Zaaldames Eenrum te sterk voor Madjoe

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

In Groningen speelden de zaalvoetbaldames van Eenrum vrijdagavond 5 april voor de tweede keer tegen het team van ZVV Madjoe.

EenrumEerder had Eenrum dit team met 0-5 verslagen. Nu ging het in de eerste helft wat moeizaam. Madjoe was redelijk gelijkwaardig aan Eenrum. Na wat mogelijkheden over en weer was het Madjoe dat in de 8e minuut de leiding nam. Een aanvalster kon zo door de verdediging lopen en keepster Sarah Rijzinga passeren: 1-0. Nu moest Eenrum op jacht naar de gelijkmaker maar een goed spelende Madjoe maakte het er niet gemakkelijker op. Keepster Sarah Rijzinga werd dan ook meerdere malen op haar keeperskwaliteiten getest. Aan de andere kant waren ook Janet Toonder, Minke Toonder en Ellen Toonder niet succesvol. Pas in de 21e minuut wisten de roodbaadjes langszij te komen. Margriet Rozema bediende Anda Toonder die de ruststand op 1-1 stelde.

Tweede helft

In de tweede helft stond nu Margriet Rozema op het doel en versterkte Sarah Rijzinga het veldteam. In deze helft begon Eenrum beter te spelen dan in de eerste. Wel moest het nog steeds oppassen voor een goed meekomende Madjoe. Wel hoefde keepster Margriet Rozema pas na 6 minuten in actie te komen. Nu was het Eenrum dat in de 33e minuut de leiding nam. Een vrije trap van Janet Toonder werd zeer fraai door Vera Toonder ingeschoten: 1-2. Het tempo werd wat meer opgeschroefd en drie minuten later was het andermaal raak. Vera Toonder vond Sarah Rijzinga die de 1-3 noteerde. Doch Madjoe gaf niet op maar haar schoten misten veelal zuiverheid. Aan de andere kant wist ook Eenrum geen treffers aan haar voorsprong toe te voegen. Het was Madjoe dat in de 42e minuut dichterbij kroop: 2-3. Overigens hing hier wel een luchtje aan want Sarah Rijzinga werd bij haar poging de aanval af te stoppen omver gekegeld maar de scheidsrechter keurde de treffer wel goed. Madjoe rook meer maar kreeg twee minuten later de bekende deksel op de neus toen een intrapbal van Anda Toonder ineens werd ingeschoten door Sarah Rijzinga: 2-4. Madjoe was echter niet terneergeslagen en dus moest keepster Margriet Rozema meermaals uitkomst bieden. In de slotfase werd de zege alsnog veilig gesteld. In de 49e minuut werd een fraaie combinatie tussen Janet Toonder en Sarah Rijzinga door laatstgenoemde succesvol afgerond: 2-5. In de laatste minuut was het Janet Toonder die de eindstand op 2-6 bepaalde. Dit was overigens wel een uitslag die men niet verwacht had. Vrijdag 19 april spelen de dames thuis in de Gemeentelijke Sporthal te Leens tegen Tolbert 2, aanvang 20.00 uur.