Futsal Heracliden 1 door naar de halve finale beker

Geschreven door Marco Consten op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Vrijdag avond 22 maart was Omlandia 1 de tegenstander van Futsal Heracliden 1 in de kwartfinale van de beker. Ondanks dat Omlandia een klasse lager speelt dan de Heracliden wist het team van (bekersucces)coach Frits Tiekstra dat het een lastige avond ging worden in Ten Boer .

DeHeraclidenHoofdcoach Don Aldo heeft alle bekerwedstrijden uit handen gegeven aan zijn pupil en beginnend coach Frits Tiekstra en zag dat de tijd rijp was om hem aan het roer te zetten om de Heracliden naar de finale van de beker te leiden. En dat tot nu toe nog met heel veel succes. Noemenswaardig vooraf was de return of “de treinmaatjes”, oftewel WFR en de verloren zoon “Ily”, “Elia”, “BP”, “de Somalische verlosser”. WFR kwam terug van twee wedstrijden schorsing en Ily had zijn zaalvoetbalschoenen weer gevonden na een kleine afwezigheid.

In de Tiggelhal begon Heracliden voortvarend uit de startblokken en was het Macho die met zijn begaafde linker de bal vanaf de linkerkant schuin voorbij de keeper de 0-1 binnenschoot. Nadat Heracliden met een man minder kwam te spelen, wist Omlandia voor de eerste keer echt gevaarlijk te worden en dat resulteerde dan ook gelijk in een doelpunt (1-1).

Daarna pakte Heracliden de draad weer op en kreeg het aantal kansen, met als belangrijkste wapenfeit een schot op de paal van Nino. Nadat deze speler even later onderuit was gehaald, kreeg de Heracliden een vrije trap. Chaddar, die dit seizoen laat zien dat een vrije trap voor hem een penalty is, knalde de bal feilloos en hard langs de twee mans muur laag in het doel (1-2).  Voor het scheiden van de rust werd Heracliden terug gedrongen en maakte Omlandia de verdiende 2-2.

Nadat de strak leidende referee op zijn fluit had geblazen voor de tweede helft was het wederom Omlandia dat het initiatief nam, zoals dat het ook het laatste gedeelte van de eerste helft had gedaan. Heracliden kwam onder druk te staan en kwam lastig van eigen helft af. Op een paar spaarzame counters via de supersnelle Ily na. Omlandia wist na een één twee door het centrum de 3-2 op het scorebord te zetten.

Een lastige fase brak aan voor Heracliden, maar keeper Oele, die later uit zou groeien als de “Man of the Match” hield zijn team meerdere malen op de been. Maar naarmate de tweede helft vorderde, kreeg de Heracliden langzaam weer greep op de wedstrijd en het speelbeeld draaide weer volledig om. Nu was het de Heracliden die voor veel gevaar zorgde voor het doel van Omlandia. Ook de keeper van Omlandia stond menig schot in de weg, maar bij een van richting veranderd schot van Nino was de verdiende gelijkmaker toch een feit (3-3).

Vanaf dat moment kon het duel beide kanten opvallen en gingen beide teams vol voor de overwinning, wat zorgde voor een spannende en boeiende wedstrijd voor de neutrale toeschouwer. Nadat de Heracliden een paar grote kansen om zeep had geholpen, was het de aanvoerder van Omlandia die vanaf de linkerkant de nekslag voor Heracliden leek te geven door de 4-3 binnen te knallen.

Op de groepsapp van Veddette United is al tijden de titel “Cupfighters” te lezen en de Heracliden deden deze naam dan ook alle eer aan. Nadat Chaddar de bal op zijn borstkast had gecontroleerd, zag hij vanuit zijn ooghoek iemand opstomen aan de linkerkant, het was Macho, Chaddar geef de bal op maat op de ingelopen Macho en hij schoot de bal bekeken tussen de benen van de keeper door en deze 4-4 gaf Heracliden een enorme boost. Heracliden was niet meer te stoppen en kreeg kans op kans voor de winnende treffer en uiteindelijk werd het harde werken beloond, nadat Chaddar nog op de doelman stuitte was het Nino die de rebound verzilverde en de verlossende 4-5 maakte.

Met nog ongeveer anderhalve minuut op de klok, kwam het team van Captain Clasie, nog met een man minder te spelen, nadat een sliding op de bal anders werd beoordeeld door de leidsman. Er ontstonden nog een paar hachelijke momenten voor het doel van Heracliden, maar keeper Oele maakte reddingen waar menig Eredivisie keeper jaloers op zou zijn. Nadat de man in het geel het wel gezien had, blies hij voor de laatste keer op zijn fluit en bekert het team uit Uithuizermeeden door naar de halve finale! Smetje op de wedstrijd was het uitvallen van Ola, hopelijk is hij snel weer fit voor de volgende wedstrijd. Verder lijkt de nu nog geblesseerde vedette Pan zich in record tempo klaar te stomen voor de finale. Daarnaast zag aankomend vedette Hulk vanaf de tribune dat het met Futsal Heracliden 1 wel goed zit.

Wordt vervolgd!