroverde de bal en schoot snoeihard in de korte hoek, 2-1. Stephan Latuputty onderschepte niet veel later goed de bal en kon alleen doorlopen op de keeper. Met een simpele lichaamsbeweging werd de keeper op het verkeerde been gezet en kon hij makkelijk binnenschieten, 3-1.

Mooie steekbal

Na rust kon ZVF geen vuist maken. Futsal Marum kon de wedstrijd rustig uitvoetballen. Door een handsbal van ZVF mocht Marc Boonstra een strafschop nemen, 4-1. Daniël Laturiuw bepaalde de eindstand op 5-1. Een mooie steekbal van Noël Kailola kon bij de tweede paal makkelijk binnengetikt worden.

Voor de supporters geen geweldig spektakel maar wel drie punten! Zo is Futsal Marum weer een stapje dichterbij het kampioenschap. Maandag 15 april speelt het vlaggenschip uit tegen concurrent De Herauten. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 26 april thuis tegen De Harkema.