Moeizaam gelijkspel ST Eenrum/Kloosterburen

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

In Appingedam traden de dames van ST Eenrum/Kloosterburen zaterdagmiddag 30 maart aan tegen het hoger geklasseerde team van v.v. De Pelikanen. Thuis had EKC dit team nipt met 1-0 verslagen maar deze middag liep wat anders.

Eenrum Op een zwaar en moeilijk bespeelbaar wetra-veld ging het aardig gelijk op. Het was de thuisploeg dat na 7 minuten de leiding nam: 1-0. Nu moest EKC weer komen maar de thuisploeg speelde toch iets beter. Nadat Janet Toonder twee pogingen zag falen was het in de 24e minuut wel raak. De keepster van De Pelikanen gooide de bal verkeerd uit. Deze werd opgepikt door Janet Toonder en zij noteerde de 1-1 gelijkmaker. EKC wilde meer maar De Pelikanen was toch meer de dominerende ploeg. Gelukkig was EKC-keepster Marijn Nienhuis deze middag in zeer goede doen want zij moest meermaals uitkomst brengen. Romy Rijzinga werd in de 40e minuut gewisseld voor Marieke Spreen. Tot de rust bleef het 1-1.

In de tweede helft kreeg EKC wat meer mogelijkheden maar onder andere Sarah Rijzinga en Loes Korhorn zagen hun schot langs de verkeerde kant van de paal gaan. Beide ploegen lieten geen goed voetbal zien en het zware veld maakte het er niet gemakkelijker op. Ook nu moest keepster Marijn Nienhuis alles uit de kast halen om de 1-1 vast te houden. De Pelikanen mochten soms ver komen maar wisten hier geen gebruik van te maken. Nina Baarslag werd in de 56e minuut vervangen door de rappe Marjon Bos. Elf minuten later werd ook de derde en laatste wissel ingezet toen Lisanne Broekema haar plaats moest afstaan aan 2e elftalspeelster Lotte Hoogland. Geen van beide ploegen wist door te drukken. Tegen het einde van de tweede helft zette EKC nog even maar het bleef 1-1 en hiermee konden de gasten wel leven. Van beide kanten was het spel niet best en een gelijkspel gaf de wedstrijd duidelijk weer.