Futsal Marum pakt koppositie in hoofdklasse

Geschreven door Daniel Dongstra op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Futsal Marum moest naar Harlingen voor de wedstrijd tegen Exstador in de wetenschap dat het bij winst voor het eerst dit seizoen koploper zou zijn. De laatste weken loopt het niet zo gemakkelijk en dat volgens coach Wico Besling voornamelijk doordat Futsal Marum snel op een achterstand komt. De tegenstander kan zich dan massaal ingraven waardoor de ruimtes nog kleiner worden. Taak voorafgaand aan de wedstrijd was dan ook om niet op een achterstand te komen. Maar dat gebeurde wel. Toch gingen de Marumers met de volle buit aan de haal: 4-5.

marumfutsal64638931 185141m

Futsal Marum begon goed aan de wedstrijd met een aantal kansen en corners. Toch was het Exstador die op een 1-0 voorsprong kwam. In drie instanties wist een verdediger van Exstador de bal uiteindelijk met de hak bij Erwin Veninga door de benen te spelen. Futsal Marum keek dus wederom tegen een achterstand aan maar Exstador zakte, in tegenstelling tot veel andere tegenstanders, niet massaal in waardoor Futsal Marum hun favoriete spel kon blijven spelen. Na een minuut of 9 kwam de bal in de kluts voor de voeten van Lucas Dijk en hij punterde hem in het dak van het doel, 1-1. Futsal Marum probeerde hierna het spel te controleren alleen werd er na een kwartier spelen slap verdedigd en niet al te sterk gekeept waardoor de bal in de korte hoek werd geschoten door de spits van Exstador, 2-1. Noël Kailola die bij deze tegentreffer niet scherp was nam sportief revanche en maakt er met een solo 2-2 van, wat tevens de ruststand was.

 Lichte overtreding

Na de rust ging het spel gelijk op. Eerst een 2-3 voorsprong door een goede goal van Rick Spoelman, twee minuten later stond het alweer 3-3 door een vrije bal die er via via inging. Twaalf minuten voor tijd kreeg Futsal Marum een ideale positie om op voorsprong te komen. De scheidsrechter (die Futsal Marum al meerdere malen had gefloten) gaf Exstador voor een lichte overtreding een gele kaart wat een dubieuze beslissing was. Hierdoor speelde Futsal Marum twee minuten met een man meer. Toen in die overtalsituatie ook nog eens een speler van Exstador verhaal ging halen bij de scheidsrechter kreeg ook hij een gele kaart voorgehouden. Hierdoor stonden er nog maar twee voetballers en één keeper tegenover de groenzwarten. Eerst wist Mart Hoekstra de bal simpel in de goal te schieten voor de 3-4 en niet veel later wist Lucas Dijk het netje te vinden voor de 3-5. Exstador probeerde daarna nog met man en macht de aansluiting te vinden en scoorde twee minuten voor tijd nog de 4-5 maar echt spannend werd het niet meer.

Futsal Marum is door deze overwinning voor het eerst koploper in hoofdklasse I. Vrijdag 22 maart ontvangt Futsal Marum Leekster Eagles A1 om 20.00 uur in Sporthal De Holten