ST Eenrum-Kloosterburen verliest van koploper

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

De dames van ST Eenrum/Kloosterburen troffen zaterdag 6 april koploper AVC uit het Friese Sexbierum. Eerder had EKC met 2-0 verloren.

Eenrum                           Kloosterburen1

Onder leiding van scheidsrechter R. Benes uit Wehe-den Hoorn waren beide ploegen in de eerste helft aan elkaar gewaagd en was het niet te zien dat AVC de ranglijst aanvoerde. Er werden niet veel kansen gecreëerd maar allengs leek AVC toch wat meer op te komen zetten. Na 20 minuten kon Marjon Bos niet verder en werd vervangen door Lisanne Broekema. Zes minuten later nam EKC de leiding. Wendy Reitsma gaf een pass op Janet Toonder die de bal net in de hoek van het doel deponeerde: 1-0. Echter een minuut later kwam AVC op zeer gelukkige wijze weer langszij. Een vrije trap vloog via een been van een der Friezinnen zo in het doel: 1-1. Daarna waren er nog wat mogelijkheden voor beide ploegen maar tot de rust bleef het 1-1.

Tweede helft

In de tweede helft was EKC de bovenliggende partij maar wist dit niet in doelpunten uit te drukken. De ploeg viel hartstochtelijk aan en speelde goed samen maar het wilde voorin niet lukken. Zo waren Wendy Reitsma, Janet Toonder en Krista Berghuis onfortuinlijk. Het was juist AVC dat door een “lucky” goal in de 70e minuut op 1-2 kwam. De thuisploeg zette nog meer aan maar de bal wilde het net niet bollen. Uit een aanval over links en een goede voorzet was het wederom AVC dat haar voorsprong in de 78e minuut opvoerde: 1-3. Dit viel ook wel te omschrijven als het geluk van een koploper. EKC probeerde uit alle macht de bakens nog te verzetten maar het mocht niet meer baten. AVC hield stand en nam alle drie de punten mee naar Sexbierum. Wel gaf hun leider achteraf toe dat ze goed waren weggekomen. EKC verloor wel maar speelde wel een goede wedstrijd en dat schept weer vertrouwen voor de komende wedstrijden. Komende zaterdag spelen de dames in Groningen tegen GSVV The Knickerbockers 3, aanvang 12.00 uur.