SJO Bedum F3 verrast koploper Viboa in eigen huis.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Veel goals, prachtige combinaties en weersomstandigheden die gelukkig iets beter waren dan de laatste weken zorgden ervoor het prima vertoeven was bij het duel VIBOA F3 tegen SJO Bedum F3.

1361608432N20130209 111944

De zieke Roy Leicester( hier rechts op de foto) was de grote afwezige in de kraker tegen Viboa

foto: Archief PVO

SJO Bedum is het team dat Puurvoetbalonline heeft uitgekozen als team dat we gaan volgen onder de titel, van pupil naar junior. In de voorjaarsreeks had het team tot dusver twee duels gespeeld waarvan een werd gewonnen, tegen FC LEO, en een tegen de F3 van Viboa werd verloren. Vandaag moesten de Bedumers wederom aamtreden tegen de Winsumers en dat gebeurde zonder Roy Leicester. Roy was ziek zodat het team uit negen spelers bestond. Maar beide teams hadden nog voldoende spelers op, voorraad ‘ om 8-8 te spelen en wat dan ook gebeurde.

In de eerste helft golfde het spel aardig heen en weer want Viboa was als trotse koploper graag deze status behouden. Door de thuisploeg werd voor iedere meter grond gestreden in een poging de rood/witte brigade uit Bedum van het scoren af te houden. Dit lukte echter maar gedeeltelijk want de jonge Bedumers hadden in de eerste helft het betere van het spel en wat ook leidde tot een voorsprong van 3-2 bij de rust voor SJO Bedum F3. Doordat het team uit Bedum volledig uit eerstejaars F-pupillen bestaat en de Winsumer formatie voor het grootste gedeelte uit tweedejaars verwachtte trainer/leider Gert-Jan Hageman dat zijn team het in de tweede helft nog lastiger zou krijgen. ‘Je moet altijd maar afwachten hoeveel kracht een eerste helft gekost heeft. Maar ik vind dat we in de eerste helft erg goed gevoetbald hebben. We hebben al een aantal dingen kunnen zien waar we gericht op trainen en dat vind ik eigenlijk belangrijker dan de voorsprong. Natuurlijk win ik ook liever dan dat we verliezen maar dat mag, althans dat is mijn mening, nooit je hoofddoel zijn. Het doel moet zijn dat je als trainer/leider een speler individueel beter maakt en je ook het team stappen laat maken.

De woorden van de begeleider van SJO Bedum F3 schenen uit te komen want binnen enkele seconden na de rust stond het 3-3.. De bezoekers hadden het even lastig tegen een tegenstander die rook dat ze hun koppositie konden versterken maar toch herstelden de gasten zich uitstekend. Na de  4-3 voorsprong werden de Bedumers alleen maar sterker en lieten ze weer zien dat het combinatievoetbal van de eerste helft ook in de tweede helft de basis van het aanstaande succes was. Steeds vaker werd de vrijstaande man gevonden en raar was het daardoor niet dat de voorsprong steeds verder werd uitgebreid. De koploper deed er alles aan om terug in de wedstrijd te komen maar helaas voor de aanhang van de Winsumers waren hun favorieten niet in staat om SJO Bedum F3 van hun tweede seizoenoverwinning af te houden. Want toen de prima fluitende scheidsrechter Martijn Visee uiteindelijk affloot stond er een eindstand van 3-8 in het voordeel van de gasten op het denkbeeldige scorebord. Een prima zege voor de jonge formatie uit Bedum die er samen met hun opponenten uit Winsum voor zorgden dat, het is weer fijn langs de lijn, op hun onderling van toepassing was.